Valbuena için olay sözler! Kaset şantajı...

03.01.2019 - 11:27 | Son Güncellenme: 03.01.2019 - 14:34

Valbuena için olay sözler! Kaset şantajı...

Fenerbahçe'nin  Fransız yıldızı Mathieu Valbuena bir süre önce yaşadığı seks kasediyle şantaj skandalı sonrası ülkesinde gündem olmuş, devam eden mahkeme, magazin muhabirlerinin devamlı takibi ve hakkında sıklıkla çıkan haberler nedeniyle sıkıntılı zamanlar geçirmişti.

Mavuba'dan Valbuena için flaş sözler

Şu an FCE Mérignac-Arlac'ta forma giyen 34 yaşındaki Angola asıllı Fransız futbolcu Rio Mavuba, Fransa'da GQ dergisine verdiği özel röportajda yakın arkadaşı Valbuena hakkında açıklamalarda bulundu.

Valbuena'nın Fransa'dan neden ayrıldığını açıkladı

Mavuba, Fenerbahçe'de kariyerini sürdüren Valbuena'nın 'kaset şantajı' nedeniyle Fransa'dan ayrıldığını söyledi.

"Valbuena kaset şantajı yüzünden gitti"

GQ dergisine konuşan 34 yaşındaki futbolcu, Valbuena ile uzun zamandır yakın arkadaş olduklarını ifade ederken şu ifadeleri kullandı:

"Birbirimizi tanırız"

"Aramız hep çok iyi olmuştur.. Evlenirken nikah şahidim oydu. 8-9 yaşından beri birbirimizi tanırız. O yaşlarda sürekli birlikteydik. 20 yıl sonra da birlikte Dünya Kupası'na gitmeyi başardık. Birlikte oynarken Bordeaux U19'dan ayrılması beni çok etkilemişti.

"Kendisini oradan uzaklaşmak zorunda hissetti"

Futbol onun en büyük hayaliydi. Fransa'da kalsaydı pek çok kulübe yararlı olabilirdi ama gitmesi de bir bakıma iyi oldu. Çıkan kaset şantajı yüzünden sıkıntılı günler geçiriyordu. Bence bu yüzden kendisini oradan uzaklaşmak zorunda hissetti."

"Valbuena kaset şantajı yüzünden gitti"

Kaset şantajı ile ilgili olarak Valbuena'nın yaşadıklarının haksızlık olduğunu da dile getiren Mavuba, arkadaşının ayrılık sürecinde yaşadıkları hakkında ise şunları söyledi:

"Valbuena'nın ayrılması onun akıl sağlığı açısından iyi oldu"

"Fransa'dan ayrılma kararı alırken bana danışmadı. Ama ayrılması onun akıl sağlığı açısından iyi olduğuna inanıyorum.

"Kalsaydı pek çok takıma yardıma edebilirdi"

Kalsaydı, burada pek çok takıma yardım edebilirdi. Ama üzerine yüklenen o kadar baskı, hakkında yazılan-çizilen o kadar haber sonrası büyük ihtimalle ayrılık en iyi karar oldu. Medyada konunun bu noktaya getirilmesi ise işin diğer bir üzücü boyutu."

Benzema sorusuna da yanıt verdi

Valbuena'nın ve kendisine şantaj yaptığı iddia edilen Karim Benzema'nın Fransa Milli Takımı'ndan uzak kalmasıyla ilgili soruya da yanıt veren Mavuba şöyle konuştu:

Didier Deschamps'ın tavrı

"Ben milli takım teknik direktörü değilim ama Euro 2016'da Didier Deschamps'ın onları çağırmayarak takımı korumaya çalıştığını söyleyebilirim. Takım içinde böyle bir çalkantı istemiyordu. Bugün bile hala bu konuyu konuşuyoruz ki o zaman çağrılsalardı neler yaşanırdı siz düşünün.

"Nasıl bir karmaşanın yaşanacağını hayal etmek çok da zor değil"

Euro 2016'da ya da geçtiğimiz yaz Rusya'daki Dünya Kupası'nda nasıl bir karmaşa yaşanırdı, nasıl bir haber kirliliği takımı olumsuz etkilerdi hayal etmek çok da zor değil." (Fotomaç)

Senin için hazırladığımız haberler