Fenerbahçe'de Enner Valencia'dan Jorge Jesus İtirafı! "Söylersem Öldürür"

20.10.2022 - 17:19 | Son Güncellenme: 20.10.2022 - 17:54

Attığı gollerle kariyerinin en iyi sezon başlangıcını yapan Enner Valencia, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar.

Fenerbahçe'de Enner Valencia'dan Jorge Jesus İtirafı! "Söylersem Öldürür"

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'de yoluna şampiyonluk parolası ile devam eden Fenerbahçe'de oynanan futbol ve alınan skorlar herkesi memnun etti. Sarı-Lacivertliler'de çıktığı 16 maçta 11 gol atıp, 3 asist kaydederek kariyerinin en iyi sezon başlangıcını yapan Enner Valencia, takımdaki son durum, hedefler ve teknik direktör Jorge Jesus hakkında açıklamalarda bulundu.

"Gol attığınız zaman öz güveniniz de yükseliyor"

Valencia, "Bu sezon teknik direktörümüz Jorge Jesus ve yeni teknik heyetimizin gelişi ile çok öz güvenli bir takım oluşturduğumuzu düşünüyorum. Özellikle de kendi açımdan böyle. Geldiği ilk gün benimle konuştu ve benden neler istediklerini anlattı. Ben de bunlara hızlı bir şekilde adapte olduğumu düşünüyorum. Sezonun başında olmamıza rağmen çok fazla gol atma imkanı yakaladım. Gol attığınız zaman öz güveniniz de yükseliyor. Bir forvet oyuncusu için çok önemli. Doğru bir yolda olduğumuzu düşünüyorum. Bu şekilde devam etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Kariyerimdeki en iyi sezon başlangıcını yaptım"

Golcü oyuncu, "Kariyerimdeki en iyi sezon başlangıcını yaptım. Umarım, takım olarak bu şekilde devam ederiz ve her maç üzerine koyarak, gelişerek devam ederiz. Bu sene çok güçlü bir takım oluşturduk. Her gün daha da iyiye gidebilmek için çok çalışıyoruz. Ve sezon sonunda bu çalışmalarımızın meyvesini alıp, hep birlikte mutlu olacağımızı düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

"Neredeyse her maç 8-10 pozisyona giriyoruz"

Enner Valencia, "Önde oynayan oyuncular için bu sistem çok etkili. Çünkü biz maçların çoğunu rakip yarı sahada oynuyoruz. Böyle olduğu zaman doğal olarak rakip kaleye daha yakın oluyorsunuz. Rakip yarı sahada kapmış olduğumuz toplarla çok fazla pozisyona giriyoruz. Neredeyse her maç 8-10 pozisyona giriyoruz. Bu da bizim performansımızı etkiliyor. Umarım bu şekilde devam ederiz. Bunun için çok çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Konuştuklarımızın tamamını söylersem hocamız beni öldürür"

Jorge Jesus ile olan diyalogları hakkında esprili şekilde açıklama yapan Valencia, "Konuştuklarımızın tamamını burada söylersem hocamız beni öldürür. (Gülüyor)  Saha içinde istediklerini, benden neler yapmam gerektiğini söyledi. Tabii ki özel şeyler de konuştuk. Kendisi çok güçlü bir takım oluşturdu. Aramızda çok iyi bir uyum var. Bunun da sahaya çok iyi yansıdığını düşünüyorum. Hem ligde hem Avrupa’da çok fazla maç yapıyoruz. Maçlarda oyuncuların isimleri değişse de oynadığımız oyunun değişmediğini görüyoruz. Bu da ne kadar iyi çalıştığımızın bir göstergesi." dedi.

"Seçim yapmak hocanın kararı"

Sözlerine devam eden Ekvadorlu oyuncu, şunları kaydetti: "Oyuncular arasındaki rekabet herkesin performansını yukarı çekiyor. Bu sadece benim pozisyonum için geçerli değil, takımdaki her pozisyonda oynayan oyuncuların kendi aralarında rekabet oluyor. Bu da sizi daha fazla çalışmaya zorluyor. Ve bu şekilde maçlarda daha iyi performans sergileyebiliyorsunuz. Benim pozisyonumda da çok fazla iyi ve büyük oyuncu var; Joao Pedro, Michy Batshuayi ve Serdar Dursun gibi. İlk 11’de oynayabilmek ve maçlarda süre alabilmek için antrenmanlarda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Aramızda sağlıklı bir rekabet var. Biz elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Seçim yapmak hocanın kararı."

"Şampiyonluk için savaşmaya hazırız"

Takımın hedefleri hakkında konuşan golcü futbolcu, "Henüz ligin başındayız. Şampiyonluğu konuşmak için çok erken ama iyi bir başlangıç yaptığımız doğru. Bu şekilde her gün üzerine koyarak devam etmek istiyoruz. Maçlar oynandıkça rakipler bizi daha yakından tanıyorlar. Nasıl oynadığımızı daha iyi anlıyorlar. İşleri zorlaştırmak için bize karşı önlemler almaya çalışıyorlar. Bizim de bu engellere hazır olmamız gerekiyor. Konuşmanın henüz erken olduğunu düşünüyorum ama biz takım olarak şampiyonluk için savaşmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Erden Timur'dan Fenerbahçe'ye "KATİL" benzetmesi!
Habere Git

"Umarım 3 puan evimizde kalır"

22 Ekim Cumartesi günü saat 20.00'de, Kadıköy'de karşılaşacakları Medipol Başakşehir maçı hakkında konuşan Valencia, "Harika bir maç olacağını düşünüyorum. Ligin en iyi oynayan takımlarından birine karşı oynayacağız ama biz de evimizde oynadığımız maçlarda çok güçlüyüz. Rakibimizin zaaflarını iyi bir şekilde görüp, onlardan faydalanmaya çalışacağız. Umarım 3 puan evimizde kalır." dedi.

"Evimizde oynadığımız maçlarda çok güçlüyüz"

Sözlerine devam eden Valencia, "UEFA Avrupa Ligi grubumuzda iki maçımız kaldı. Umarım gruptan birinci çıkan takım biz oluruz. Evimizde zor bir maça (Rennes) çıkacağız ama az önce de ifade etmiş olduğum gibi biz evimizde oynadığımız maçlarda çok güçlüyüz. Umarım o maçlardan galibiyetle ayrılırız. Neler olacağını göreceğiz." diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler