PFDK kararları açıklandı! İşte Beşiktaş'ta Valentin Rosier'in cezası

26.01.2023 - 20:50 | Son Güncellenme: 26.01.2023 - 21:02

PFDK, Kayserispor - Beşiktaş maçında yaşanan olaylar nedeniyle ceza yağdırırken, Beşiktaşlı futbolcu Rosier’in cezasını da açıklandı. İşte detaylar...

PFDK kararları açıklandı! İşte Beşiktaş'ta Valentin Rosier'in cezası

AJANSSPOR - HABER

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş’ın Kayserispor ile oynadığı maçta kırmızı kart gören Valentin Rosier’in cezasını açıkladı.

TFF'den Rosier açıklaması geldi

TFF’nin sitesinden yapılan açıklamada, Valentin Rosier’in cezasıyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“BEŞİKTAŞ A.Ş. sporcusu VALENTIN ANDRE HENRI ROSIER'in, rakip takım sporcusuna yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 41/1-a ve 35/4. Maddeleri uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 26.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir.”

Ne olmuştu?

Beşiktaş’ın Kayserispor’u 2-0 yendiği maçın son anlarında rakibiyle tartışan ve elini cinsel organına götürerek rakibine hareket yapan Rosier, hakem Mete Kalkavan tarafından direkt kırmızı kartla oyundan atılmıştı.

İlgini Çekebilir
PFDK'dan Dursun Özbek'e 50 gün hak mahrumiyeti!
Habere Git

Beşiktaş'a para cezası

Öte yandan Yukatel Kayserispor karşılaşmasında Beşiktaş'a, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112 bin lira, çirkin ve kötü tezahürat eyleminin aynı sezonda misafir olduğu maçlarda 7. kez gerçekleşmesi nedeniyle 190 bin lira, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması eyleminin aynı sezon içinde 4. kez gerçekleşmesi nedeniyle de 162 bin lira olmak üzere, toplam 464 bin lira ceza verildi.

Konuyla ilgili PFDK'dan yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

BEŞİKTAŞ A.Ş. ’nin, 22.01.2023 tarihinde oynanan YUKATEL KAYSERİSPOR-BEŞİKTAŞ A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 7. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 190.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜNÜ GÜNEY ÜST A ve B numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 4. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 162.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına"

Senin için hazırladığımız haberler