Valorant Şampiyonlar Turu (VCT) Bu Hafta Başlıyor

25.03.2023 - 12:33 | Son Güncellenme: 25.03.2023 - 12:54

3 büyük Valorant uluslararası liglerinden biri olan VCT Pasifik bugün itibariyle başlıyor ve 10 hafta sürecek. İlk hafta ise bol aksiyona ev sahipliği yapacak. VCT Pasifikte izleyenleri neler bekliyor?

Valorant Şampiyonlar Turu (VCT) Bu Hafta Başlıyor

AJANSSPOR-HABER

Dünyanın en büyük Uluslararası Valorant liglerinden olan Valorant Champions Tour (Valorant Şampiyonlar Turu) bugün başlıyor. İşte ilk haftanın karşılaşmaları...

Turnuvanın İlk Maçı: Zeta Division vs. DRX (25 Mart)

DRX, arka arkaya uluslararası turnuvalarda ileri turlara kalarak kendine isim yapmış bir takım. Kore merkezli olan takım Kore’nin en güçlü Valorant takımı ve an itibariyle de Pasifik’in en güçlü organizasyonu konumunda. Japonya’da kurulan Zeta ise öte yandan geçtiğimiz uluslararası turnuvalarda yükselen bir grafik çizdi ve Pasifik Konferansında adından söz ettirmeye başladı.

DRX ve Zeta geçtiğimiz turnuvalarda 5 kere karşılaştılar ve DRX’in toplamda 4-1 üstünlüğü bulunmakta. 25 Marttaki gerçekleşecek olan karşılaşmalarında da DRX favori gösterilse de Zeta bu durumu tersine çevirmek için gerekli donanıma sahip gözüküyor.

İkinci Maç: T1 vs Global Esports (25 Mart)

Bu iki takım da geçtiğimiz şubat ayında Brezilya’nın Sao Paolo şehrinde düzenlenen VCT LOCK//IN’de başlangıç maçlarını kaybetmişlerdi. Şu an bu iki takım da makus talihlerini tersine çevirmek için buluşacak.

İki takımda da uluslararası turnuvalarda tecrübeye sahip oyuncular var. Buna ek olarak iki takım da mozaik kültür barınmakta. LOCK//In’de kişisel birtakım sıkıntılar yaşasalar da önümüzdeki turnuvada bunu tersine çevirmeye çalışacaklardır.

İlgini Çekebilir
Call of Duty: Mobile’ın 11. Sezonu! Son Kar Tanesi...
Habere Git

Üçüncü Maç: Paper Rex vs DTM (26 Mart)

Paper Rex, uluslararası arenada karşılaşmak istenilen en son takımlardan bir tanesi. LOCK//In’de kaybetmiş olmalarına rağmen Pasifik turnuvasında kazanmaya yönelik dominant oyun stillerini devam ettireceklerdir. Singapur’da kurulan E-Spor organizasyonu olan Paper Rex, DRX’ten sonra Pasifikteki favori şampiyon adayı konumunda.

Öte yandan DFM’in ise kazanmasına ihtimal verilmemekte. Her ne kadar Japonya’nın en yetenekli E-Sporcularından oluşan bir ekipleri olsa da VCT LOCK//In’de göz dolduran bir performans gösteremediler. Muhtemel bir Paper Rex galibiyeti, yetenekli bu takıma gerekli özgüveni sağlayacaktır.

Birbirlerini iyi tanıyan iki takım: Team Secret vs. Talon (26 Mart)

Team Secret ve Talon takımlarının oyuncuları birbirleri ile daha önce birçok defa karşılaşmış ve bu karşılaşmalardan Team Secret daha çok galip olan taraf olmuştu. Her ne kadar bünyelerinde yeni oyuncular bulundursalar da eski rekabetleri yeniden alevlenecektir.

Her iki takım da LOCK//In’de göz dolduran aşamalara geldiler ve bunu doğal olarak VCT Pasifik’te de devam ettirmek isteyeceklerdir. İlk hafta en beklenen karşılaşmalardan biri olacak olan bu maç, yetenekli olan oyuncuları nedeniyle gözleri üstüne çekecektir.

Haftanın Son Maçı: Rex Regum Qeon vs. Gen.G (27 Mart)

Her iki takım da VCT LOCK//In maçlarını kaybettikten sonra takımlarında ufak değişikliklere gittiler. Takımlarına yeni yetenekler ekleyen bu iki takım E-Spor hayranlarını heyecanlandırmış gözüküyor.

RRQ, Valorant’ın Asya’daki favorileri arasında yer alsa da hala büyük turnuvalarda parlayamamış bir takım. Gen.G karşısında ise galibiyet şanslarının olabilmesi için bu zamana kadar oynadıkları en iyi oyunu oynamaları gerekiyor. Çünkü Gen.G LOCK//In’de yaşadıkları mağlubiyeti çok ciddiye aldıklarını, hatalarından da ders çıkardıklarını gösteren hamleler ve açıklamalarda bulundu. Takımdaki iletişim eksikliğini giderdiklerini söyleye Gen.G takımı bu maçın favorisi konumunda olsa da RRQ, sahip oldukları tecrübeyle işleri tersine çevirebilir gibi duruyor.

İlgini Çekebilir
Counter Strike sektörü alt üst etti!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler