Van Bommel'den çarpıcı Cocu yorumu!

30.10.2018 - 10:51 | Son Güncellenme: 30.10.2018 - 13:51

PSV Eindhoven'da Phillip Cocu'nun yerine göreve gelen Mark van Bommel, Hollandalı'nın ayrılık sürecini değerlendirdi.

Van Bommel'den çarpıcı Cocu yorumu!

PSV Eindhoven'da Phillip Cocu'nun yerine göreve gelen Mark van Bommel, Hollandalı'nın ayrılık sürecini değerlendirdi. 

Son Ankaragücü maçında alınan 3-1'lik mağlubiyetle birlikte Cocu'nun görevine son verildi. Tabii bu olay Hollanda'da da geniş yankı buldu. 

Van Bommel, Cocu'nun gönderilişini yorumladı!

Konuyla ilgili De Telegraaf'a konuşan Van Bommel, "Antrenörlüğün risklerinden biri de bu. Eğer performans veremiyorsanız baskının artacağını da bilirsiniz. Özellikle Türkiye gibi ateşli bir ligdeyseniz" dedi.

Hollandalı teknik adamlar konusunda umutsuz değil!

Hollandalı teknik adamların yurt dışında pek fazla başarılı olamamasından endişe duymadığını ifade eden 41 yaşındaki teknik adam, "Bu geçici bir durum. 2010'da Dünya Kupası finaline çıktığımız zaman birçok ülkede Hollandalı teknik direktörler isteniyordu. İspanyollar, Almanlar için de böyleydi. Şimdi aynısı Fransızlar için geçerli. Bu demek değildir ki Hollandalı teknik adamlar hiç şans bulamayacak ya da başarılı olamayacak. Bir geçmişe bakın" diye konuştu.

"Üç iyi maç yeterli"

Van Bommel kötü gidişi unutturmak için üç maçın yeterli olduğunu düşünüyor: "Hollanda Milli Takımı'na bir bakın. Geçen yıl herkes işimiz çok zor derken şimdi üç iyi maçın ardından tekrar zirveye oynayabiliriz diyoruz. Acele konuşmamak lazım."

Cocu'nun yerine gelen Van Bommel, PSV ile ilk 10 lig maçında 10 galibiyet elde ederek sezona rekorla başladı. En yakın rakipleri Ajax'ın 5 puan önünde lider durumdalar. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler