Van Persie'nin keyfi yerine geldi

08.06.2017 - 05:28 | Son Güncellenme: 08.06.2017 - 05:28

Hollandalı yıldız için önce milli takımdaki hocası Advocaat, “Formu üst düzey olursa, çağırırım” dedi. Hemen ardından Aykut Kocaman, “Van Persie’den iyi forvet mi var?” diyerek 33 yaşındaki golcüye övgü yağdırdı.

Robin van Persie’ye hem Fenerbahçe’deki yeni hocası Aykut Kocaman’dan hem de Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Dick Advocaat’tan peş peşe müjdeler geldi. Robin van Persie’nin milli takıma dönme umutları, Dick Advocaat’ın teknik patron olmasının ardından tavan yapmıştı. Advocaat, açıkladığı ilk kadroda eski öğrencisine yer vermedi. Bu durum 33 yaşındaki forvetin moralini bozsa da 69 yaşındaki teknik adamın önceki gün basın toplantısında yaptığı açıklamalar RvP’nin yüzünü güldürdü. Advocaat, “Van Persie eğer formunu üst düzeye çıkarırsa, onu kadroya çağırırım” dedi. Aynı şekilde Van Persie’ye keyiflendiren bir diğer demeç de yeni hocası Aykut Kocaman’dan geldi.

Ters köşeye yatırdı

Fenerbahçe Yönetimi, Van Persie’nin menacerinden yeni sezonda başka bir kulüp bulmasını istemişti. Ancak senede 5.7 milyon Euro kazanan tecrübeli futbolcunun bu konuda aceleci davranmaya hiç niyeti yok. Aykut Kocaman’ın yaptığı son açıklamalar ise arayışın iptal edilebileceğini gösterdi. İlerleyen yaşının da etkisiyle saha içerisinde fazla mücadeleci bir görüntü sergileyemeyen Van Persie’nin, Aykut Kocaman’ın sisteminde kendisine yer bulmasının zor olduğu yorumları yapılıyordu. Ancak Kocaman, önceki gün Life+ kanalında verdiği röportajda böyle düşünenleri ters köşeye yatırdı, “Van Persie’den iyi forvet var mı?” diyerek bir anlamda öğrencisine mesaj gönderdi.

2 sezonda 36 gol!

Van Persie, 2015-16 sezonunun başında Manchester United’dan 5 milyon Euro’ya (20 milyon TL) transfer edilmişti. Hollandalı’nın Fenerbahçe’ye gelişi tüm dünyada büyük ses getirirken, havalimanında binlerce taraftar tarafından karşılanmıştı. Van Persie, burada geçirdiği iki sezonda beklentileri karşılayamamış gibi gözükse de istatistikleri hiç de fena değil. 33 yaşındaki forvet, Fenerbahçe’de çıktığı 83 resmi maçta 36 kez fileleri sarsarken, 8 golün de asistini yaptı. Robin van Persie’nin Sarı-Lacivertliler ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor.

En popüler gol RvP’den geldi

Turkcell’in GollerCepte uygulaması üzerinden futbolseverler, sezon boyunca oynanan maçların gollerini ve özetlerini seyretme imkanı buldu. Uygulamada en fazla izlenen gol ise Robin van Persie’nin Kadıköy’de oynanan Galatasaray derbisinde kaydettiği ilk sayısı oldu. Bu gol toplam 43 bin kişi tarafından izlendi. GollerCepte’de özeti ve golleri en fazla seyredilen karşılaşma ise 93 bin ile 3-3 sona eren Fenerbahçe-Kayserispor karşılaşması oldu.(Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler