VAR, 4 doğru kararı değiştirmiş! Resmen açıklandı...

23.11.2019 - 15:02 | Son Güncellenme: 23.11.2019 - 15:02

VAR, 4 doğru kararı değiştirmiş! Resmen açıklandı...

Bu sezon itibariyle Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine geçen İngiltere’de tartışmalar bitmek bilmiyor. Hakem Şefi Mike Riley, 26 Ekim ile 2 Kasım arasında oynanan maçlarda saha içinde verilen dört doğru kararın VAR tarafından değiştirildiğini açıkladı.

Diğer büyük liglerin aksine VAR’a bu sezon başında geçen İngiltere, henüz bu sisteme adapte olabilmiş değil. IFAB protokollerinin aksine hakemler kenardaki monitörden pozisyonları incelemiyor ve VAR’daki hakemin kararına uyuyor. Bu durum bazı sorunları da beraberinde getirdi.

20 Premier Lig ekibinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Mike Riley, “Henüz mükemmelden uzağız. Bazı şeyleri geliştirmek zorundayız” dedi.

Açık ve bariz hata kavramının yanlış değerlendirilebildiğini ifade eden Riley, “Öyle pozisyonlar oluyor ki herkes VAR’ın müdahale etmesi gerektiğini düşünüyor ancak biz etmiyoruz. Ama bu, müdahale etmekten ve “Bunu yapmamalıydın” demelerinden çok daha iyi. Geliştirmemiz gereken belli başlı şeyler var. Mesela VAR’ın verdiği kararlardaki tutarlılık ve oyunun daha az durması” şeklinde konuştu.

Brighton 3-2 Everton (26 Ekim)

Maçın 77. dakikasında Everton’dan Michael Keane’in Aaron Connolly’ye yaptığı hareket VAR tarafından penaltıyla cezalandırıldı.

Norwich 1-3 Manchester United (27 Ekim)

VAR, Daniel James ile Ben Godfrey’in çarpışması sonucu Manchester United lehine penaltı verdi. Rashford kaçırdı.

Arsenal 2-2 Crystal Palace (27 Ekim)

Sokratis’in attığı gol Chambers’ın Luka Milivojevic’e yaptığı “faul” nedeniyle VAR tarafından iptal edildi. Arsenal 3 puandan oldu.

Watford 1-2 Chelsea (2 Kasım)

Jorginho’nun Deulofeu’ya yaptığı hareket VAR tarafından penaltıyla cezalandırıldı. İspanyol kanat oyuncusu penaltıyı gole çevirdi.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler