"VAR sistemini hakemler kendi sistemine çevirdiler"

05.02.2021 - 10:12 | Son Güncellenme: 05.02.2021 - 10:28

Son dakika spor haberleri...Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi öncesinde Abdullah Ercan açıklamalarda bulundu. Ercan, Trabzonspor'da forma giyen Abdülkadir Ömür ve VAR sistemiyle ilgili değerlendirmeler yaptı. Detaylar haberimizde...

"VAR sistemini hakemler kendi sistemine çevirdiler"

Ümit Milli Takım eski teknik direktörü Abdullah Ercan gündeme dair açıklamalar yaptı.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Abdullah Ercan, "Ara transfer döneminde takımlar eksik bölgelerine yapabildikleri kadar transferler yaptı. Yeni transferlerin performansını göreceğiz. Enteresan bir lig yaşanıyor. Koronavirüs salgınından dolayı takımlar 3 günde bir maç oynuyor, futbolcuların ve teknik direktörlerin işi çok zor. Bu dönemde çalışmak çok farklı. Pandemi nedeniyle takım çalıştırmak istemeyen hocalar olabilir fakat bence olayların içinde bulunmak daha iyi olabilir. Zor bir süreç. Bu sezon futbol tat-tuz vermiyor. Taraftarın ne kadar önemli olduğunu bu süreçte anladık. Taraftarsız bir maç çok sıkıcı oluyor." ifadelerini kullandı.

"Hakemdir hata yapar dönemi artık yok"

Hakemlerin bu sezon formsuz olduğunu söyleyen Ercan, "Bir maç oynanıyor. İki takım da hakemden memnun değil. VAR sistemini hakemler kendi sistemine çevirdiler. Antalyaspor - Beşiktaş maçında verilen kırmızı kart. Yanlış bir karar. Futbolcu arkadaşların psikolojisini düşünmek lazım. 3 günde bir maç oynuyorlar ve hastalık süreci de var. Hakemler çok formsuz. Hakemler futbolun içerisinden gelmedikleri için pozisyonları yorumlayamıyorlar. Bir de ben şu klişe söze katılmıyorum: 'Hakemdir hata yapar.' Yok kardeşim! 'Hakemdir hata yapar dönemi' artık yok. Futbol büyük bir endüstri oldu." dedi.

Ersun Yanal hakkında ise Abdullah Ercan, "Ersun Yanal'ın oyun modeli ofansif olarak biliniyor. Ersun Hoca önemli kariyerine bu oyun modeli ile imza attı. Ersun Hoca'yı taktir etmek lazım. Daha önceki takımlarında ofansif oyunu tercih eden Ersun Hoca, Antalyaspor'da defansif oyunu tercih etti. Beşiktaş cephesinden defansif oyunla ilgili eleştiri geliyor. Beşiktaş aynı defansif futbolu ligin ilk maçında Trabzonspor'a karşı oynadı ve kazandı. Bunu kimse konuşmuyor." diye konuştu.

Abdülkadir Ömür yorumu: Gelen tekliflerin yarısına gelmez!

Abdülkadir Ömür'ün yaz transfer döneminde Avrupa'ya gitmesi gerektiğini ifade eden Ercan, "Abdülkadir Ömür özelinde değil ama bir futbolcunun transferde piyasası oluşmuşsa satılmalı. Abdülkadir Ömür için şu anda geçtiğimiz transfer döneminde gelen tekliflerin yarısına gelmez. Keşke yaz transfer döneminde gitseydi. Ali Akman konusunda da Bursasporlu yetkililer daha önce sözleşme uzatabilirdi. Ali Akman konusunda yönetim zaafı da var. Bu noktada profesyonellere ihtiyaç var." şeklinde konuştu.

'Derbide seyirci olmaması dezavantaj'

Hafta sonunda oynanacak olan Fenerbahçe, Galatasaray derbisi hakkında ise Abdullah Ercan, "Derbilerde önceden tahmin yapmak çok doğru değil. Son haftalarda Fenerbahçe kazanıyor ama iyi oynamıyor. Galatasaray yetenekli oyuncularının performanslarıyla kazanıyor. Derbide seyircinin olmaması ev sahibi takım için dezavantaj. Derbideki hakem de çok önemli. Düşüncem iyi bir maç olacaktır." açıklamasında bulundu.
Senin için hazırladığımız haberler