Beşiktaş'ta Alex Teixeira ile yollar ayrılıyor

18.03.2022 - 09:34 | Son Güncellenme: 18.03.2022 - 14:46

Yeni sezon kadro yapılanması için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, performansıyla hayal kırıklığı yaratan yıldız oyuncu ile yollarını ayırma kararı aldı. İşte detaylar...

Beşiktaş'ta Alex Teixeira ile yollar ayrılıyor

Beşiktaş'ın sezon başında hem Şampiyonlar Ligi hem de Süper Lig'de hedefe ulaşabilmek için kadrosuna yaptığı en önemli takviyelerden biri olan Brezilyalı yıldız Alex Teixeira büyük hayal kırıklığı oldu.

Transferine büyük mesai harcanan Sambacı yıldız, gerek Sergen Yalçın gerek ise Önder Karaveli döneminde bir türlü beklentileri karşılayamadı.

Kariyer ortalamasının yanı yaklaşamadı

Shakhtar Donetsk'te oynadığı dönemde piyasa değeri 30 milyon Euro'ya kadar yükselen ve Ukrayna ekibinden Çin Ligi'ne 50 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Brezilyalı futbolcu, siyah beyazlı formayla bu sezon 25 maçta forma giydi. Kariyeri boyunca maç başına yaklaşık yarım gol (0,5) gol ortalaması ile oynayan 32 yaşındaki futbolcu Beşiktaş'ta ise sahaya çıktığı 25 maçta sadece 4 gol kaydetti ve 1 asist yaptı.

İlgini Çekebilir
ÖZEL | Cenk Tosun sürprizi! Beşiktaş'ın teklifine ne yanıt verdi?
Habere Git

Beşiktaş yeni sezonda kadroda düşünmüyor

Fanatik'te yer alan habere göre; Sözleşmesi 2023 Haziran ayı sonunda bitecek olan Alex'i yeni sezon planlamasında düşünmeyen ve yerini Anderson Talisca ile doldurmak isteyen Kartal bu konuyu da kriz haline getirmeden bitirmeye kararlı.

Yollar ayrılıyor

Yönetim özellikle Uzakdoğu ve Güney ülkeleriyle iletişimi güçlü olan menajerlere Teixeira’ya teklif getirmeleri adına yetki verdi. Amaç; yıllık yaklaşık 3 milyon Euro ücreti olan Brezilyalı futbolcunun da geri çevirmeyeceği bir öneriyle masaya oturup yıldız oyuncuyla en az hasarla yolları ayırmak olacak.

Senin için hazırladığımız haberler