Vedat Muriç’li Lazio küme düşebilir!

20.02.2021 - 10:52 | Son Güncellenme: 20.02.2021 - 10:56

İtalyan fubolunda yeni skandal. Serie A’nın güçlü ekiplerinden Lazio, koronavirüs testleriyle oynadığı gerekçesiyle mahkemelik oldu. Vedat Muriç’in takımı, küme düşürülme tehlikesiyle karşı karşıya. İşte detaylar…

Vedat Muriç’li Lazio küme düşebilir!

AJANSSPOR-DIŞ HABER

İtalya Futbol Ligi Serie A’nın köklü kulüplerinden Lazio bir alt lig olan Serie B’ye düşebilir… Futbol dünyasını sarsan iddia ESPN'den geldi. Habere göre İtalyan kulübü, koronavirüs testlerinin sonuçlarıyla oynaması sebebiyle federal mahkemeye sevk edildi. 

Suçlamalar çok ciddi

Lazio başkanı Claudio Lotito ve kulüp doktorları Ivo Pulcini ile Fabio Rodia, koronavirüs protokollerini ihlal ettikleri gerekçesiyle bir süredir savcılar tarafından suçlanıyorlar. Konu hakkında İtalya Futbol Federasyonu'ndan (FIGC) da ciddi iddialar ortaya atıldı. FIGC'ye göre; Lazio kadrodaki pozitif vakalarla ilgili raporları gerektiği şekilde sunmadı.

Covd'li futbolcu mu oynattılar?

Başkent ekibi ayrıca, asemptomatik bir oyuncuyu da 10 günlük zorunlu karantinaya almayarak önemli bir ihlalde daha bulundu. Kimliği açıklanmayan bu futbolcunun hastalık riski taşımasına karşılık bir Serie A maçında forma giydiği belirtiliyor.

Lazio daha önce şikeden düşmüştü

Suçlamaların hedefindeki Lazio’nun kulüp sözcüsü Roberto Rao; "Biz sporun adaletine inanıyoruz. Hakkaniyetli kurumlar adaleti sağlayacaktır ve bizim bu tür konulara hiçbir şekilde dahil olmadığımız anlaşılacaktır" dedi.

Daha önce şike cezası sebebiyle de küme düşürülen Lazio, Serie A’da 40 puanla 7’nci sırada bulunuyor. İtalyan ekibinde milli golcü Ciro Immobile’nin yanı sıra sezon başında Fenerbahçe’den transfer olan Vedat Muriç de forma giyiyor.  

Senin için hazırladığımız haberler