Vefa Küçük: "Yetkiye rağmen Atatürk ismi için zorluklar çıkabilir"

11.09.2023 - 09:59 | Son Güncellenme: 11.09.2023 - 11:17

Fenerbahçe Eski Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, gündeme dair açıklamalar yaptı. İşte Küçük'ün açıklamaları..

Vefa Küçük: "Yetkiye rağmen Atatürk ismi için zorluklar çıkabilir"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe eski yönetim kurulu üyesi ve eski yüksek divan kurulu başkanı Vefa Küçük, Radyospor'da Aygün Özipek'in sunduğu Ters Köşe programında açıklamalarda bulundu. Küçük; kulübün Tüzük Tadil Kongresi, stadın Atatürk ismi olarak değiştirilmesi, 1959 öncesi şampiyonluklar, Altay Bayındır'ın Machester United'a transfer olması, başkanlık sürecinin sınırlandırılması ve yeni transferler hakkında da konuştu. İşte detaylar...

"1996 tüzüğünü ben kaleme aldım"

Fenerbahçe Tüzük Tadil Kongresi ile ilgili sözlerine başlayan Küçük, "Kongreyi benim yönetmemi istediler sağ olsunlar. 1996 yılında bir tüzük yaptık. O zaman Ali Şen yönretiminde ben ikinci başkandım. 1996 tüzüğünü ben kaleme aldım. 2014 ve 2016 yılında Aziz Yıldırım döneminde yapılan tüzük değişikliklerine katıldım ve ondan sonrakileri de ben yönettim. Benim elimdeki tüzük 1980 yılının tüzüğüydü. Daha sonra 1987 yılında ve 1988 yılında tüzük değişti. Daha sonra 1996'da Ali Şen yönetiminde biz tüzüğü değiştirdik. 2005 yılında tüzük tekrar değişti ve yine Aziz Yıldırım yönetiminde 2014 yılında tüzüğün bütün maddeleri değişikliğe uğramıştı. Daha sonra 2016 yılında tüzüğün maddelerinde düzeltmelere gidildi. 21 maddenin değiştirilmesi için kongre yapıldı.

"Tüzüğün temel maddelerini koruduk"

Cumartesi günü yapılan kongrede 2016 yılının maddelerinin çoğu çağa, kulübün gelişmesine ve büyümesine uygun hale getirilmesi amacıyla yapılmıştı. Bu konularda tecrübem olduğu için, diğer kurullarda da divan başkanlığı yaptığım için kulübümüz benden kurulu yönetmemi istedi. Ben de şeref duyarak görevi kabul etmiştim. Kabul edilen tüzüğün çok değişik hedefleri ve 60 bine yakın yaklaşan üyemizle birlikte on seneyi kapsayacak şekilde tüzüğün ana maddeleri değişti. 1980 yılındaki mevcut alan temel maddelerini koruduk ancak günün ortamına cevap verecek şekilde güncelledik. Yönetimin amacı oydu" dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe "Atatürk" dedi, top bakanlıkta
Habere Git

"Başkanlık sınırlaması doğru"

Fenerbahçe Kulübü başkanlığına 3 yıl için 4 dönem sınırlaması getirilmesi ile ilgili sözlerine devam eden Küçük, "Gnel kurula katılan ve başkanı seçen normal üyeler tarafından baktığınız zaman bu kısıtlama doğru. Ali Koç'da açıkladı. Uzun süre koltukta oturanlar kulübü tanımak süreciyle yönetiyorlar. Güç kirliliği kullanarak üyelerden uzaklaşan, üyelere kulak veremeyen pozisyonda olmamak için, spor yasası da uygun düşecek şekilde 3 sene ara vermek suretiyle, ondan sonra genel kurul seçerse böyle bir formül getirildi. Önceden başkanlıkta süre kısıtlaması yoktu. Ali Başkan devam eder etmez tabii ki ben bilmiyorum. Haziran seçimli olağan genel kurul var, ondan sonra başlayacak. Ali Koç 2 dönemdir, yani 5,5 sene oldu nerdeyse. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bu konu biraz yoruma tabi tutulmuştu. Yeni tüzük yılbaşından itibaren geçerli olacak.

"Yetkiye rağmen Atatürk ismi için zorluklar çıkabilir"

Stat isminin "Atatürk" olarak değiştirilmesi ile ilgili konuşan Küçük, "Atatürk isminin Türkiye'de şahıslar veya tüzel kişiler kurumlar tarafından kullanılması bahsettiğniiz şekilde bir kanunla sınırlanmış, tamamen yasaklanmış değil. Yönetim kurulumuz bir senedir 29 Ekim'de stadımızın isminin Atamızın herhangi bir ismi ile değiştirilmesi için çalışmalar yaptı. Mevzuatı başkan ve yönetim kurulu üyelerimiz çok iyi biliyorlar. Onların bir bildiği var ki oylanmasını istediler ve yetki verilmesini talep ettiler. Oybirliğiyle de yetki verildi. Bu yetkiye rağmen zorluklar çıkabilir. Bir yandan Fenerbahçe bir yanda Atatürk. Ama bu aşılacaktır diye düşünüyorum. Burası Türkiye, burası futbol federasyonu, her şey kılıfına uyabiliyor" açıklamasını yaptı.

"Federasyon 1959 öncesi şampiyonluklar ile ilgili oyalama taktiği yapıyor"

1959 öncesi şampiyonluklar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Küçük, "Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi bir müracaatı yok. 2 tane üyemizin müracaatını TFF reddetti. Fenerbahçe'nin resmi olarak kulübü temsilen resmi bir başvuru reddedilmiş değil. Federasyon oyalama taktiği yapıyor. TFF komisyon kurulmasına karar verdi. Fenerbahçe haklı denildiğinde TFF uyacak mı yoksa onların kafasında reddetme düşüncesi varsa, böyle bir ihtimal varsa biz bunu reddedeceğiz.

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan Fenerbahçe'ye rekor jest!
Habere Git

"Biz 1959 öncesi şampiyonluklar davamızda haklıyız"

Uydurulmuş gerekçeler değil bunlar, oynanmış maçlar. O günün Türkiye'sinde, yazılı basında devamlı spor sayfalarında bu maçlar ve hangi takımın şampiyon olduğu yer almıştır. Kulübümüz de yaptığı müracaatta bunları ekleyerek Fenerbahçe'nin çeşitli zamanlarda yazılmış kitapları var. Bu kitaplarda Fenerbahçe ve diğer takımlarda şampiyon olmuşsa hepsini yazmışlar. Biz davamızda haklıyız. Ve delilleriyle talebimiz var. Yoksa biz canımız istedi, bize şampiyonlukları verin talebi değil. Bekliyoruz" dedi.

"İnşallah bu sezonun sonunda Fenerbahçe şampiyon olsun"

Fenerbahçe'nin transferlerini değerlendiren Küçük, "Kulübümüzün ben hep içindeyim. Resmi görevim yok şu an. Ben her dönemi çok iyi hatırlıyorum . Aziz Yıldırım döneminde de çok iyi transferler yapıldı ama başarı gelmedi. Ali Koç döneminde de 5 yıldır şampiyonluklar gelmedi. İnşallah bu sezonun sonunda Fenerbahçe şampiyon olsun. Hiçbir yönetim boşuna transfer yapmazlar. Boşa cebinden para harcamazlar ama bazen doku uyuşmazlığı oluyor. Ama bu sene inşallah mayamızı fırına verip şampiyonluk şekli ile fırından çıkaracağız inşallah.

"Altay Bayındır'a tribünlerin yaptığı yanlış"

Ben üstüme görev olmayan konularda (transfer konusu) yorum yapmakta zorlanırım. Mutlaka yönetim transferi kapamış değil. 6 numara transferi olmak üzere belli takviyeler yapacaklarını düşünüyorum. Altay Bayındır'a tribünlerin yaptığı yanlış. Altay bu takımın kaptanı ve kalecisiydi. İyi de bir kaleciydi. Ama tribündeki 50 bin kişinin bin tanesi protesto ettiği zaman tribünün tamamını kapsıyor gibi görüntü oluşuyordu.. İnşallah başarılı olur Manchester United'da ve herkesi utandırır" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Yıldız 6 numaranın menajeri Fenerbahçe için geliyor!
Habere Git

"Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un bir araya gelmesi zor"

Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un yeniden bir araya gelmesinin zor olduğunu söyleyen Küçük, "Doğrusu odur, Fenerbahçe'ye yakışan odur. Biliyorsunuz seçimden önce iki aday da belliydi. Aziz Yıldırım ve Ali Koç... Ben onları buluşturmak bir araya getirmek istedim ama nasip olmadı. İnşallah araya gelirler ama ben ihtimal görmüyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler