Vettel: "Ya Mercedes ya da Red Bull zirvede olacaktır"

16.03.2021 - 20:37 | Son Güncellenme: 16.03.2021 - 20:52

Son dakika Formula 1 haberleri...2021 sezonda Scuderia Ferrari'den Aston Martin F1 takımına geçen Sebastian Vettel, yeni sezon öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Vettel: "Ya Mercedes ya da Red Bull zirvede olacaktır"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

2014 yılından itibaren Ferrari ile yarışan ve yeni sezonda İngiliz takımı Aston Martin'e geçen Sebastian Vettel, 2021 Bahreyn test süreciyle ilgli Motorsport'a önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni sezonda Aston Martin takımıyla yarışacak olan eski dünya şampiyonu Sebastian Vettel, 2021 Bahreyn test sürecinde yeterli verimi sağlayamadı. Test sürüşünde en iyi derecesini 1:33.742'lik süreyle ilk seansda gerçekleştiren Alman pilot Vettel,  toplam da 117 tur atabildi.

Ferrari motoru sonrası Aston Martin'de Mercedes motoruna uyum sağlamaya çalışan Vettel, bu konuda aceleci davranmak istemiyor.

"Son günümüzde attığımız turlar çok, çok faydalıydı"

Vettel “Bu konularla zihnimi meşgul etmiyorum. Belki yaştan, belki tecrübeden ötürü fakat 10 yıl önce muhtemelen panik halinde olurdum. Fakat şu anda panik yapmamın herhangi bir yardımı dokunur muydu? Sanmam. Sadece yapmak istediğimiz şeyleri yapmaya ve zamanımızı değerlendirmeye çalışıyoruz. Halen biraz sürüşümüz var ve son günümüzde attığımız turlar çok, çok faydalıydı. Yani daha kötü olabilirdi. Daha iyi de olabilirdi fakat daha kötüsü de olabilirdi. Dolayısıyla sakin kalmaya, her şeyi tek tek yapmaya ve zamanı geldiğinde ilerlemeyi bilmeye dayandığını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

"Araçta sadece 1.5 gün geçirip, hazır olmak imkansız"

Yeni sezonda kısıtlamalar nedeniyle 3 gün süren test sürüşlerinden de şikayetçi olan Vettel "Yani herhangi birisinin, araçta sadece 1.5 gün geçirdikten sonra geçen sene 20 haftada 17 yarış düzenlediğimizdeki gibi hazır olmasının imkansız olduğunu düşünüyorum. Doğal olarak uyum sağlamamız ve eski formumuza dönmemiz zaman alacak. Fakat elbette bazılarının daha çok, bazılarının daha az zamana ihtiyacı olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Son olarak sezon öncesi test dönemini başarısız geçiren Mercedes takımı için de konuşan Sebastian Vettel "Mercedes'in son senelerde sahip olduğu mucizevi turlara sahip olmadığını söylememiz adil olur. Ancak yine de ilk yarışta onların iyi olacağından eminim. Red Bull, yapması gereken şeyi yapıyor yani mücadele ediyor. Bu açıdan ya Mercedes ya da Red Bull zirvede olacaktır" ifadelerini kullandı.

İşte Vettel'in Bahreyn testlerindeki performansı

                              1.Gün        2.Gün      3.Gün        Tur

Sebastian Vettel 1:33.742 - 1:38.849 - 1:35.041  117 Tur

Öte yandan 33 yaşındaki Vettel, Formula 1 kariyerinde bugüne kadar 53 yarış kazanıp, 2010-2013 sezonlarında Red Bull ile dört şampiyonluğa ulaşmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler