'Vida, Beşiktaş'a transfer olmak için Avrupa'nın önemli kulüplerini reddetti'

27.12.2017 - 15:19 | Son Güncellenme: 27.12.2017 - 15:19

'Vida, Beşiktaş'a transfer olmak için Avrupa'nın önemli kulüplerini reddetti'

Beşiktaş'ın son transferi Domagoj Vida'nın menajeri Uğur Avadan, önemli açıklamalar yaptı. Vida'nın Beşiktaş'a transfer sürecini aktaran Avadan ayrıca Vida'nın Bayern Münih maçları hakkında görüşlerini aktardı. Uğur Avadan, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuştu. 

'Beşiktaş'a söz verdim ve geldim'

"Beklediğimizden bile uzun bir süreç oldu. Hırvatistan Milli Takımı en popüler takımlardan biri. Oyuncuların değeri en az 10 milyon Euro. Siz bu takımın bir numaralı stoperini alıyorsunuz. Beşiktaş bu alanda çok iyi transfer yaptı."

"Biz erken zamanda ön protokol yapmıştık. Çok fazla teklif yapan oldu bu protokolden çıkmak için fakat Vida Beşiktaş'ı tercih etti. Vida şöyle konuştu, ben ailemden böyle gördüm size söz verdim ve buraya gelip imzaladım ifadelerini kullandı"

'Protokolde bulunan ceza maddesini ödeyip almak isteyen çok oldu'

Vida için 3,5 milyon Euro cezayı maddeyi ödeyip almak isteyen takımlar arasında Inter, Roma , Werder Bremen, Espanyol, Everton ve Marsilya vardı. Marsilya'nın çok ciddi isteği oldu. Yayın ihalesinden sonra takımların maddi imkanları yükseldi.

'Anlaşma sağlansaydı Vida sezon başında gelecekti

"Kaliteli oyuncular ülkeye geliyor. Kalitenin artması için topun oyunda kalma süresi yükselmesi lazım. Maddi durum dışında her sene şampiyonluğa oynamak ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamak önemli kriterler. Beşiktaş taraftarından çok etkilendi. Anlaşma sağlansaydı sezon başında gelecekti. Anlaşmamız 4,5 yıllık."

'Mitrovic ile Hırvatistan Milli Takımı'nda oynadı'

"Vida, Lens ile D.Kiev'den takım arkadaşı. Cenk Tosun'u Milli Takım maçlarında tanıyor. Tosic, Pepe ve Mitrovic ile rekabete girecek. Tabii Mitrovic ile kendi Milli Takımından tanışıyorlar."

'Vida, Bayern maçlarından umutsuz değil'

"Vida, Bayern maçı ile şunları söyledi. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. Bayern çıktı diye ne umutsuz olmak ne de umutlu olma taraftarı değilim sahaya çıkıp oynamak gerekiyor ifadelerini kullandı"

Senin için hazırladığımız haberler