Video - İlkay'dan tarihe geçen gol! Üst üste 44 pas...

13.11.2018 - 19:40 | Son Güncellenme: 13.11.2018 - 22:40

İlkay'dan efsane gol! 44 pas... Manchester Derbisi'ne hızlı başlayan City, 2-0'ı da ikinci yarının başında bulmuştu. Martial ile farkı 1'e indiren United, acaba geçen seneki gibi 2-0'dan geri mi gelecekti?

Video - İlkay'dan tarihe geçen gol! Üst üste 44 pas...

İlkay'dan efsane gol! 44 pas...

Manchester Derbisi'ne hızlı başlayan City, 2-0'ı da ikinci yarının başında bulmuştu. Martial ile farkı 1'e indiren United, acaba geçen seneki gibi 2-0'dan geri mi gelecekti?

Guardiola, 75'te Aguero'nun yerine İlkay'ı oyuna aldı ve Türk asıllı Alman futbolcu efsane bir gole imza attı!

Maçı izleyenler arasında efsane teknik adam Sir Alex Ferguson da vardı. Bilindiği üzere İskoç teknik adam geçtiğimiz sezonun sonunda beyin kanaması geçirmişti.

Derbiye hızlı başlayan Manchester City oldu. Dakikalar 12'yi gösterdiğinde David Silva skoru 1-0 yaptı.

Manchester City'nin durmaya niyeti yoktu ama üst üste ataklardan sonuç çıkmayınca devreye 1-0 girildi. İkinci yarının başında baskını arttıran City, Sergio Agüero ile 48. dakikada farkı ikiye çıkardı.

Mourinho bir şey yapmalıydı. Oynaması maç saati netleşen Lukaku 57'de oyuna girdi, hemen bir dakika sonra penaltı yaptırdı. Martial farkı bire indirince akıllara geçen seneki derbi geldi. Acaba United 2-0'dan geri mi gelecekti?

O noktada devreye Pep Guardiola girdi ve 75'te oyuna Alman asıllı Türk oyuncu İlkay Gündoğan'ı aldı. İlkay da 86. dakikada, 44 pas sonunda skoru 3-1 yapan golü attı. 

Gol sonrası sevinç görülmeye değerdi. Ekim 2015'te Juan Mata, United formasıyla Southampton'a 45 pas sonunda bir gol atmıştı. İlkay Gündoğan'ın golü, o golden sonra Premier Lig tarihindeki en çok pas sonrası atılan gol olarak tarihe geçti. (Spor Arena)

İşte Avrupa basınının manşetlerini süsleyen o müthiş gol!

Senin için hazırladığımız haberler