Brezilya'da teknik direktör kadın hakeme kafa attı

12.04.2022 - 10:07 | Son Güncellenme: 12.04.2022 - 11:32

Brezilya'da oynanan Nova Venecia Desportiva ES maçında skandal bir olay yaşandı. Desportiva teknik direktörü Rafael Soriano, kadın yardımcı hakeme kafa attı. İşte detaylar...

Brezilya'da teknik direktör kadın hakeme kafa attı

Brezilya alt liginde oynanan Nova Venecia ile Desportiva ES arasındaki maçta büyük bir skandala imza atıldı. Konuk takım teknik direktörü Rafael Soriano, kadın yardımcı hakem Marcielly Netto'ya kafa attı.

Devrenin erken bitirilmesine kızdı, kadın hakeme kafa attı

Milliyet'te yer alan habere göre; Rafael Soriano, hakem Arthur Gomes Rabelo'nun takımı korner kullanmadan önce ilk yarıyı sona erdirmesine sinirlendi. Konuk ekibin teknik direktörü saha içindeki tartışma esnasında kadın yardımcı hakem Marcielly Netto'ya kafa attı. Bunun üzerine maçın hakeminden kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

"Yalan söylüyor"

Karşılaşmanın ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Soriano, "Ona saldırmadım, yalan söylüyor. İsterse karakola gidelim. Kadın olduğu için bunu kullanmak istiyor. Ona dava açacağım" dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray ile Fenerbahçe'nin video savaşları!
Habere Git

Gece kulüpten kovuldu

Yaşananların ardından kulüp, sosyal medyada yayınlanan resmi bir açıklama ile teknik direktörü görevden aldı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Desportiva, kamuoyuna, özellikle kadınlara yönelik olmak üzere fiziksel, sözlü, ahlaki veya duygusal her türlü şiddeti reddettiğini bildirir" denildi.

Ayrıca Soriano, Desportiva do Espírito Santo Adalet Divanı tarafından 30 gün süreyle uzaklaştırıldı.

Bakanlıktan açıklama

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Saldırgan için örnek ceza talep etmeleri için Espírito Santo Futbol Federasyonu, Brezilya Futbol Konfederasyonu ve Spor Adalet Divanı'na mektup göndereceğimizi bildiririz" denildi.

Senin için hazırladığımız haberler