Uçak Kazasında Ölen Futbolcu Emiliano Sala'nın Son Konuşması Ortaya Çıktı

22.09.2022 - 12:24 | Son Güncellenme: 22.09.2022 - 12:34

2019'da Nantes'tan transfer olduğu Cardiff City'ye giderken uçağı düşerek ölen Emiliaon Sala'ın son anlarına dair ses kaydı ortaya çıktı. Sala, "Parçalan bir uçaktayım" diyor.

Uçak Kazasında Ölen Futbolcu Emiliano Sala'nın Son Konuşması Ortaya Çıktı

AJANSSPOR - HABER

2019 yılında Nantes'dan yeni transfer olduğu Cardiff City'e imza atmaya giderken uçağı düşen ve hayatını kaybeden futbolcu Emiliano Sala'nın son anlarına dair ses kaydı ortaya çıktı. BBC tarafından yayınlanan ses kaydında Sala, "Şu an parçalanıyor gibi görünen bir uçaktayım. Benden haber alamazsanız, birileri beni arar mı bilmiyorum, çünkü beni bulamazlar. Çok korkuyorum" diyor. Ses kaydı dinleyenlerin adeta yüreğini parçaladı.

Pilot: Bir patlama duydum

BBC, uçuş öncesi "Normalde can yeleğimi koltuklarımın arasında olurdu ama yarın can yeleğimi giyiyor olacağım" diyen pilot Ibbotson'un bu seyahatin tehlikeli olduğunu önceden Sala'ya söylediğini belirtti. Haberde Ibbotson'un arkadaşı Kevin Jones'a şunları dediği de kaydedildi: "Kanalın ortasındayım ve patlama duydum. Uçuş esnasında bir patlama duydum. Sorun ne olabilir?" 59 yaşındaki pilot, daha Sala'yı almak için Nantes Atlantik Havalimanı'na indiğinde bile uçakta sorun olduğunu keşfediyor ve konuştuğu bir arkadaşına "Bu uçak hangara geri dönmek zorunda" diyor.

İlgini Çekebilir
Cardiff City'den Nantes'e Emiliano Sala için rekor tazminat talebi
Habere Git

Pilotun yolcu taşıma lisansı yoktu

Emiliano Sala'yı aslında Cardiff'e pilot David Henderson uçaracaktı. Ancak o Sala'yı kendisi götüremeyince Ibbotson'ı arayarak uzuşu ona havale etti. Ne var ki bir gaz tesisatçısı olan Ibbotson, profesyonel değil amatör bir pilottu. Daha da acısı ücretli yolcu taşıma ve karanlıkta uçma lisansı da bulunmuyordu. Buna rağmen, Sala'yı taşımayı kabul etti.

Cesedinin tespiti 4 gün sürdü

Arjantinli Emiliano Sala, 21 Ocak 2019'da yeni takım ı Cardiff City'ye imza atmak üzere Nantes'dan uçağa bindi. Ancak pilot Davit İbbotson ve Sala'yı taşıyan uçak Manş denizinde kayıplara karıştı. Düşen uçağın enkazına 3 Şubat 2021'de ancak ulaşılabildi. Sala'nın kimliğinin belirlenmesi ise tam 4 gün sürmüştü.

İlgini Çekebilir
Fransa'da büyük skandal! Emiliano Sala ile dalga geçtiler
Habere Git

Sala ölünce transferi mahkemelik oldu

Sala, trajik bir şekilde hayata veda ederken, transferi de Cardiff City ile Nantes arasında mahkemelik oldu. İngiliz kulübü, oyuncunun kendilerine ulaşmadan öldüğü için transferin gerçekleşmediğini iddia ederek, sözleşmenin iptalini talep etti. Fransız kulübü ise buna karşı çıktı. Nihayetinde olay CAS'a kadar intikal etti. CAS, oyuncunun transferinin gerçekleştiğini ve Cardiff'in Nantes'e 17 milyon Euro'luk bonservis bedelinin ödenmesine hükmetti.

Senin için hazırladığımız haberler