Voleybol dünyası Dünya'sını kaybetti!

30.12.2022 - 09:49 | Son Güncellenme: 30.12.2022 - 09:58

Fenerbahçe ve Galatasaray'da oynayan eski milli voleybolcu Dünya Baltacıoğlu, 67 yaşında hayatını kaybetti. Baltacıoğlu, bu yıl içinde yaşamını yitiren Metin Görgün'le yaptığı 5. set programıyla tanınıyordu.

Voleybol dünyası Dünya'sını kaybetti!

AJANSSPOR HABER

Voleybol dünyası Metin Görgün'den sonra Dünya Baltacıoğlu'nun ölüm haberiye sarsıldı. Türkiye voleybolunun unutulmaz isimlerinden Dünya Baltacıoğlu, oynadığı bir tenis maçından sonra kalp krizi geçirerek 67 yaşında hayatını kaybetti. 

İtalya'da Türkiye'yi temsil etti

1955'te İstanbul'da doğan Dünya Baltacıoğlu, profesyonel voleybol kariyerine Altınyurt’ta başladı. Sonrasında sırasıyla Vinylex Istanbul, Eczacıbaşı, Birra Taxis Chieti, Allegrino Lanciano formalarını giydi.  

En değerli oyuncu ödülünü aldı

4 sezon İtalya’da Türkiye’yi başarıyla temsil eden Baltacıoğlu, en değerli oyuncu ödülünü kazandı. Daha sonra yine Altınyurt takımına döndü. 

İlgini Çekebilir
Türk voleybolunun önemli ismi hayatını kaybetti
Habere Git

Fenerbahçe ve Galatasaray'da oynadı

Daha sonra Arçelik, Fenerbahçe ve Galatasaray’da da oynayarak oyunculuk kariyerini 1991-1992 sezonunda noktaladı. 135 kez milli formayı giymenin onurunu taşıdı.

Altınyurt'un başkanlığını yürütüyordu

Voleybola başladığı Altınyurt Spor Kulübü’nde 22 yıldır başkan olan  Dünya Baltacıoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Divan Kurulu, Moda Deniz Kulübü ve Türkiye Voleybol Vakfı üyesiydi.

Plaj voleybolunu Türkiye'ye getiren isimlerden

Plaj voleybolunun Türkiye’ye getirilmesinde ve gelişiminde önemli pay sahibi olan Dünya Baltacıoğlu, FIVB Beach Volley Dünya Konseyi'nde de görev yapıyordu.

İlgini Çekebilir
Efeler Ligi'nin adı değişti! Metin Görgün...
Habere Git

Metin Görgün ile program arkadaşı

Medyada farklı programlar yapan Dünya Baltacıoğlu, sportstv’de yayın hayatını sürdüren 5. Set programında yine bu sene içinde hayatını kaybeden Metin Görgün’le birlikte  sayısız yayına imza atmıştı. Ayrıca Fenerbahçe TV'de yayınlanan Smaçör programını da sunmuştu.

Eda Erdem'den mesaj: Metin abinin acısı tazeyken...

Kadın Milli Takım ve Fenerbahçe'nin yıldızlarından Eda Erdem, "Metin abinin acısı tazeyken, bugün de Dünya Baltacıoğlu’nun vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Dünya abiye Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm voleybol camiamıza başsağlığı dilerim" dedi.

Biz de Ajansspor ailesi olarak, başta ailesi olmak üzere Baltacıoğlu'nun tüm yakınları, dostları sevenleri ve çalıştığı kurum olan Sports Tv'ye sabır ve başsağlığı dileriz.

Senin için hazırladığımız haberler