Volkan Babacan: Arda Turan transferi gerçekleşirse bize çok katkı sağlar

08.01.2018 - 14:44 | Son Güncellenme: 08.01.2018 - 14:44

Volkan Babacan: Arda Turan transferi gerçekleşirse bize çok katkı sağlar

Süper Lig'in ilk yarısını lider kapatan Medipol Başakşehir takımında Milli kaleci Volkan Babacan, yayıncı kuruluş beIn Sports'a konuştu. Deneyimli eldiven, takımın durumu ve şampiyonluk mücadelesi hakkında konuşurken ayrıca Arda Turan'ın transferi hakkında da önemli açıklamalar yaptı. İşte  o açıklamalar:

"Kamp yoğun geçiyor klasik olacak ama iyi geçiyor. Hocamızın istekleri doğrultusunda azimle çalışıyoruz. Çok profesyonel bir grubumuz var. Beslenmeye, dinlenmeye herkes önem veriyor.Tabii ki lider olarak ilk yarıyı bitirmek önemliydi. Karabükspor ve Gençlerbirliği maçlarında kaybettiğimiz puanları da alabilseydik daha iyi yerde bitirebilirdik. Zirvedeki diğer takımların sürpriz puan kayıpları olması bizim kayıpları çok göstermedi. "

'Kazandığımız tecrübelerle şampiyonluğun adayıyız'

"Geçen sezonda ilk yarıyı lider bitirmiştik. Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş hepsi her sene şampiyonluk parolası ile başlıyorlar. Biz her sene üstüne koyarak mücadele ettik. Önce 4.sırada yer aldık ardından 2.sırada bitirdik kupada final oynadık. Her sene üstüne koyan artık defansif anlayışla değil hücum yapan bir takıma dönüştük. Kazandığımız tecrübelerle şampiyonluğun adayıyız."

'Bizi izlemeye Fenerbahçeli, Galatasaraylı taraftarlarda geliyordur'

"Ben ilk kuruluş gününden beri buradayım. İlk lig maçlarında 100-150 kişilik bir grup desteklemeye geliyordu. Taraftar baskısı olmadan oynuyorduk ama onların alkışı, çoşkusu yada heyecanı size bir adım fazla attırabiliyor. Bu sene 7-8 bin ortalama ile oynuyoruz. Bizi izlemeye gelenlerin Başakşehirli olduğunu sanmıyorum. Ulaşım olarak kolay güzel bir stadımız var. Fenerbahçeli, Galatasaraylı taraftarlarda bizi izliyordur."

'Önemli olan topa sahip olmak, atağı sonuçlandırabilmek'

"Biz ilk kurulduğumuz zaman savunmaya önem vermiştik. O zaman en az gol yiyen takımlar arasında yer aldık. Sonra atak kısmını eklemeye başladık. Önemli olan topa sahip olmak, atağı sonuçlandırabilmek. Top bizde daha çok kaldığı için bize karşı kontra atak yapıyorlar ama bizde buna karşı önemler alıyoruz."

'Arda Turan transferi gerçekleşirse bize çok katkı sağlayacaktır'

"Arda ile bu konu hakkında konuşmam geçmedi. Bizi Avrupa'da gururlandırdı ve çok önemli bir isim. Atletico'da iyi performansı ile Barcelona'ya geçmesi bizi gururlandırmıştı. Öncelikle Avrupa'da oynamasını isterim. Fakat dönmeyi isterse ve Başakşehir'i tercih ederse bize çok çok katkı sağlayacağını düşünüyorum.

'Yabancı kuralı yada pasaportun bir önemi olmadığını gördük'

"Bu vesile ile Cenk Tosun'u kutlarım. Türk oyuncusu çalışırsa, isterse, disiplinli olursa pasaportun çok önemli olmadığını görebiliyoruz. İşte Everton gelip Cenk Tosun'u alabiliyor. Bu yabancı tartışması konusunun çok önemli olmadığını düşünüyorum."

"Ben aslında Türk oyuncuların biraz kendilerine bakmaları gerektiğini düşünüyorum. Genç oyuncuları için çok iyi örnekler var. Arda Turan, Cenk Tosun, Cengiz, Enes Ünal gibi. Yeni gelen genç arkadaşlar bu isimleri örnek alması lazım. "

"Bu sene Başakşehir'de dördüncü senem. İlk imza atarken hedefin ne diye sormuşlardı, bende düzenli oynamak ve Milli takımda yer almak demiştim çok şükür gerçekleştirdim bu isteklerimi. Şimdi kısa vadede hedefim Başakşehir ile şampiyonluk yaşayabilmek"

Senin için hazırladığımız haberler