"Volkan Babacan'ın cezası en az 5 maç..."

26.04.2017 - 12:24 | Son Güncellenme: 26.04.2017 - 12:24

AJANSSPOR - S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programına bağlanan Spor Hukukçusu Alpay Köse, Başakşehirli oyunculara verilen cezaları mercek altına aldı.

Moderatörlüğünü Selçuk Aytekin’in yaptığı programda Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül'ün sorularını da yanıtlayan Köse, Volkan Babacan'a verilen cezanın az olduğunu vurguladı.

Alpay Köse, "Oyuncuların ikiye ayrıldığını görüyoruz. Emre ve Volkan sportmenliğe aykırı eylemden, diğer iki oyuncu ise saldırıdan sevk edilmiş. Saldırının cezası 5 maçtan başlıyor, Ukuf ve Yalçın'a alt sınırdan verilmiş. Emre'ye de en az 1 maç verilmesi gerekiyor ama resmi talimatlarda yeni bir madde var. Disiplin kurulu gereken hallerde, direkt para cezası da veriyor. Para ceası verilmiş 1 maç yerine. Volkan Babacan'ın cezasında ciddi soru işaretleri var. Neden saldırıdan ceza almadı? Emre'nin para cezasının sebebi ne? Volkan Babacan'ın cezası çok doğru gelmedi. Emre'nin fiili saldırısı yok görüntülerde ama Volkan Babacan'ın açıkça görülüyor, diğerlerinden çok da farkı yok.

Saldırı fi,li müdahale yapıldığı anda başlıyor. Hukukta, ağırlaştırıcı ve hafifletici sebepler var. Volkan'a da alt sınırdan ceza verilmesinin gerektirir. Diğer oyunculara, muhabir yere düştüğünde tekmeledikleri için alt sınırda ceza verildi. Üst sınırda verilmesi için ne yapmaları gerekiyordu? Volkan Babacan'ın saldırısının da karşılığı en az 5 maç. Niteliği neye göre çevirdiler, bu bir soru işareti. Benim kanaatim saldırı suçundan ceza verilmesi lazım.

Pişmanlık konusu, Tahkim Kurulu'na erteleme talebiyle alakalı bir durum. Cezaların yarısı çekilmek kaydıyla, kalan kısmı belli bir süre ertelenebiliyor. Ceza hukukunda şikayeti geri alma olabilir ama PFDK'ya bir etkisi yok bunun çünkü spor hukuku farklı"

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

 

Senin için hazırladığımız haberler