"Volkan Demirel'i yedek kulübesine göndermek..."

17.08.2017 - 12:20 | Son Güncellenme: 17.08.2017 - 12:20

"Volkan Demirel'i yedek kulübesine göndermek..."

AJANSSPOR – Türkiye’nin spor ekranı S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemdeki gelişmeler masaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü üstlendiği programda Radyospor Genel Yayın yönetmeni Barış Ertül, spor gündemini farklı bir bakış açısıyla yorumladı, analiz ve tespitlerini paylaştı. Ertül’ün S Sport’ta yaptığı açıklamalar şöyle:

"Başakşehir'i beklediğim gibi buldum"

Sevilla gibi güçlü bir rakip karşısında Başakşehir’i beklediğim gibi buldum. Kazanacak kadar iyi oynayacaklarını beklemiyordum. Bir beraberlik hak edecek performansı 45 ile 75. dakikalar arasında ortaya koydular. Öne de geçebilecek pozisyonları ürettiler. Tur için Başakşehir’in fazla bir şansı yoktu. Sevilla, bizden daha kaliteli ve tecrübeli bir takım. Az olan şansımız içeride kaybettiğimiz için daha da azaldı. Dün, “maça ortağız” demiştim. Her iki kalede de net pozisyonların görüleceği, kazanmak isteyen iki takımın olacağını düşünüyordum. Bu maç 1-1 de bitebilirdi. İlk yarı Başakşehir bocaladı, ikinci yarı ise beklediğimiz gibi oynadı. 1-1 ile 2-1 arasında elbette farklar var.

"Emre ve Adebayor'un performansı alkışı hak ediyor"

Başakşehir müthiş bir enerji ortaya koydu. Emre Belözoğlu ve Adebayor’un performansı alkışı hak ediyor. Abdullah Avcı’yı bir kere daha kutluyorum. Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’de yapmaya çalıştığı, başladığı şeyi bugün Abdullah Avcı bitiriyor. Sevilla karşısında elbette şansını sonuna kadar zorlayacak ama Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek gibi görünüyor. Ayrıca lige de dönecekler. Lig için de mesaj veriyorlar. “Geçen yıldan daha iyiyim, ben de bu yarış için uğraş vereceğim” diyorlar.

Başakşehir adına negatif yönler neler?

Peki, Başakşehir adına negatif olarak ne var? Caiçara sırıtmaya başladı. Clichy de Premier Lig performansının çok uzağında görünüyor. Adaptasyon sürecini tam atlatmış görünmüyor. Caiçara, ofansif anlamda sıkıntılıydı. Visca’da da düşüş gördüm. Eğer Caiçara’yı beğenmemeye başladıysak, kadro kalitesinde bir artış var demektir. Abdullah Avcı, Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz demiyor. Şampiyonlar Ligi’ni istiyoruz diyor. Sevilla’nın kötü gününe denk gelir, 2-1 kazanırlar. Bu da olabilir. Ama Sevilla etkili bir takım.

"Tur şansı %15'e kadar düştü"

Başakşehir, henüz Şampiyonlar Ligi’nde sürekli yer alabilecek bir durumda değil. Umarım ilerleyen dönemlerde o noktaya da gelirler. Başakşehir iyi oynadı ama Sevilla’yı yenebilecek kadar iyi oynamadı. Başakşehir’in düne kadar taraftarı bile yoktu. 10 bin kadar taraftarın stadyumda olması tabi ki güzel. Futbol taraftarının Başakşehir’e duyduğu sempati, o kompakt futboldan kaynaklanıyor. Başakşehir’in turu geçme şansı ise maç öncesi bence %30’du. Şu sonuçtan sonra % 15’e kadar şansları benim nazarımda inmiştir.

"Volkan'ı kulübeye göndermek harcamak değildir"

Ben Aykut Kocaman’a inananlardanım. Yapmak istediğine, anlatış şekline de inanıyorum. Dünya futbolunun gittiği yer de Aykut Kocaman’ın işaret ettiği yerdir. Bu yöntemin doğru adresini koyan Kocaman, yöntemi uygulama konusundaki tempoda ise ağır gidiyor. Fazla tedbirli ve fazla toleranslı gidiyor fikrindeyim. Göztepe maçına Volkan Demirel ile başlaması hatadır. Hazırlık döneminde Fenerbahçe’nin en kötü görüntü çizen oyuncusu Volkan Demirel’di. Bunu Göztepe maçı oynanmadan önce söylemiştik. Kameni’nin alınmasına şüphe ile bakmıştım ama şu anda iyi ki almışlar diyorum. Volkan’da her açıdan büyük bir düşüş var. Futbol şansı da yanında değildi, bedel ödedi. Buradan ders çıkararak Kocaman’ın Kameni’yi kaleye alıp, Volkan’ı kulübeye göndermesi gerek. Yedeğe çekmek o oyuncuyu harcamak da değildir.

"Yavaşça acele et"

Aykut Kocaman’ın, Vardar maçına Volkan Demirel ile başlayıp Trabzonspor maçında Kameni’yi oynatması oyuncuyu harcamak olmayacak mı? Bence hem Vardar hem de Trabzonspor karşılaşmasında Kameni kalede olmalı. Kocaman fazla toleranslı ve tedbirli gidiyor. Aykut Kocaman’ın elbette kredisi var. Fenerbahçe camiasının, taraftarının, yönetiminin kredisi neye göre belirlenecek? Mehmet Topal ve Josef ikilisi de yine konuşulması gereken konulardan biri. Aykut Kocaman’ın hayal ettiği Fenerbahçe’de Mehmet Topal – Josef ikilisi yok. Başka şeylerin olgunlaşmasını bekliyor. Sadece Mehmet Ekici’yi beklemiyor. Takımın başka öğelerinde bir takım olgunlaşmalar görmek istiyor. Ama ben, “Yavaşça acele et” diyorum. Fenerbahçe’de Mehmet Topal – Josef ikilisi bozulabilir. Alper de rahatlıkla 8 numaraya çekilebilir.

"Fenerbahçe'nin rakipleri üzerine koyarak gidiyor"

Beşiktaş son 2 yılın şampiyonu ve üzerine koyarak gitti. Fenerbahçe’nin en iyi oyuncusunu aldılar ve kulübede oturttular. Başakşehir de üstüne koyarak gidiyor. Galatasaray’ın ne oynadığını da görüyoruz. Ortaya koyduğu ruh, çabuk futbol, tempo, istek ve kağıt üzerindeki kadro kalitesi ortada. 5 takım içinde en zayıf halka olan teknik direktör kim? Igor Tudor. Galatasaray yeni bir kadro kurdu. İlk maçta da yardımlaşarak, isteyerek oynadılar. Bir resitaldi Kayserispor maçı… Elbette her rakip Kayserispor olmayacak. Bu ruh, istek, arzu ve bu 11 ile Galatasaray’ı değerlendirdiğinde sarı-kırmızılılar da lig şampiyonluğu için bir tehdittir. Trabzonspor da iyi bir takım. Trabzonspor bir tehdit değil mi? Bu kadar büyüyen rakiplere karşı Fenerbahçe’nin acele etmesi, elini çabuk tutması gerekmiyor mu?

"Fenerbahçe, Vardar karşısında net favori"

Fenerbahçe’nin gerçek Fenerbahçe olarak oynayacağı oyunu 7-8. haftalardan sonra görebileceğimizi düşünüyorum. O döneme gelinceye kadar rakipler aradaki farkı açmış olabilir. Fenerbahçe, bir önceki turda Sturm Graz’ı eledi. Vardar, hem Sturm Graz’dan daha kötü bir takım ve hocası da istifa etti. Fenerbahçe, Vardar deplasmanında favoridir. İstanbul’da da aynı şekilde. Şu anda Trabzonspor maçından önceki son ciddi hazırlık maçınmış gibi sahaya çıkman gerek. Vardar maçı bence Trabzonspor maçı öncesi bir hazırlık karşılaşmasıdır.

"Muhalefet, Divan Kurulu'nu niye topladı?"

En önemli şey; samimi ve tutarlı olmaktır. Bunu yaparsan söylediklerinin bir ağırlığı olur. Galatasaray’ı yönetmek Riva ve Florya konusuyla sınırlı değildir. Futbol tabi ki bir lokomotif. Bir kulübü yönetmek ekonomiden ibaret değildir. Galatasaray’ın bir futbol aklının olmadığını söyledim. Galatasaray beklediğimizin de üzerinde oynadı ve önemli transferler yaptı. “Özbek, Riva ve Florya’nın parasını mı kullanıyor?” diye insanlar endişe ediyor. Ama Dursun Özbek ne diyor? Riva ve Florya parasını harcamadım, günaydın demeden önce Riva ve Florya parasına dokunmam dedi. Ben de bir kongre üyesiyim. Galatasaray’da muhalefet, Divan Kurulu’nu niye topladı? Burada muhalefeti eleştirmek durumundayım. Bütün Galatasaraylılar Kayserispor maçında eminim ki, ”Ah şu statta olsaydık” demiştir. Tudor, bütün doğruları yapmaya çalıştı. Şimdi sen o maçın üzerine Riva ve Florya’yı yine gündeme getirip hesap soruyorsun. Bu duyarlılığı son derece zamansız ve aşırı buluyorum. Özbek, harcadığını ortaya koyuyor ve “Harcadığımız bu” diyor.

"Muhalefet yanlış bir yol izledi"

Bugün büyük olarak adlandırdığımız kulüpler mali anlamda sıkıntılı. Büyük kulüplere bir şey söylüyorum. Asıl risk bonservis değil, oyuncuların toplam maliyetidir. Bonservisi olmayan adama gidiyorsun, imza parası istiyor. Bu bir gizli bonservis değil midir? Bonusları şişiriyorsun, vergi ödemeyeceksin diyorsun. Verdiğin  paralar yukarıya çıktı, çıta yükseldi. Bunlar şu anda en büyük riskler. Burada sor hesabı Dursun Özbek’e… Nerede geçen seneki Galatasaray, nerede bu seneki Galatasaray. Galatasaray’ın izlenmesi artacak. İlgi alaka artıyor. Bu alaka kaliteyle geliyor. Özbek, Riva ve Florya’nın parasına dokunmadığını söylüyor. Futbol aklı yok diye eleştirdiğimiz Galatasaray, iyi bir takım kurdu. Muhalefet bence yanlış bir yol izledi. Dursun Özbek sempatik göründü. Ben muhalefetin yanlış bir yolda ve tutumda olduğunu düşünüyorum.

Fenerbahçe - Trabzonspor maçı hakkında...

Trabzonspor, Konyaspor maçının ilk yarısında iyiydi. Konyaspor da iyiydi. Hakem performansı büyük bir trajediye zemin hazırladı, oyunun kötüleşmesine etki etti. Hakem önleyici bir görüntüde olsaydı iki takımı 90 dakikaya yayarak övebilirdik. Trabzonspor iyi gidiyor. Bu yıl üzerine Burak ve Kucka gibi isimleri de kattı. Burak’dan iyi geri dönüş aldılar ilk maçta. Camianın kucaklaması ve Burak’ın motive olmasıyla bütün notalara doğru bastılar. Kucka da önemli bir transfer. Bu, Trabzonspor’u Fenerbahçe’de maç kazanır duruma getirir, ya da şampiyon yapar mı? Bunlar kolay şeyler değil. Trabzonspor’un Kadıköy’de işi hiç kolay olmayacak. Trabzonspor açık futbol oynayacak ama önlem de alacak. Aykut Kocaman, karar verme konusunda ağır davranırsa, Ersun Yanal’a en büyük iyiliği o yapmış olur.
  
YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler