"Volkan’a değen her top şaibeyi perçinlemiştir"

01.05.2017 - 12:44 | Son Güncellenme: 01.05.2017 - 12:44

AJANSSPOR - Türkiye’nin yeni spor ekranı S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemdeki gelişmeler masaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı programda Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, yine dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca bugünkü programa Radyospor’un sevilen programcılarından Hasan Bek de konuk oldu.

Barış Ertül’ün S Sport’ta yaptığı açıklamalar şu şekilde :

“Rizespor ve Gaziantepspor lige veda edecek gibi görünüyor”

Teknik adam değişiklikleri sonrası futbolcular kendilerini aklamak için oynuyorlar. Dünyada da örnekleri var. Kayserispor da bu hafta yeni teknik direktörüyle kazandı. Diğer takımlara baktığımızda uzatma dakikalarında gol yemek Rizespor'u yıktı. Gaziantepspor ve Çaykur Rizespor lige veda edecek gibi görünüyor.

“Beşiktaş, halen bu ligin en iyi oynayan takımı”

Hiç kimse Medipol Başakşehir, Beşiktaş'ı yenemez demedi. Yarım saatte Beşiktaş'ı sürklase ettiler. Beşiktaş halen bu ligin en iyi oynayan takımı. Başakşehir ise toplam takım görüntüsünde olmadığını kanıtlamıştı. Beşiktaş, Başakşehir'den iyi oynuyor. Ama maç sahada kazanılır. Siyah-beyazlılar kazanırım diye maça çıkmış.

“Volkan Babacan’ın niye ayıklandığını gördük”

Beşiktaş'ta duygusal kırılganlıklar olabiliyor. Temaslı oyunla bunu Beşiktaş'a yapanlar var. Fenerbahçe ve Galatasaray erken kopmuştu. Başakşehir ve Beşiktaş'ın ne kadar kaliteli olduğu ortada. Volkan Babacan'ı saldırı olayından niye ayıklandığını gördük. Durum 1-0'dayken çok kritik bir pozisyonu kurtardı.

Ertül’den Abdullah avcı vurgusu…

Hakemler hatalı karar verebilir. Bu ligde Başakşehir'in de aleyhine hatalar oldu. Başakşehir'e karşı kafanda maçı kazanmış çıkarsan, bu şekilde kaybedersin. Başakşehir'in başarısında Abdullah Avcı diye bir ayrıntı var. Başarı portresinde Abdullah Avcı'nın fotoğrafı olmalı.

“Şenol Güneş de çaresizdi”

Başakşehir'i takdir ediyorum. Ama Beşiktaş halen bu ligin en iyisi. Bu maçın içinde Beşiktaş vazgeçti. “Kazanamayız” dediler. Şenol Güneş de çaresizdi. Beşiktaş, Başakşehir'e yol verdi. Dağınık bir konsantrasyonla sahaya çıktılar. Başakşehirli futbolcular her geldiklerinde gol attılar. Abdullah Avcı ve ekibi hak ederek kazandı. Her zaman hak edeni alkışlamak gerekiyor.

“Volkan’a değen her top şaibeyi perçinlemiştir”

Herkes kendi adamını kurullara sokmaya çalışıyor. Büyük kulüpler lobi faaliyetlerini abartıyorlar. Hakemler elbette hata yapar. Fakat ortada şaibeler var. Başakşehirli futbolculara verilen cezalardan bahsediyorum. Volkan Babacan eğer eşit muamele görseydi bu maç farklı olabilirdi. Volkan'a değen her top şaibeyi perçinlemiştir.

“Volkan Babacan kalede olmasaydı…”

TFF, kendi içinde bu işin üstüne soğuk bir su içti. Volkan Babacan kalede olmasa durum ne olurdu? 3. kaleci sahada olsaydı? Beşiktaş'ın şampiyon olma ihtimali artık %91 oldu. Başakşehir'e de şans tanımak durumundayım.

Aziz Yıldırım’ın açıklamaları hakkında…

Fenerbahçe'nin oynadığı maçlara her gidene ayrı bir plaket verilmesi gerekiyor. Aziz Yıldırım, taraftarın ekonomik sorunlarından ötürü maça gelmediğini söylüyor. Dediğine göre taraftarla sorun yaşamıyormuş. Paraları ödenmiş localara sahibi gitmiyor, davet ettiği adam da Fenerbahçe maçına gitmiyor. Fenerbahçe'nin basket maçına gitmek için ise insanlar torpil arıyor. Parayı önemsemeyip gitmek istiyorlar.

“Taraftarın neden maça gitmediğini iyi okumak gerek”

Kadıköy'e taraftarın neden gelmediğini iyi okuyamıyorsan ortada bir sorun var demektir. Advocaat, “Şampiyonluk istiyorsanız bana 3-4 oyuncu alın” dedi. Oyuncu alınamadıktan sonra işler değişti. Advocaat, Antalya kampının son günüde Aatif'i niye çağırdı? Daha sonra da bu futbolcuyu ilk 11'de görmedik mi? Hollandalı, “İşte senin takımın, kadron bu” diye yönetime mesajı verdi.

“Herkes gereken dersi almalı”

Voleybol maçını seyretmeye giden çocuklar, çıkan olaylar sonrası bir daha maça gitmeyelim diyor. Tribünlerde maalesef böyle olumsuzluklar var. Basketbolda Banvit'e helal olsun. Fenerbahçe de harika işler yapıyor. Futbola gitmeyenler, coşkuyu oralarda yaşıyorlar. Diğer branşlarda çok iyi işler yapıyor takımlarımız. Futbol için ise herkes kendine alacağı dersleri almalı.

Premier Lig’deki şampiyonluk yarışı…

Chelsea çok avantajlı ve bir güçlü bir takım. Oyuna sonradan giren oyuncular da gördüğümüz gibi öldürücü darbeler vuruyor. Tottenham'ın biraz olsun bu yarışta şansı var mı? Chelsea bocalasa belki olabilirdi. Fakat artık mümkün gözükmüyor.

Öte yandan S Sport’ta yayınlanan bugünkü programa konuk olan Hasan Bek ise şu tespitleri yaptı :

TFF’nin kurullarına eleştiri…

MHK'nin Türkiye'de bazı şampiyonluklara etki ettiğini söylememek kibarlık olur. TFF'nin kurulları büyük skandallara imza atıyor. Sadece MHK kararlarını konuşmamak gerek. Bunlardan da bahset meliyiz.

Ozan Tufan – Cengiz Ünder kıyaslaması…

Hasan Ali, 15 hafta sonra takıma koysan yine aynı. Fenerbahçe'de bir kadro derinliği yok bence.7 milyon Euro bonservis ödediğin oyuncu sadece saçını düzeltiyor. Ozan Tufan kötü oynuyor. Ozan Tufan konusunda bir araştırma komisyonu kurulmalı. Bir tarafta da Cengiz Ünder örneği var. Fenerbahçe koşamıyor, çok ağır oynuyor. Oraya giden seyirciye Allah sabır versin.

“Bu kadroya en uygun teknik adam Aykut Kocaman”

Fenerbahçe, yeni sezonda 5-6 tane iyi transfer yapmalı. İyi bir planlama gerekiyor. İyi bir futbol aklı Beşiktaş'ta var. Fikret Orman yeni bir versiyon ve bu transfer işini çok iyi beceriyor. Fenerbahçe'de bu kadroya en uygun teknik direktör bence Aykut Kocaman'dır.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler