Arsene Wenger'den Mesut Özil Açıklaması: "Biraz Eğlenmesi Gerekiyor"

31.03.2022 - 16:53 | Son Güncellenme: 31.03.2022 - 17:51

İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal'in eski teknik direktörü Arsene Wenger, Fenerbahçe'de forma giyen ve kadro dışı kalan Mesut Özil hakkında konuştu.

Arsene Wenger'den Mesut Özil Açıklaması: "Biraz Eğlenmesi Gerekiyor"

DIŞ HABER - AJANSSPOR

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'in eski teknik direktörü Arsene Wenger, bir dönem beraber çalıştığı Fenerbahçeli yıldız Mesut Özil hakkında açıklamalarda bulundu. 

"Mesut Özil'i yönetmek zor değildi"

ESPN'e konuşan Fransız teknik adam, "Mesut Özil'i yönetmek zor değildi. O, özel kaliteye sahip yaratıcı bir oyuncu ve biraz eğlenmesi gerekiyor.

"Hassas bir oyuncu"

Mesut Özil bir sanatçı ve daha hassas bir oyuncu. Bu tür oyuncular desteğe ve onları ellerinden gelenin en iyisini yapmaya iten bir ortama ihtiyaçları var.

Mesut Özil gibi oyunculara sahip olduğunuzda takımda daha az savunma yapan ancak daha yaratıcı bir oyuncunuz oluyor. Onun etrafında bu eksikleri giderecek bir takım kurmayı düşünmeniz gerekiyor." dedi. 

Nacho Monreal'dan Mesut Özil'e gönderme

Arsenal'in eski defans oyuncusu Nacho Monreal'a göre ise Mesut Özil'in Londra kulübünde herkesle sorunları vardı. FourFourTwo'ya konuşan Monreal, Mesut için şu ifadeleri kullandı:

"Mesut Özil'in sorunu herkesle sorunları olması"

"Mesut Özil'in sorunu herkesle sorunları olması. Arsene Wenger ile tartıştı ve son birkaç maçı oynayamadı. Sonra Unai Emery ona güvendi ve onu liderimiz yaptı. Bir özgüven aşıladı, Mesut o dönem birçok maçta oynadı. Ancak sonra Emery, takımda Mesut'tan daha iyi durumda olan oyuncular olduğunu gördü. Özil takımın en iyi oyuncularından biriydi, en çok para kazanan oyunculardan biriydi ama istenilen seviyede olmadığını gördüler. Bir birey olarak insanlarla arası iyiydi. Ama sakatlıkları yüzünden bir sürü maç kaçırdı."


Menajeri konuştu

Affedilmesi beklenen Mesut Özil'in geleceğiyle ilgili menajeri Erkut Söğüt, Lig Radyo'ya açıklamalarda bulundu. Söğüt yaptığı açıklamada, futbolcusunun Fenerbahçe'den ayrılmayacağını belirterek, "Önemli olan böyle dönemlerde soğukkanlı kalarak nihai kararı görmektir. Bunu buradan net bir şekilde söylüyorum. Mesut hiçbir yere gitmeyecek, gitmeyi de kesinlikle düşünmüyor. Sözleşmesinin sonuna kadar 2 yıl daha Fenerbahçe oyuncusu olarak burada devam edecek." dedi.


Inter Miami iddiası

Bilindiği üzere, oyuncuya MLS Ligi ekiplerinden Inter Miami'den transfer teklifi geldiği iddia edilmişti. 
 

Öte yandan, sarı-lacivertli takımda Ozan Tufan ile beraber kadro dışı bırakılan Mesut Özil, bu sezon forma giydiği 26 maçta 9 gol ve 2 asist kaydetti. Yılız oyuncunun sözleşmesi 30 Haziran 2024 yılına kadar devam ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler