Hollanda - Arjantin maçına Beşiktaş'lı Weghorst damga vurdu

10.12.2022 - 00:18 | Son Güncellenme: 10.12.2022 - 00:44

Beşiktaş'lı Wout Weghorst, Hollanda - Arjantin çeyrek final mücadelesinde 2-0 gerideyken attığı gollerle mücadelenin 2-2'ye gelmesini sağladı. İşte detaylar

Hollanda - Arjantin maçına Beşiktaş'lı Weghorst damga vurdu

AJANSSPOR - HABER

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmasındaki Arjantin - Hollanda maçı, büyük bir mücadeleye sahne oluyor. Beşiktaş'ın Hollandalı futbolcusu Wout Weghorst, takımı 2-0 gerideyken attığı gollerle mücadelenin 2-2'ye gelmesini sağladı.

Weghorst oyuna girdi, Arjantin'i zora soktu

Arjantin, maçın 34. dakikasında Messi'nin nefis asistinde Molino'nın golüyle öne geçti. 71. dakikada Arjantin, Acuna'nın ceza alanında düşürülmesiyle penaltı kazandı. Atışı kullanan Messi durumu 2-0 yaptı.  Hollanda'da oyuna 78. dakikada Beşiktaşlı Weghorst girdi ve gidişatı değiştirdi.

Weghorst'tan müthiş kafa vuruşu

Karşılaşmaya dahil olduktan 5. dakika sonra Weghorst, takımı 2-0 gerideyken 83. dakikada attığı şık kafa golüyle Hollanda'yı umutlandırdı. Maçta 10 dakika uzatma verildi. Uzatmanın son saniyesinde yine Weghorts sahneye çıktı.

İlgini Çekebilir
CANLI | Hollanda - Arjantin
Habere Git

Weghorts, 90+10'da tekrar sahnede

Maç bitti derken, 90+10'da frikik kazanan Hollanda, akıl dolu bir organizasyon yaptı. Barajın içine saklanan Beşiktaşlı yıldız Weghorts, Blind'in attığı pası ağlara gönderdi ve maçı uzatmalara götürdü.

Van Gaal, Weghorst'u yedek soyunduruyor

Öte yandan Hollanda Teknik Direktörü Van Gaal, Dünya Kupası'ndaki Arjantin maçı öncesinde de Wout Weghorst'u yedek soyundurdu ve sadece 20 dakika süre verdi. Ancak Beşiktaşlı oyuncu, Arjantin karşısında da 77. dakikada oyuna girdi ve gitti denilen maçı geri çevirip uzatmalara taşıdı.

Türkiye'den ayrılabilir

Beşiktaş formasıyla da başarılı performans sergileyen Weghorst,14 resmi maça çıktı ve 6 gol, 4 asistlik bir performans ortaya koydu.

Wout Weghorst'un Beşiktaş ile sezon sonuna kadar kiralık sözleşmesi bulunuyor. Daha önce medyada çıkan bazı haberlere göre kulübü Burnley'in devre arasında geri çağırma opsiyonu var. Weghorst'un Burnley yeniden Premier Lig'e yükselirse gelecek sezon Türkiye'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Bonservis bedeli 10 milyon Euro

Siyah beyazlıların Weghorst'u Burney'den satın alma opsiyon var ancak Dünya Kupası'ndaki performansı sonrası değeri daha da arttığı için bu transferin gerçekleşmesi zora girdi. Beşiktaş ile Burnley anlaşmasında kağıt üzerinde biçilen bonservis bedeli 10 milyon Euro. Fakat Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, bu bedelin bile kendileri için yüksek olduğunu dile getirmişti.

Burney, Championship'de lider

Öte yandan İngiltere Championship'in 19. haftasında Weghorst'un bonservisini elinde bulunduran Burney, Halil Dervişoğlu'nun attığı golle Rotherham United'ı 3-2 mağlup etmeyi başardı ve liderliğini sürdürdü.

Senin için hazırladığımız haberler