Ya 5 şampiyon ya da Play-Off

07.07.2020 - 17:42 | Son Güncellenme: 07.07.2020 - 17:42

TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig yetkilileri Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile bir araya geldi. Toplantıda taleplerini Özdemir'e ileten kulüpler, iki öneri sundu.

KORAY GEÇGEL - ÖZEL

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'in oynatılmama kararının alınmasının ardından bazı kulüpler memnuniyetini dile getirirken bazıları da kararın revize edilmesi için girişimlerde bulundu.

Bunun üzerine alt liglerde yer alan ve bir üst lige çıkma hedefinde olan 19 kulübün yetkilisi, TFF Başkanı Nihat Özdemir ile bugün bir araya geldi. Kulüp yetkilileri, beklentilerini TFF Başkanı Nihat Özdemir'e sunarken, play-offların oynatılması ya da ilk 5 takımın direkt bir üst lige yükseltilmesi talep edildi.

TFF yarın toplanacak

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugünkü görüşmelerin ardından yarın toplanarak talepleri masaya yatıracak. Yapılan görüşmenin ardından kesin kararın da alınacağı gelen haberler arasında yer aldı.

"İlk 5 bir üst lige çıksın"

Toplantının ardından Ajansspor'a özel açıklamada bulunan 1928 Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş, "Korona döneminde tüm takımlar moral olarak sıkıntı yaşadı. Turgut Özal döneminde alt liglerde yer alan bazı takımlar üst lige çıkarılması sağlanmıştı. Bu dönemde de böyle bir çalışma yapılarak takımlara moral kazandırılabilir. Bir memnuniyet yaratılmak istenirse gruplarında yer alan ilk 5 takımlar bir üst lige çıkarılabilir" ifadelerine yer verdi.

İki gruptan gelecekler

TFF 2. Lig Müsabaka Statüsü'ne göre Beyaz ve Kırmızı grupta ilk sıraya alan takımlar doğrudan TFF 1. Lig'e yükseliyor. 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımlarsa, Spor Toto 1. Lig’e yükselecek 3. takımın belirleneceği play-off oynayacak. Play off müsabakaları grup içi eşleşmeler ve final müsabakası olmak üzere iki kademeden oluşuyor. Yani, Beyaz ve Kırmızı grubun play-off'un gelecek takımlar final oynayıp TFF 1. Lig'e çıkacak 3. takımı belirliyor.

4. takım play-off'tan

TFF 3. Lig'in 3 grubunu lider biteren takımlar da doğrudan TFF 2. Lig'e yükseliyor. 4. takım ise play-off süreciyle belirleniyor. Buna göre gruplarında 2. sırada bitiren takım 5. sırada bitiren takımla, 3. sırada bitiren takım ise 4. sırada bitiren takım ile çift maç eleme usulüne göre eşleşiyor. Kazananlar tek maç eleme usulüne göre final müsabakası oynuyor. Her grupta ayrı ayrı oynanan play-off müsabakaları sonunda finalde kazanan 3 takım TFF 2. Lig'e yükseliyor.

Gruplarında ilk 5 sırada yer alan takımlar şu şekilde:

  • TFF 2. Lig Beyaz Grup
    Samsunspor
    Manisaspor
    Hekimoğlu Trabzon
    Sancaktepe FK
    İnegölspor
  • TFF 2. Lig Kırmızı Grup
    Bandırmaspor
    Ankara Demirspor
    Kastamonuspor
    Tuzlaspor
    Sakaryaspor
  • TFF 3. Lig 1. Grup
    Serik Belediyespor
    24Erzincanspor
    68 Aksaray Belediyespor
    1928 Bucaspor
    Artvin Hopaspor
  • TFF 3. Lig 2. Grup
    Kocaelispor
    Derincespor
    Turgutluspor
    Esenler Erokspor
    Karşıyaka
  • TFF 3. Lig 3. Grup
    Karacabey Belediyespor
    Somaspor
    Pazarspor
    Nevşehir Belediyespor
    Muğlaspor

Senin için hazırladığımız haberler