Ya Muriç ya Niang! Fenerbahçe’de geri sayım başladı…

25.07.2021 - 19:04 | Son Güncellenme: 26.07.2021 - 01:04

Son dakika Fenerbahçe transfer haberleri... Fenerbahçe'de golcü arayışları sürüyor. Listede, takımın eski oyuncusu Muriç ve Rennesli Niang var. İşte detaylar...

Ya Muriç ya Niang! Fenerbahçe’de geri sayım başladı…

AJANSSPOR - HABER

 

Fenerbahçe'de transfer çalışmaları sürüyor. Gelecek yıl 3 kulvarda birden mücadele etmeye hazırlanan yönetim, kadrodaki rotasyonu nitelik açısından genişletmek ve Pereira'ya elverişli bir kadro kurma niyetinde. Bu bağlamda, 2 gün önce 4 oyuncunun takımla ilişiği kesilmişti.

 

Mame Thiam ve Kemal Ademi gibi iki forvet oyuncusunun gelecek sezon takımda yer almayacak olması nedeniyle Fenerbahçe'de forvet arayışları başladı. Listede iki isim var. Sarı-lacivertlilerin eski golcüsü Vedat Muriç ve Rennes'te bir türlü beklenen patlamayı yapamayan M'Baye Niang. 

İki isim üzerinde duruluyor

Fenerbahçe yönetimi ve teknik heyet, ilk olarak Süper Lig'i yakından tanıyan Vedat Muriç'i transfer etme niyetinde. Nitekim, Mbwana Samatta; Enner Valencia ve Kemal Ademi gibi örnekler hala tazeliğini koruyor. Forvette benzer hataya düşmek istemeyen yönetim, eski golcüsü için Lazio'yla kiralık olarak anlaşmanın yollarını arıyor. Ancak, anlaşma sağlanmadığı takdirde bu kez Rennesli M'Baye Niang'la görüşmelere başlanacak. 

 

Forvet transferinde karar aşaması

Lazio'da geçtiğimiz yıl beklentilerin altında kalan Vedat Muriç'in takımdan gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak, Roma temsilcisi; Kosovalı futbolcudan para kazanmak istiyor. Fenerbahçe ise, eski golcüsünü kiralamaktan yana. Fanatik'teki haberde, Muriç için Lazio'yla anlaşma sağlanmazsa Niang'a başvurulacağı iddia edildi. 

Vedat Muriç'in Lazio serüveni

Geçtiğimiz yıl, 18.5 milyon Euro bedelle Fenerbahçe'den Lazio'ya transfer olan Vedat Muriç, İtalya'daki ilk yılında 34 maçta forma giyerken, 2 kez fileleri havalandırdı. 

M'Baye Niang'ın istatistikleri

2019 yılında 15 milyon Euro'ya Torino'dan Rennes'e geçen M'Baye Niang, şimdiye dek Rennes formasıyla 92 maça çıkarken 30 gol atıp, 9 asist yaptı. Önceki sezonun 6 ayını Fransa'da, kalan 6 ayını Suudi Arabistan'da geçiren Senegalli, totalde 17 maça çıkıp 1 kez gol kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler