Yabancı kuralı için kim ne demişti? Türkler oynasın diyoruz ama...

30.05.2020 - 13:18 | Son Güncellenme: 30.05.2020 - 13:27

Yabancı kuralı için kim ne demişti? Türkler oynasın diyoruz ama...

Son günlerde ortaya atılan yabancı sınırlaması (6+2) ile ilgili daha önce futblcular ve teknik direktörler neler söylemişti? İşte Ajansspor'un derledikleri...

2018 yılında Karabükspor teknik direktörü olan Ünal Karaman, yabancı sınırlaması ile ilgili, "En üst sıradakinden en alta kadar tüm hocalar yerli oyuncuların çoğu ile sorun yaşıyor. 30 yaşına gelmiş adam yemek yemeyi bilmiyor. Maç sonu ne yemesi gerektiğini bilmiyor. Yerli oyuncular ligin 8. veya 9. haftasında hala kilo vermeyle uğraşıyor. Biz takıma mı bakacağız senin kilonla mı uğraşacağız? Futbolcu tatilini futbolcu gibi yapmalı. Alkolün dibine vurmamalı. Sigara içmemeli. Temmuz ayında geliyor 12 kilo almış hamile gibi kampa geliyor. Yerli oyuncularda mentalite yok" dedi

RB Leipzig teknik direktörü Ralf Rangnick, "Yabancı kısıtlaması genç oyuncu yetiştirmeye engel değil.  Almanya'da isterseniz 11 yabancı bile oynatabilirsiniz. Eğitimli antrenörler, kaliteli sahalar ve iyi planlama ile genç oyuncu yetiştirilebilir. Almanya bunlara sahip ve sınır yok" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe forması giyen kaleci Berke Özer, 2017 yılında yabancı kuralı ile yaptığı açıklamada, "Yabancı sınırı, Türkler oynasın diyoruz ama maçtan sonra Pierre Webo ile forma değiştirdim. Sırılsıklam ter içindeydi. İnanamadım. 90 dakikada her pozisyonda bana baskıya geldi. Biraz onlara da bakmak lazım" ifadelerini kullandı. 

Ömer Ali Şahiner: "Yılda 45 maç oynuyorum. Yabancı sınırı beni etkilemiyor, diğer arkadaşlarımı da etkilemez. Gelen oyuncunun kalitesine göre de değişir. Ben yabancılardan çok şey de öğreniyorum. Futbolcumuzda sıkıntı bu değil. Pasaport değil yetenek oynar"

Mustafa Reşit Akçay(2017): "Altyapı, eğitici, zemin ve saha sayısı, oyunculara ayrılan bütçeleri konuşalım. Bir çalıştay yapılabilir. Bu ülkenin çocuğunu iyi eğitmeden, iyi eğitilmiş çocuklarla rekabete sokuyorsunuz. Bunun neresi adil? Barcelona bütçesinin yüzde 9'unu altyapıya ayırıyor. Siz ayırmıyorsunuz. Yüksek eğitim almış kişilerle 'yarış' diyorsun. Almanya'da 300 yetenekli Türk oyuncu çıkıyor. Niye buradan çıkmıyor?"

Fatih Terim (2018): "Yabancı sınırı konusundan ben sıkıldım. Bu kural 14 yabancı kuralı değil, bu kural 14 Türk kuralı. Siz 14 Türk almak zorundasınız, 14 yabancı almak zorunda değilsiniz. İsterseniz hiç yabancı almazsınız ve 28 Türk ile oynarsınız. Kural çok net. Yüksek rakamlı Türk oyuncular stabile oldu. Bugün Avrupa'da oynayan oyuncu sayımız daha fazla. Hayatım boyunca yasaklara sıcak bakmadım. Ben 4 yabancıyla şampiyon olmuş bir hocayım. Ne diyebilirim ki?"

Senin için hazırladığımız haberler