Göztepe - Altay maçındaki olaylar hakkında yeni karar çıktı

13.09.2023 - 22:56 | Son Güncellenme: 13.09.2023 - 23:11

Geçtiğimiz sezon Spor Toto 1. Lig'de Göztepe - Altay karşılaşması sırasında yaşanan olaylar hakkında yeni bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Göztepe - Altay maçındaki olaylar hakkında yeni karar çıktı

Geçen yıl 27 Kasım’da Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Göztepe ve Altay’ın karşılaştığı maçta bir taraftar ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yargıya taşınan olayla ilgili ise bugünkü duruşmada yeni bir karar çıktı. 

Meşale, taraftarı hastanelik etti

Göztepe ve Altay’ın geçen yılki maçında yaşanan olaylar karşılaşmaya gölge düşürdü. Altay tribünlerinden atılan bir meşale Göztepeli taraftar Mehmet Çakır’ın yüzüne isabet etti. Ağır yaralanan Çakır hastaneye kaldırılmasının ardından yoğun bakıma alındı. 

Kaleci saldırıya uğradı ama şikayetçi olmadı

Göztepeli bir taraftarın yaralandığı karşılaşmada Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç de saldırıya uğradı. Göztepeli taraftar Mehmet Nihat Aydın eline aldığı korner direği ile Özenç’in kafasına vurdu. Özenç saldırının ardından taraftardan şikayetçi olmadı. 

İlgini Çekebilir
Göztepe, İsmail Köybaşı'nı bekliyor
Habere Git

İki takım da mağlup sayıldı

Göztepe – Altay karşılaşmasında yaşanan olayların ardından TFF'nin kararı ile iki takım da hükmen mağlup sayıldı. 

23 yıla kadar hapis istemi

Attığı meşale ile Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'ı yaralayan Furkan Ersanlı olayların ardından tutuklandı. Ersanlı hakkında kasten öldürmeye teşebbüs, tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak ve kullanarak müsabaka düzenini bozmak, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması suçlarından 23 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ersanlı için tutuksuz yargılanma talebi

12 Temmuz’da hâkim karşısına çıkan Ersanlı’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi ve mahkeme 13 Eylül’e ertelendi. Bugünkü duruşmada ise Ersanlı’nın avukatı dünyanın her yerinde stada havai fişek ve meşale sokulabildiğini söyledi. Avukat ayrıca müvekkilinin maçı izleme amacıyla stada gittiğini, Göztepe taraftarları ile herhangi bir sorununun bulunmadığını bu nedenle doğrudan bir kasıtla eylemin gerçekleştirmesinin mümkün olmadığını belirterek müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını talep etti.

“Evin tek erkeğiyim, çalışmam gerekiyor”

Attığı meşale ile Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'ı yaralayan Furkan Ersanlı mahkemede söz aldı. Ersanlı "10 aydır bu nedenle cezaevindeyim. Benim ve ailemin psikolojisi bozuldu. Kazaya ben de çok üzüldüm. Evin tek erkeğiyim, bu nedenle çalışmam gerekiyor. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum.” dedi.

İlgini Çekebilir
Altay-Göztepe maçının ardından
Habere Git

Tutuklu yargılanma devam edecek

Avukatının tutuksuz yargılanma talep ettiği duruşmada Ersanlı’nın tutukluluğunun devamı yönünde karar çıktı. Mahkeme ayrıca olaylar sırasında yaralanan Mehmet Çakır’ın adli tıp raporunun beklenmesine karar verdi ve duruşma bir kez daha ertelendi. 

Diğer sanıklara tutuksuz yargılanma kararı

Mahkemede olaylara karışan taraftarların kasten öldürmeye teşebbüs suçuna yardım, tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak, tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarında kullanarak müsabaka düzenini bozmak ve genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması suçlarından cezalandırılmaları istendi. Furkan Ersanlı hariç diğer sanıklar için adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanma kararı verildi.

Senin için hazırladığımız haberler