Afrika Uluslar Kupası Yarı Final Öncesi Aboubakar'dan, Salah Açıklaması

03.02.2022 - 16:53 | Son Güncellenme: 03.02.2022 - 17:08

Afrika Uluslar Kupası Yarı Final'inde Kamerun ile Mısır karşılaşacak. Beşiktaş'ın eski golcüsü Vincent Aboubakar, Liverpool yıldızı Mohamed Salah hakkında konuştu.

Afrika Uluslar Kupası Yarı Final Öncesi Aboubakar'dan, Salah Açıklaması

Ligleri sekteye uğratması ile bilinen Afrika Uluslar Kupası'nda bugün Kamerun ile Mısır, yarı final mücadelesine çıkacak. Finale adını ilk yazdıran takım, Burkina Faso'yu 3-1 ile geçen Sadio Mane'li Senegal olmuştu. Mane'nin rakibi Liverpool'dan takım arkadaşı Mohamed Salah mı, yoksa Beşiktaş'ın eski golcüsü Vincent Aboubakar mı olacak soruları merak edilirken, Aboubakar'dan ilginç bir Salah yorumu geldi.

"Salah beni pek etkilemedi"

Yarı Final müsabakası öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vincent Aboubakar, Mısır'ın yıldız futbolcusu Salah hakkında, "Mohamed Salah, Premier Lig'de harika bir sezon geçiriyor. Ülkesinin turnuvada ilerlemesine yardımcı oldu. Ona bol şans diliyorum. En iyi kimse o kazansın. Ancak, Salah beni pek etkilemedi. Beni etkileseydi, 'Salah'tan etkilendim' derdim..." şeklinde konuştu.

Afrika Uluslar Kupası'nda gol kralı

Vincent Aboubakar bu sezon Suudi Arabistan takımı Al-Nassr'da 15 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 5 kez fileleri havalandırmayı başaran Milli oyuncu, 3 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Kamerun Milli Takımı'nda, bu turnuvada adından tekrar söz ettiren golcü oyuncu, oynadığı 5 maçta 6 gol atarak, gol krallığı yarışında zirvede bulunuyor. Salah ise turnavada 2 gol kaydedebildi.

İlgini Çekebilir
Afrika Kupası'nda ilk finalistin adı belli oldu!
Habere Git

Premier Lig gol kralı

Liverpool'un dünya yıldızı Mohamed Salah, bu sezon Premier Lig ekibi ile çıktığı 26 mücadelede tam 23 gol kaydetti. Gollerinin yanında 9 defa da asist yapan Salah, Premier Lig'de 16 gol ile şu an gol kralı. Aynı zamanda Şampiyonlar Ligi'nde de iyi performans gösteren Mısırlı oyuncu, Ajax takımından Sébastien Haller ve Bayern Münih'ten Robert Lewandowski'nin ardından 7 gol ile 3. sırada yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler