Yarsuvat önermişti! İşte Galatasaray'ın çatı adayı...

26.10.2020 - 11:25 | Son Güncellenme: 26.10.2020 - 12:22

Galatasaray'ın çatı adayı Durmuş Fikri Sağlar kimdir, kaç yaşında, ne iş yapar? Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat, 2021'in mayıs ayında yapılacak olağan seçimli genel kurul için çatı aday fikrini gündeme getirmişti. Bu açıklamanın ardından Galatasaray taraftarları çatı adayın kim olduğunu merak etmeye başladı ve ortaya birçok isim atıldı. Ozan Korkut, Adnan Öztürk gibi isimler zikredildi. Peki Galatasaray'ın çatı adayı kim olacak? İşte detaylar..

Yarsuvat önermişti! İşte Galatasaray'ın çatı adayı...

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Galatasaray'da seçim çanları artık yüksek sesle çalmaya başladı. Geçtiğimiz haftaya damga vuran olaylardan biri de eski başkan Duygun Yarsuvat'ın yaptığı çatı aday açıklaması olmuştu.

Duygun Yarsuvat yaptığı açıklamada, "Galatasaray için çatı aday fikrimiz var" demişti.

Ajansspor'un elde ettiği bilgilere göre; üzerinde durulan çatı aday Eski Kültür ve Devlet Bakanı Durmuş Fikri Sağlar.

Galatasaray Lisesi’nde eğitim gören, Eski Kültür ve Devlet Bakanı Sağlar’ı camiada yeni Galatasaray başkanı olarak görmek isteyenler var.

Son yıllarda çatı aday

Galatasaray’da özellikle Adnan Polat döneminden sonra çatı aday argümanı camiaya çok fazla yerleşti.

Eski başkanlardan Ünal Aysal da Polat’ın ibrasızlığından sonraki kaotik dönemde çatı aday olarak konuşulmuş ve başkanlığa seçilmişti. Aysal’ın seçime gitmesinin ardından Alp Yalman listesine karşı Duygun Yarsuvat çatı aday olarak yarışa girmiş, 2018 Ocak seçiminde de Mustafa Cengiz’i çatı aday olarak görenler olmuştu.

Duygun Yarsuvat ne demişti?

Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlamıştı.

Yarsuvat yaptığı açıklamada, "Galatasaray için bir çatı adayı fikrimiz var. Bazıları böyle bir adaylık için korkuyor. Kafamızda bir isim var; ancak şu anda açıklayamayız. Açıklarsak, çatı adaylık düşüncesi doğmadan biter. Galatasaray için en iyisi, herkesin üzerinde mutabık kaldığı bir tek adayla seçime gitmesidir" demişti.

Durmuş Fikri Sağlar kimdir?

1953, Mut, Mersin doğumlu Fikri Sağlar Türk siyasetçi ve yazar.

Galatasaray Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi İdarî Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Önce Sosyaldemokrat Halkçı Parti'yi ardından Cumhuriyet Halk Partisi'ni XVII., XVIII., XIX. ve XX. Dönemlerde İçel Milletvekili olarak temsîl etti. SHP'de çok genç yaşta genel sekreterlik yaptı. 

18 Nisan 1999'daki genel seçimlerde CHP'nin %8,71 oy almasından ötürü baraj dışı kaldığından Fikri Sağlar'ın da milletvekilliği sona erdi. 49. 50. 52. Hükümetlerde Kültür Bakanlığı yaptı ve 50. Hükümet'te revizyon sonucu Kültür Bakanlığı'ndan Devlet Bakanlığı'na getirildi. Susurluk Kazasının ardından kurulan TBMM Susurluk Komisyonunda üyelik yapmıştır.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler