Yasaman'dan çarpıcı tespit: "Galatasaray'da yönetim kendisine dava açtı"

11.04.2019 - 14:02 | Son Güncellenme: 11.04.2019 - 17:02

Yasaman'dan çarpıcı tespit: "Galatasaray'da yönetim kendisine dava açtı"

Galatasaray'ın eski 2. Başkanı Prof.Dr. Hamdi Yasaman çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

NICE İLE FUTBOLCU ALIŞ VERİŞİ OLABİLİR

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Yasaman, "Phoenix Rising ile Galatasaray'ın yaptığı anlaşmada yiğenim Berke Bakay inisiyatif kullandı. Kendisi çok iyi bir Galatasaraylı'dır. Galatasaray için yapmayacağı yoktur. Drogba da orada, Drogba vasıtasıyla Galatasaray'a Afrika'dan oyuncu bulmak vb. çalışmaları var. Bize çok faydalı bir çalıma olacak. Drogba vasıtasıyla Phoenix ile Abd'de marketing açısında fayda sağlayabiliriz, ayrıca bu kulübün büyük Çinli ortağı Fransa'da Nice Kulübü'nün sahibi... Bu anlaşma Galatasaray için çok faydalı. Nice ve Fransa ile ilişkiler açısından da çok faydalı olacak, futbolcu alışverişi daha kolay olabilir (Fransız basını, Nice'in Brezilyalı defansif orta saha oyuncusu Danilo Barbosa'nın Galatasaray'ın gündeminde olduğunu yazdı)" dedi.

 

İLK DERBİDE BÜYÜK FIRSAT KAÇIRDIK

Yasaman derbi için ise "Üç netice var. Bence maç ortada. Galatasaray'ın mutlaka galip gelmesi gerekir. Fenerbahçe için Galatasaray'ı yenmek şampiyonluktan önemli. Çok asılacakları belli. Aslında ilk devre Fenerbahçe'yi en kötü zamanında yakaladık. 2-0 öne geçtik. İkinci devre defansa çekilerek tarihî farkı kaçırdık. Fenerbahçe'den 6-0'lık mağlubiyetin rövanşını alabilirdik. Bu şansı yakalamıştık, çok büyük bir fırsattı. Fenerbahçe hezimetten korktuğu için topa vuramıyordu. Ama sonra biz defansa çekilince, Fenerbahçe galibiyeti bile yakalayabilirdi" diye konuştu.

 

YÖNETİM KENDİSİNE DAVA AÇMIŞ OLDU

Prof.Dr. Yasaman, "Mali ve İdarî Genel'dan sonra olanlar bizi çok üzdü. Galatasaray'ın geleneklerinde bu davranışlar yok. Genel kurulun bir iradesi var. Yönetimin ibra konusunu dava etmesini doğru bulmuyorum. Yönetim kurulu üyesi derneğe dava açıyor. Normalde yönetim derneği temsil eder. Burada bir temsil kayyumu gerekiyor derneği temsil etmesi için. Yaptıkları yönetim kurulunun kendisine dava açması gibidir. Ayrıca mahkemenin tedbir kararına itiraz edilecektir. Bu çok üye bu davalara Ferri müdahil sıfatıyla dahil olacaktır. Üyeler bunun için hazırlık yapıyorlar. Adnan Polat'ın davasında yargıtayın kararı da çok yanlış. Derneklerde şirketler, örneğin anonim şirkette olduğu gibi amaç para değildir. Dernekde ideal gaye para değildir. Gerekçe doğru değil. Malî ibra idarî ibrayı kapsamaz" şeklinde konuştu.

 

MALİ İBRAYI DEĞİŞTİRMEK VE TEDBİR KARARINA İTİRAZ DAVASI AÇILACAK

Yasaman, şöyle devam etti:

 

"Başkanın bizim geleneklerimize uymayan bazı davranışları var. Üç defa hak mahrumiyeti aldı. Biz Aziz Yıldırım'a laf ederken, başkanımızı bu kadar ceza almasını yadırgadık. Rakip camiaya yaptığı benzetmeler ve karşısında aldığı ağır cevap, Galatasaray Liselilere köfte demesi, bunları kabul etmek mümkün değil. Genel kurulun iradesine uyup seçim kararı alması gerekirdi. Liseli liseli olmayan gibi ayrımın ortaya çıkmasına neden olacak yaklaşımları oldu; bu bizim rahatsız olduğumuz bir konu. Tribünlere de bunu yansımasına vesile olundu. Bu çok tehlikeli bir durum. Ayrıca malî ibrayı değiştirmek için dava açılabilir. Bunun da iptali istenebilir, mesele başka yere gidebilir. Malî yönden iyi değiliz. İyi gösteriliyor; ama değiliz. 'Şampiyonluğa giderken seçim istemek doğru olmaz' demek yanlış. Biz göreve geldiğimizde de olağanüstü seçimde, Ocak'ta başladık, Mayıs'ta takım şampiyon oldu. Bu Galatasaray'ın gücüdür" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler