Yaşar Aşçıoğlu, TFF'ye geri mi dönüyor? Alpay Köse açıkladı!

03.08.2018 - 18:35 | Son Güncellenme: 03.08.2018 - 21:36

Spor Hukuku Uzmanı Avukat Alpay Köse, TFF'den ayrılışı olay olan Yaşar Aşçıoğlu'nun tekrar göreve dönüp dönemeyeceğini değerlendirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Eski Yöneticisi Yaşar Aşçıoğlu, görevinden istifa ettikten sonra zehir zemberek açıklamalar yapmıştı. Aşçıoğlu, TFF’nin, iyi yönetim ilkelerine uymadığı, TFF Kurulları'nın bağımsız olmadığı ve hukuka uygun karar vermediği gerekçesiyle TBMM Kamu Denetçiliği'ne bir başvuru yapmıştı. TBMM Kamu Denetçiliği, TFF’ye çeşitli tavsiye ve uyarılarda bulundu.

Aşçıoğlu yeniden göreve dönecek mi?

Bu gelişmelerden sonra TFF Eski Yöneticisi Yaşar Aşçıoğlu’nun, yeniden göreve dönüp dönemeyeceği merak konusu oldu. TBMM Kamu Denetçiliği’nin kararını, Spor Hukuku Uzmanı Avukat Alpay Köse değerlendirdi.

Radyospor programcısı ve Ajansspor editörü Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Alpay Köse, Aşçıoğlu’nun göreve dönmesinin mümkün görünmediğini dile getirdi.

“Direkt icra yetkisi yok, Aşçıoğlu’nun TFF’ye dönmesi mümkün görünmüyor”

Köse yaptığı açıklamada, ”Ombudsmanların kararı tavsiyeye yöneliktir. Direkt icra yetkileri yok. Ama şu açıdan önemli; bir yargı kurumu ilk defa TFF ve kurulları ile ilgili bir değerlendirme yaptı. Bu anlamda çok önemli. Fakat; çok bir etkisi olur mu? Olmaz. İcra yetkileri yok. Yaşar Aşçıoğlu’nun tekrar TFF’ye dönme durumu dolayısıyla mümkün görünmüyor" ifadleerini kullandı.

TFF İLE İLGİLİ VERİLEN BU KARARDA NELER YAŞANMIŞTI? TÜM DETAYLAR VE GELİŞMELERİN YER ALDIĞI HABER İÇİN TIKLAYIN...

Senin için hazırladığımız haberler