Yayın ihalesinde son durum! Saran Group, beINSports teklifleri...

22.02.2022 - 20:12 | Son Güncellenme: 22.02.2022 - 20:19

Süper Lig ve 1. Lig'in yayıncısının kim olacağı merak konusu. 28 Şubat'ta yayın ihalesi konusunda karar verilecek. Karar öncesi verilen son teklifler ortaya çıktı.

Yayın ihalesinde son durum! Saran Group, beINSports teklifleri...

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği'nin temsilcilerinden oluşan Yayın İhalesi Komisyonu, önümüzdeki 5 yılın yayıncısını açıklamak için gün sayıyor.  İstenen teklifin gelmemesi üzerine komisyon,  firmalarla 24 Şubat perşembe günü bir tur daha görüşme kararı aldı. Son karar 28 Şubat'ta verilecek.

İlk teklifler

Yayın ihalesinde tüm paketler için Saran Group ve  mevcut yayıncı beINSports'u bünyesinde barındıran Digitürk teklif vermişti. Saran, yıllık 100 milyon dolar + gelir paylaşımı modeli önerirken, Digitürk ise bir kısmı TL olmak üzere 146 milyon dolara tekabül eden yıllık teklif sundu.

En yüksek teklif 2.1 milyar TL

NTV'nin haberine göre komisyona gelen revize teklifler belli oldu. İlk teklifi yıllık 2 milyar TL olan yayıncı kuruluş, revizeyle yüzde 5 artışla 2.1 milyar TL'ye çıktı. Ancak bu rakam komisyonu tatmin etmedi.

Teklifleri yetersiz buldular

Bu sezon yayın ihalesinden yaklaşık 2 milyar 650 milyon TL gelir elde eden Süper Lig ve TFF 1. Lig kulüplerinin revize edilen teklifi yetersiz bulduğu belirtiliyor. Komisyon, perşembe günü  teklif sahipleriyle bir kez daha görüşme yapacak.

Süper Lig TV alternatifi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, geçen hafta yayın ihalesiyle ilgili yaptığı açıklamada "Kulüplerimize uygun, yeterli teklif gelmezse bir Süper Lig Televizyonu kurma alternatifimiz var" ifadesini kullanmıştı.

Özdemir: Beklediğimiz teklif gelmezse...

Nihat Özdemir şöyle konuşmuştu: "İnanıyorum ki teklif verenler, asıl tekliflerini henüz vermedi. Rekabeti arttırmak için fiyatı yükselteceklerdir. Daha yüksek teklif gelmesini bekliyoruz. Kulüplerimizin maksimum bedel almasını isteyen bir federasyonuz. Beklediğimiz teklif gelmezse Süper Lig Televizyonu gibi bir televizyon kurulur. Kulüpler, dekoder satışı yapar ve gelir paylaşımı yapılır. Bu da düşüncemiz içerisinde var."

Senin için hazırladığımız haberler