Süper Lig Başkanları TFF Yayın İhalesi ve Süper Lig TV Hakkında Konuştu

16.02.2022 - 21:28 | Son Güncellenme: 16.02.2022 - 21:55

Kulüp başkanları, TFF yayın ihalesi ve Süper Lig TV konusunda açıklama yaptı. Ali Koç, Burak Elmas, Ahmet Nur Çebi ve Ahmet Ağaoğlu ne dedi? İşte detaylar...

Süper Lig Başkanları TFF Yayın İhalesi ve Süper Lig TV Hakkında Konuştu

Spor Toto Süper Lig kulüp başkanları, TFF'nin yayın ihalesi ve açıklanan Süper Lig TV alternatifi hakkında düşüncelerini değerlendirdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, GZT Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet ve DG Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, görüşlerini NTV Spor'da dile getirdi.

Burak Elmas: "Kendi televizyonumuzu da Türk futbolu için devreye sokmaya açığız"

Koronavirüs salgınından dolayı yaşanan zorlukları işaret eden Burak Elmas, “Pandemi döneminin olağanüstü koşulları, tüm dünyada  ekonomiyi ve dolayısıyla sporu da derinden etkilemişken Türkiye ve Türk futbolu da bu krizden nasibini aldı. Futbolumuz, ciddi bir finansal krizin içerisinden geçerken kulüpler ile yayıncı kuruluş arasında da bir süredir sorun yaşanan bu dönemde yapılan yayın ihalesi futbolun geleceği için büyük önem arz etmektedir." dedi.

Türk futbolu için her türlü seçeneğe açık olduklarını dile getiren Elmas, "Bu ihalenin sonucunun kulüplerin geleceğine etkisini düşünerek, her türlü opsiyona hazırız. Bu ihalenin gerçek değerini bulması adına, gerekirse kendi televizyonumuzu da Türk futbolu için devreye sokmak dahil tüm seçeneklere açığız." şeklinde konuştu.

Burak Elmas, "Kulüplerin ve TFF'nin bu aşamada ödünsüz işbirliği çok önemlidir. Galatasaray olarak, Türk sporuna ve kulübümüzün geleceğine dair olan görevimizi eksiksiz yerine getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ali Koç: "En doğru adımların atılmasını bekliyoruz"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç yorum yapmanın doğru olmadığını söylerken, “Süper Lig yayın ihalesi kanunen hali hazırda Türkiye Futbol Federasyonu’nun sorumluluğunda yürütülmektedir. Federasyonun sorumluluğunda olan yayın ihalesiyle ilgili özellikle de ihalenin devam ettiği süreçte yorum yapmanın şimdilik doğru olmayacağını düşünüyorum. Bu süreçte Türk futbolu adına en doğru adımların atılmasını bekliyoruz.” dedi.

Ahmet Nur Çebi: "Kabul edilebilir değil"

Ahmet Nur Çebi, “İhaleye verilen teklifler çok düşük. Kabul edilebilir değil. İçinde bulunduğumuz durumu fırsata çevirmek istiyorlar. Öncelikle Süper Lig A.Ş kurulmalı. Şirket daha sonra tv mi kurar, yoksa bir televizyonla mı anlaşır bilemiyorum. Kulüpler artık kendi alternatifini yaratmalı ve ihaleye girmeli. Alternatif olmadığı zaman şimdiki gibi tatsız tutsuz, çok düşük seviyedeki teklifler konuşuluyor." şeklinde konuştu.

Beşiktaş Başkanı Çebi, "Kulüpler Birliği yayın ihalesinde artık bu fiyatların söz konusu olmaması için aktif olmalı. Rekabetçi bir ortam yaratmak için kulüpler biraraya gelecekler, kendi haklarını korumak adına bir anonim şitket kuracaklar, adam gibi yönetecekler.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Ağaoğlu: "Süper Lig TV kurulma aşamasına gelebilir"

Konu ile ilgili açıklama yapan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Yayın ihalesinin en iyi şartlarda oluşması için çalışmalarımız sürüyor. Süper Lig TV konusu masada olan, görüştüğümüz bir konu. Bu şeçenek tercihlerden biri. Süreci takip ediyoruz. İş en sonunda Süper Lig TV’nin kurulması aşamasına gelebilir.” dedi.

İlgini Çekebilir
Nihat Özdemir: Biz de Süper Lig TV'yi kurabiliriz
Habere Git

Mecnun Odyakmaz: "Verilen teklifler çok düşük"

Demir Grup Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, “Yayın ihalesi için verilen teklifler çok düşük. Ben Süper Lig TV projesi hayata geçirilirse desteklerim. Kendi ürünümüzü en iyi şartlarda pazarlamamız gerekiyor. Eğer böyle bir proje olursa hayata geçirip nasıl sonuç alacağımıza bakmamız gerekir. Gelen teklifler beklentilerimizin çok altında.” değerlendirmesinde bulundu.

İlgini Çekebilir
Çebi: Savcıları Sancak'ın Fetö iddiası için göreve davet ediyorum
Habere Git

Tahir Kıran: "Süper Lig TV fikrini destkeliyorum"

Konu hakkında düşüncesini belirten Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, “Süper Lig TV fikrini destkeliyorum. Kulüpler Birliği böyle bir karar alırsa biz de desteğimizi veririz. Kulüplerimizin menfaatlerini düşünmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Hakan Karaahmet: "Federasyonun yaklaşımını destekliyorum"

GZT Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet ise "Federasyon başkanımızın bu yaklaşımını destekliyorum. Yayın ihalesini değersizleştirmeye çalışanlar var ancak Türkiye Süper Ligi’nin yayın ihalesi değerli bir varlıktır. Federasyonumuz Süper Lig TV kararını vermesi halinde bu oluşumu yapacak güce sahiptir. Kulüpler olarak ihalenin en iyi şartlarda gerçekleşmesini bekliyoruz. Ancak beklentilerimiz karşılanmazsa federasyonumuzun kararını destekleriz” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler