Yayıncı kuruluşun yorumcularından Aykut Kocaman'a Valbuena sorusu!

08.04.2018 - 17:12 | Son Güncellenme: 08.04.2018 - 17:12

Yayıncı kuruluşun yorumcularından Aykut Kocaman'a Valbuena sorusu!

Spor Toto Süper Lig'in 28.haftasında Fenerbahçe evinde Osmanlıspor'u 2-0 mağlup etti. Yayıncı kuruluşun yorumcuları, sarı-lacivertli ekibin oynadığı bu maçı değerlendirdi. 

Güntekin Onay'ın moderatörlüğünü yaptığı beIN FC programında yapılan değerlendirmelerden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

"En büyük sorun gol zenginliğiydi"

Fenerbahçe’de sorunlar elbette var. Önde iki tane merkez orta saha ve orijinal stoperler vardı. Takım savunmasında çok fazla problem yoktu. En büyük sorun; gol zenginliğiydi. Keyifli bir oyun yok. Geçen hafta 5-0 gibi farklı bir skorla kazandılar. Doğru. Ben, artık bu haftalardan itibaren iyi futboldan daha çok, skora ulaşan bir yapıyla devam edebileceklerini düşünüyorum.

Tuncay Şanlı'dan Soldado sözleri

Roberto Soldado’yu beslerseniz karşılığını alırsınız. Sarı kart sınırında olduğu için oyundan çıktı diye biliyorum. Sadece durmuyor, beklemiyor. Gol arıyor. Soldado iyi beslenirse, başarılı bir performans ortaya koyacaktır.

"Valbuena'nın oyuna girmesi işi farklı noktalara götürdü"

Mathieu Valbuena’nın 5 ortasından 4’ünün pas olması dikkati çekti. Böyle maçlarda duran toplar çok önemli. Duran topu kullanma kalitesi Valbuena ile farklı yere gitti. Ne zamanki Valbuena oyuna girdi, iş farklı noktalara gitti.

Öte yandan yayıncı kuruluşta yayınan beIN Fc Extra Time programında yorum yapan Rüştü Reçber, Fenerbahçe ile Osmanlıspor arasındaki maçı değerlendirdi. Reçber’in analizi şu şekilde;

"Şampiyonluk için daha iştahlı olmaları gerekiyor"

İlk yarıda futbol adına hiçbir şey yoktu. Osmanlıspor'un bu mücadelesiyle ligde kalması çok zor. Fenerbahçe ilk yarıyı unutup, ikinci yarıda maç yeniden başlıyor gibiydi. Valbuena’dan sonra Fenerbahçe çok farklı bir noktaya geldi. İyi işler yaptı. Bu oyun taraftarı biraz daha mutlu etmiştir. Şampiyonluk için yeterli mi? Daha iştahlı olmaları gerekiyor.

"Oyun sisteminiz, Valbuena'yı içine alabilecek bir yapıda olmalı"

İlk yarı hakikaten çok yavandı. Bu atmosferde, hem de Kadıköy’de şampiyonluğa oynuyorsunuz. Vitesi yükseltmeleri gerekiyordu. Kiminle yükseltebilirlerdi? Tabii ki Valbuena ile yükselttiler. 0-0 bir oyun, oyunu çözmek istiyorsun, Valbuena’yı oyuna sokuyorsunuz. Niye onla başlamadınız? Oyun kurgunuz, Valbuena’yı içine alabilecek bir yapıda olmalı.

Top çizgiyi geçti mi? Karar doğru mu?

Osmanlısporlu futbolcular gole hiç inanmadı. Top çizgiyi geçti mi, geçmedi mi buna takıldılar. Top çizgiyi geçmiş. Karar doğru.

"Valbuena'yı görmek isterdim"

Teknik adam gözünden baktığınızda bazı cevaplar farklı oluyor. Aatif yoksa sahada Valbuena’yı görmek isterim. Bugünkü oyunda Fenerbahçe önde pres yaparak başladı. Dirençli, agresif ve sert bir Osmanlıspor takımı gördü. Kocaman, daha kontrollü bir oyuna döndü.

"Pas trafiği yapabilen kaç oyuncu vardı?"

Bu tarz takımları hareketli oyunla ya da hızlı oynayarak açabilirsiniz. Bu çok doğru. Peki, sizin elinizde oyunu hareketlendirebilen, pas trafiği yapabilen kaç tane oyuncu vardı?

"Valbuena oyuna girdikten sonra yaratıcılığını kullandı"

Fenerbahçe favori olduğu bir maçta rakip yarı alana yerleşti. Örgü yapıp gitmedi, Osmanlıspor çekildi. Tehdit de yok. Fenerbahçe, 18’e top sokmakta zorlandı. Valbuena’yı oyuna soktuktan sonra çalım gördük, kornerleri bile çok etkili kullandı. Yaratıcılığını kullanarak Fenerbahçe’yi gol pozisyonuna soktuğunu gördük.

"Valbuena ile başlayabilirdi"

Lahm, Ümit Özat gibi oyuncular gördük. Hiç, sol ayaklı sağ bek görmedim. Fenerbahçe, ileriye gitmeyeceği belli olan bir oyuncuya önlem almayabilirdi. Bunu görmeleri gerekiyordu. Osmanlıspor’da Muhammed Bayır’ın pozisyonu da tartışmaya açık değil. Direkt sarı kart olması lazım. Tartışmaya gerek yok.

"Hakem doğru karar vermiş, top çizgiyi geçti"

Top çizgiyi geçti mi? Birçok hakem doğru yerde durup doğru karar veremeyebiliyor. Hakem doğru karar vermiş. İrfan Buz’un yaptığını doğru bulmadım. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ancak “Evladım yanlış yerde durmuşsun” der.

"Valbuena'nın etkisini Kocaman da itiraf etti"

Valbuena oyuna girdikten sonra oyunun seyri değişti mi? Bana göre değişti. Kocaman da itiraf etti. Tabii kazanılması gereken bir maçtı. Şampiyonluk ihtimali bana göre zayıf. İkincilik şansı yüksek. Liderle arasında puan farkı var. Kazanılması gereken bir maça çıktı Fenerbahçe.

"Özgürlük verdiğinde skoru değiştirebilir"

Bir oyuncu oyunu değiştirebiliyor. Fenerbahçe’nin değişiklik yapması gerekiyordu. Valbuena’yı alarak doğru yaptı. Maçın sonucunu değiştirdi diyebiliriz. Hücum yapma, gol pozisyonu üretme anlamında iyi oldu.

"Top çizgiyi geçti, gol kararı doğru"

İrfan Buz, tartışmalı pozisyon için kızıyor ama. Top çizgiyi geçmiş. 5 cm deniliyor ama ne olacak? Top çizgiyi geçmiş durumda. Karar doğru.

"Golleri atanlar değil, Valbuena maça etki etti"

Valbuena, gol pozisyonu yarattı. Bir oyuncu başka daha ne yapabilir? Bazı oyuncular, oyun disiplinine uymayabilir. Ama ona özgürlük verdiğin zaman skoru değiştirebilir. Fenerbahçe’ye golleri yaratan Valbuena etki etti. Golleri atanlar değil.

"Kadıköy'de şahlanan bir Fenerbahçe göremedik"

Rakip Osmanlıspor küme düşme tehlikesi yaşıyor. Böyle maçlarda ilk gol önemlidir. Rakibin konsantrasyonu dağılır. Zaten öyle oldu. Gelen bir gol, 3 puanı haneye yazdırdı. Oyun olarak Fenerbahçe adına çok bir şey söyleyemem. Mücadele, istek vardı ama… Kadıköy’de şahlanan, Fenerbahçe felsefesini gösteren bir futbol görmedik. Taraftarın da çok fazla ilgi göstermemesi, Fenerbahçe’nin yalnız kaldığını da gösteriyor.

"Taraftara ihtiyacı var"

Fenerbahçe deplasmanda en çok puan toplayan takımlardan biri. Tempolu futbolu yakalabilmesi için taraftara ihtiyacı var. İç sahadaki kayıplardan en büyük nedenlerden biri; taraftar desteğini göremiyor olması.

"Fenerbahçe'nin taraftar desteği olsaydı farklı olurdu"

Büyük takımlarda yıllarca oynadım. Taraftarın desteğidir beni ateşleyen, bir tezahüratla ayağa kaldıran. Bu kadar maç oynandı göremedim Fenerbahçe’de bunu. Bu Fenerbahçe için üzücü bir durum. Fenerbahçe’nin sağlam bir taraftar desteği olsaydı, çok daha farklı noktada olurdu.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ...

Senin için hazırladığımız haberler