Yazarlardan Terim'in ayrılığı ile ilgili çarpıcı yorum!

26.07.2017 - 23:34 | Son Güncellenme: 26.07.2017 - 23:34

Yazarlardan Terim'in ayrılığı ile ilgili çarpıcı yorum!

Spor yazarları Uğur Meleke, Hakan Ünsal ve Mehmet Yılmaz, Fatih Terim'in ayrılığını böyle yorumladılar.

Uğur Meleke: Fatih Terim'in görevi bırakması 100 yıl gecikmiş bir hamle. Hakan Çalhanoğlu, Ömer, Gökhan silah hadisesi olduğunda Gökhan Töre evlat diye ayrılırken Ömer 2 yıl Milli Takıma çağrılmadığında da pekala Almanya'nın, İngiltere'nin, İspanya'nın  teknik direktörü olsa herhalde görevden alınırdı.

Veya Başakşehir'li futbolcular muhabirlere öldüresiye saldırıp Volkan Babacan iki gün sonra Milli Takım kalesini koruduğunda veya Euro 2016'da prim hadisesi sürdürülüp, doğru düzgün cezalandırılmadan Milli Takım'da kriz haline getirildiğinde başka batılı, çağdaş ve modern bir ülkede olsa çoktan Milli Takım hocası olmazdı. Milli Takım artık kabadayılık, tehdit ve hakaret merkezi olmaktan çıkıp beyefendilik, nezaket merkezi olmaya dönmeli. bundan sonraki adım Milli Takım'ı saygın bir kurum haline getirmek olmalı.

Tarftarların bir bölümü Fatih Hoca'yı istiyor ama  bir bölümüde gelmesini istemiyor.Fakat Galatasay'ın yönetimi hocasıyla beraber öyle işlere imza attılarki Fatih Hoca gelsin bizi bu rezillikten kurtarsın anlayışı şuan daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Burada tabiki taraftarın yaşadığı bir ikilemde var o da şu Dursun Özbek'in istifasını neredeyse bütün camia istiyor yaptıklarıyla beraber hatta Tudor'unda gitmesini istiyor. Fatih Hoca'nın  gelmesiyle beraber Dursun Özbek'in kalma ihtimalinin yükseleceğini düşünerek taraftarlarda bir taraftarlarda acaba gelmese mi diye düşünebilirler. Ben Dursun Özbek'in yaptığı transferlrin tutunmak için yaptığı çıpalar olarak düşünüyordum ve biradaha çıpaya ihitiyacı var diye konuşmuştum. Fatih Terim'i getirirse bir çıpadan öteye kazık çakar. Galatasaray'daki geleceğini şekillendirecek bir hamle olur. Bu istifaya en çok sevinen kişi Dursun Özbek'tir. Bu istifa Dursun Özbek boğulurken atılan bir ip oldu. Gidişat Galatasaray ile sonlanacağı ortada.

Hakan Ünsal: Konunun iki boyutu var. Bir tanesi istifa süreci. İkinciside bundan sonra ne olacağı. İstifa süreciyle ilgili Avrupa Şampiyonası'nda yaşananlar, sonrasında Arda ile yaşananlar ve son olarak ise Alaçatı'da yaşanan olayı üst üste koyduğumuzda Fatih Hoca'nın istifa etmesi bu süreçte normal. Normal olmayan son dönemdeki içraatların sonunda bu istifanın olması. Mehmet Özdilek'in imza atacak olması. Tolunay Kafkas'ın bugün göreve başlayacak olması Terim tarafından düşünülürken birden bire böyle bir istifanın olması bu sürecin normal bir sreç olmadığını bize göstriyor. Bu istifa mı değil mi sorusunun cevabı önümüzdeki günlerde çıkar. Son dönemde yaşananlar normal bir istifa olmadığını bize göstriyor. Bundan sonrasıyla alakalı durum daha ilgi çekici olacak. Fatih Hoca'nın ismi Galatasaray ile anılmaya başlandı.

Mehmet Yılmaz: Fatih Terim'in Milli Takım'ı bırkması gecikmiş bir karardır diye düşünüyorum. Bunu Rüştü Rençber ile girdiği polemik, kebapçıda çıkardığı kavgaylada ilgisi olmamalı. Fatih Terim çok uzun süredir sportif olarak başarısız. Florentina'dan sonr teknik direktör olarak bir performans sergileyemedi. Milli Takım'ın hiç hocası olmamalıydı İsviçre maçındaki rezaletten sonra. Milli Takım kapısı ona kapatılmış olmalıydı. Ama burası Türkiye böyle kapılar açılıp kapanıyor. Bu karar doğru bir karardır diye düşünüyorum.

(Spor Arena)

Senin için hazırladığımız haberler