Yeni Malatyaspor'da Walter Bwalya'nın sözleşmesi feshedildi

31.12.2021 - 11:30 | Son Güncellenme: 31.12.2021 - 11:49

Yeni Malatyaspor, Al Ahly kulübünden satın alma opsiyonu ile kiraladığı Walter Bwalya'nın sözleşmesini feshetti. Walter Bwalya kimdir? Bu sezonki performansı nedir? Bonservisi ne kadar?

Yeni Malatyaspor'da Walter Bwalya'nın sözleşmesi feshedildi

Süper Lig'de kötü günler geçiren Yeni Malatyaspor, bir oyuncusu ile yollarını ayırdı. Topladığı 15 puan ile son sırada bulunan kulüp, sıkıntılı süreci atlatmaya çalışıyor.

Yeni Malatyaspor, Mısır'ın Al Ahly takımından 254 Bin Euro karşılığında satın alma opsiyonu ile kiraladığı Walter Bwalya ile yollarını ayırdı. Sözleşmesi feshedilen futbolcu, kulübü Al Ahly'e geri döndü.

Kulüpten transfer açıklaması

Yeni Malatyaspor, geçtiğimiz günlerde, kulübün resmi internet sitesinden taraftara bir duyuru yayınlamış, bu duyuruda transferlerin en kısa sürede bildirileceği iletilmişti. Yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuzun öncelikli tek gündemi transferdir. Devre arası transfer döneminde ihtiyacımız olan mevkiilere yapılacak transferlerle Kamuoyundan da kabul görmüş isimleri önümüzdeki günlerde açıklayacağımızı ve şehrimize gelip takımımızla birlikte idmanlara başlayacağını burdan duyurmak istiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Walter Bwalya kimdir?

5 Mayıs 1995'de Lubumbashi'de doğan Kongolu santrafor, futbol hayatına FC Lubumbashi'de başladı. Kongo'dan, Zambiya ekibine transfer olan 26 yaşındaki forvet, oradan El Gouna'ya gelerek, Mısır ligi ile tanıştı. 1 Milyon Euro karşılığında El Gouna'dan, Al Ahly'e transfer olan Walter Bwalya, son olarak Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'a 254 Bin Euro kiralama bedeli ile transfer oldu.

Bu sezonki karnesi

Walter Bwalya, bu sezon Yeni Malatyaspor forması ile 9 maça çıktı. Bwalya, görev aldığı karşılaşmalarda gol veya asist katkısında bulunamadı.

Senin için hazırladığımız haberler