Galatasaral Lorenz Assignon'un transferinde mutlu sona ulaştı! Bugün İstanbul'a geliyor

01.02.2024 - 10:22 | Son Güncellenme: 01.02.2024 - 10:52

Fransız futbolcusu Sacha Boey'i 30+5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Bayern Münih'e gönderen Galatasaray'ın yeni sağ beki belli oldu. Detaylar haberimizde...

Galatasaral Lorenz Assignon'un transferinde mutlu sona ulaştı! Bugün İstanbul'a geliyor

AJANSSPOR - HABER

Sacha Boey'in Alman devi Bayern Münih'e transfer olmasının ardından sağ bek arayışlarına başlayan Galatasaray'ın listesinde Roma'dan Zeki Çelik, Marsilya'dan Jonathan Clauss, Nottingham Forest'tan Serge Aurier ve Rennes'ten Lorenz Assignon yer alıyordu. 

Lorenz Assignon bugün İstanbul'a geliyor

Sarı kırmızılıların listesinde yer alan isimlerden 23 yaşındaki Fransız sağ bek Lorenz Assignon'un transferini bitirdiği ve genç futbolcunun bugün İstanbul'a geleceği iddia edildi. 

Satın alma opsiyonlu kiralık

Fransız basınından Foot Mercato'da yer alan habere göre; Marsilya'nın da transfer gözdesi olan Lorenz Assignon, satın alma opsiyonuyla kiralık olarak Galatasaray'a gitmeyi kabul etti. Haberde, 23 yaşındaki futbolcunun bugün de Paris'ten Türkiye'ye gitmek için yola çıkacağı aktarıldı. 

Lorenz Assignon'un performansı

Rennes altyapısından yetişen Fransız futbolcu, 3 Mart 2020'de profesyonel sözleşme imzaladı. Assignon, 2020-21 sezonunun ikinci yarısında Bastia'ta kiralık olarak oynadı. Rennes formasıyla bugüne kadar 64 maçta forma giyen Assignon, bu karşılaşmalarda 3 gol ve 6 asistlik performans sergiledi. 23 yaşındaki futbolcu bu sezon ise 20 maçta sahaya çıkarken, 2 asist ve 2 gol kaydetti.

Piyasa değeri 10 milyon Euro

1.81 m boyundaki futbolcu, sağ bekin yanı sıra orta sahanın sağında da görev yapabiliyor. Lorenz Assignon'un güncel piyasa değeri ise 10 milyon Euro alarak gösteriliyor.

Lorenz Assignon kimdir?

2000 doğumlu Assignon, Fransa'nın Grasse şehrinde dünyaya geldi. 1,81 boyunda futbolcu sağ bek mevkinde forma giyiyor.  Ailesi Togo asıllıdır. Rennes'in dışında Fransa'nın Bastia takımında oynadı.

3 Mart 2020'de ilk kez profesyonel olarak Rennes ile sözleşme imzalayan Assignon, 2020-21 sezonunun ikinci yarısında Bastia'ya kiralandı. Rennes'te ile ilk maçına 26 Ağustos 2022'de UEFA Konferans Ligi maçında Rosenborg'a karşı oynanan mücadelede çıktı.

Rennes'te 22 numaralı formayı giyen oyuncu 1,81 m boyunda ve defans sağ-bek bölgesinde sağ ayakla oynuyor. Güncel piyasa değeri 10 milyon Euro.

Senin için hazırladığımız haberler