Galatasaray, Fenerbahçe Ve Beşiktaş'ta En İyi Transferler Hangisi? Zaha, Tadic, Dzeko....

10.08.2023 - 15:40 | Son Güncellenme: 11.08.2023 - 14:46

Süper Lig 2023-2024 sezonu başlıyor. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta en iyi transferi kim yaptı? İşte yeni gelen transferler ve incelemeleri...

Galatasaray, Fenerbahçe Ve Beşiktaş'ta En İyi Transferler Hangisi? Zaha, Tadic, Dzeko....

AJANSSPOR-HABER

Türk futbolseverler, transfer dönemini ayrı sever. Her yaz veya devre arası yapılan transferle mutlu olurlar, bazen yeni isimleri günlerce konuşurlar. Özellikle ezeli rakibin gündemindeki isim alınmışsa transfer ayrı bir güzelleşir; çünkü konuşacak mevzu olur. Tabii arkadaşları kızdırmak da cabası. 

Bu transfer dönemi ekonomik krizin gölgesinde geçti. Buna karşın özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray yaptığı transferlerle dikkat çekti. Son şampiyon Galatasaray, kadrosunu büyük oranda korudu, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin de devreye girdiği Zaha'yı renklerine bağladı. Geçen sezon kiralık gelen ve şampiyonluğun mimarı Icardi'nin tapusunu aldı. 9 yıllık şampiyonluk hasretini sona erdirmek isteyen Fenerbahçe ise nokta atışı transferler yapmaya çalıştı. Bu amaçta dikkat çeken isimleri kadrosuna kattı. 

Beşiktaş taratarı bu transfer döneminden memnun olmasa da, hazır kadroya Amartey, Onana ve Rebic gibi isimlerle kadrosunu güçlendirdi. Trabzonspor, teknik direktörü Bjelica'nın ülkesi Hırvatistan'a ve o bölgeye yöneldi. Dikkat çeken transferlerden biri de Orsic'ti. Ancak forvet oyuncusu için sakatlık nedeniyle sezon başlamadan bitti. 

İlgini Çekebilir
Yılın en büyük transfer olayı: Icardi
Habere Git

Dedik ya; ekonomik gerçekler nedeniyle bu transfer dönemi daha dikkatli geçti. Anadolu takımları da ya birbirlerinden ya da fazla maliyetli olmayan isimleri almaya çalıştılar. Bu bilgiler ışığında yeni sezon başlarken en iyi 10 transferi derledik. 

İşte Süper Lig'de yeni sezon öncesi transfer edilen iyi 10 isim:

Şanssızlığıyla geldi

10. Orsic - Trabzonspor: Bir önceki sezonun şampiyonu Trabzonspor, geçen yıl hayal kırıklığı yarattı. Şampiyon kadroyu iyice güçlendirmek isteyen Bordo Mavililer, yeni transferlerden istediği sonucu alamadı. Kötü sonuçlar, şampiyon teknik direktör apoletli Abdullah Avcı'nın ve başkan Ahmet Ağaoğlu'nun sonunu getirdi. Yeni başkan Ertuğrul Doğan, teknik direktör tercihini Nenad Bjelica'dan yana kullandı. Daha az maliyetli isimleri kadroya katmak isteyen karadeniz temsilcisi, Bjelica'nın raporu doğrultusunda Hırvatistan'a yöneldi. Alınan isimlerden biri de Orsic'ti. Hırvatistan Milli Takımı'nda da oynayan Orsic, sezon öncesi geçirdiği sakatlık sonrası büyük oranda sezonu kapattı. Ancak Hırvat oyuncu, performansıyla listeye 10. sıradan girdi.  

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Tete tamam sırada Parades ve Rashica var
Habere Git

Küllerinden doğacak mı?

9. Amartey - Beşiktaş: İngiltere Premier Ligi'nde Leicester City, tarihinin ilk şampiyonluğunu yaşadığında merkez orta sahadaki ikiliden biri de Amartey'di. Ülkesi Gana'da keşfedilen daha sonra İsveç'in Djurgårdens IF takımının yolunu tutan Amartey, performansıyla dikkat çekti. Alman ekipleri Schalke 04 ile FC Kaiserslautern onu izledi. Onun rotası ise Premier Lig oldu. 2016 Ocak ayında Leicester'e transfer olan Amartey, N'Golo Kante'nin gidişinin ardından takımın düzenli oyuncularından biri oldu. 2018'de ayak bileğini kırması onun için talihsizlikti. Eylül 2019'da geri dönen Amartey, şimdi Beşiktaş'ın önemli isimlerinden biri olacak. Ganalı oyuncu, eski günlerine dönerse Siyah Beyazlı ekibe önemli katkı verebilir. 

Sola hız makinası

8. Gerrit Holtmann - Antalyaspor: Antalyaspor sezonun dikkat çeken transferlerinden birini yaptı. Akdeniz ekibi, Filipinler Milli Takımının formasını giyen Gerrit Holtmann'ı satın alma opsiyonuyla kiraladı. Hızıyla dikkat çeken Holtman, U20 yaş altı takımlarında Almanya formasını giyse de daha sonra tercihi Filipinler oldu. Forvet ve sol kanat oynayan Holtman, Bundesliga'da Mainz, Bochum gibi takımların da aralarında olduğu ekiplerle 100'den fazla maça çıktı. 

Aboubakar'ın yeni uydusu

7. Rebic - Beşiktaş: Hırvatistan'da yıldızını parlatan Rebic, 2013 yılında 4.5 milyon Euro bonservis bedeliyle Fiorentina'nın yolunu tuttu. Daha sonra Leipzig, Verona ve Eintracht Frankfurt gibi takımlarda kiralık forma giydi. 2020'de Milan'a imza attı. Son 4 sezon Milan forması giyen Hırvat oyuncu, 123 maçta 29 gol ve 17 asistlik katkı yaptı. Forvet oyuncusu geçen sezon 31 karşılaşmada görev yaptı. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş da zararı düşürdü
Habere Git

Güçlü ve sert

6. Becao - Fenerbahçe: Profesyonel kariyerine 2017 yılında ülkesi Brezilya'nın Bahia takımında başladı. Bahia ile 11 maça çıkan futbolcu, 2018'de Rusya Premier Ligi ekiplerinden CSKA Moskova'ya kiralık gitti. Bir senelik Rusya macerasının ardından İtalya Seri A ligi ekiplerinden Udinese'ye 5 yıllık imza attı. Defans hattında stoper olarak görev alan sağ ayaklı 1,91 boyundaki futbolcu, Bahia ile 11, CSKA Moskova ile 36, Udinese ile de 130 maça çıktı. Brezilyalı futbolcu, bu maçlarda 6 gol 3 asistlik performans ortaya koydu.

"Küçük Melek"

5. Angelino - Galatasaray: Annesinin kendisini "Küçük melek" anlamına gelen Angelino diye çağırmasının ardından bu ismi kullanan İspanyol oyuncu, artık Galatasaray'ın sol bekteki ‘yeni koruyucusu’ olacak. 1997'de İspanya'da dünyaya gelen Angelino, gezgin görüntüsüyle dikkat çekti. 16 yaşında Manchester City U-18 takımına transfer edilen Angelino, asıl çıkışını Hollanda ekibi Breda ve PSV Eindhoven ile yaptı. Eindhoven'la 5 yıllık sözleşme imzalamasına karşın City, oyuncunun sözleşmesindeki geri alma maddesini yürürlüğe koydu ve oyuncuyu tekrar Premier Lig'e getirdi. City'de yine fazla şans bulamasa da gittiği Leipzig ve Hoffenheim'daki performansıyla dikkat çekti. Ufak tefek yapısına karşın, bindirmeleri ve asistleriyle dikkat çeken Angelino'nun en büyük eksiklerinden biri ise mevkisini çok boş bırakması. 

Dikkat! Uzaktan avlar

4. Syzmanski-Fenerbahçe: Arda Güler'in gidişi Fenerbahçe için büyük kayıptı. Fenerbahçe genç oyuncunun yerini Sebastian Szymanski ile doldurmaya çalıştı. 1999 Polonya doğumlu oyuncu, Legia Varşova altyapısında futbola başladı. 2016'da A takıma yükseldi. İstikrarlı performansıyla dikkat çeken Syzmanski, Milli Takıma kadar yükseldi. 2019-2020 sezonunda ise Dinamo Moskova'ya transfer oldu. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından geçen sezon başında Hollanda'nın Feyenoord takımına kiralık gitti. Feyenoord, Ajax'ın üç yıllık şampiyonluk serisine son verirken, kilit rol oynayan isimlerden biri de Orkun Kökçü ile Syzmanski oldu. Sol ayaklı oyuncu özellikle uzak mesafeli şutları ve buralardan kaydettiği gollerle dikkat çekiyor. 

İlgini Çekebilir
Son iki lig şampiyonu zararda da şampiyon
Habere Git

Bosna elması

3. Dzeko-Fenerbahçe: Bosna Hersek Milli Takımının en golcü oyuncusu Edin Dzeko, ülkesinde üst üste üç kez yılın futbolcusu seçildi. Bosnalı Elmas lakaplı Dzeko, Manchester City'nin 44 yıl sonra şampiyon olmasında başrol oynayan isimlerdendi. İngiltere yolculuğu öncesi VLF Wolfsburg'un lig şampiyonluğundaki performansıyla dikkat çekti. Dzeko, 3 Mart 2018'de Roma formasıyla 50. lig golünü attı ve böylece Avrupa'nın en büyük beş liginin üçünde 50 gol atan ilk oyuncu oldu. Yaşı nedeniyle kafalarda soru işareti olsa da Dzeko, oynadığı takımlardaki istikrarıyla ön plana çıktı. 

Faulle durdurabilirsin

2. Zaha-Galatasaray: Fildişi Sahili'nde 10 Kasım 1992'de doğan Zaha, dört yaşında ailesi ve diğer sekiz kardeşiyle İngiltere'nin Croydon kentine göç etti. Eğitimine bu kentte başlayan Zaha, 12 yaşında da Crystal Palace altyapısında futbola merhaba dedi. Daha sonra Palace, A takımına yükselen Zaha, bir ada Manchester United'a transfer oldu. 2012-13 sezonunada United, Zaha'nın bonservisine 15 Milyon Pound ödedi. Ancak Kırmızı Şeytanlar'ın parasal fedakarlığı, Zaha'dan istediği performansı almasını sağlayamadı. 2014'te Cardiff City'ye kiralanan Zaha, Ocak ayında ise eski takımı Palace'a döndü. Bir ara Arsenal'in de gündemine gelen forvet, takımında kaldı. Bu sezon başında ismi Suudi Arabistan ekipleriyle Fenerbahçe ile de anılan Zaha, Galatasaray'a imza attı. Hızı ve çalımlarıyla dikkat çeken, Premier Lig'de en çok faul yapılan isimlerden biri olarak kayıtlara geçti. 

Fenerbahçe'nin maestrosu

1. Tadic - Fenerbahçe: Oynadığı her takımda liderlik özelliliğiyle dikkat çekti. Sırbistan'ın Vojvodina futbol akedemisinde futbola başlayan Tadic, Vojvodina’nın 2009-2010’da Atletico Madrid’le oynadığı Avrupa Ligi maçında gösterdiği süper performansla dikkatleri üzerine çekti. Ertesi sezon Hollanda yolunu tuttu. Groningen ve Twente'de forma giydikten sonra Premier Ligi ekiplerinden Southampton'la anlaştı. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da hedef Jaloliddin Masharipov!
Habere Git

Yüksek performanslı oyunuyla kulüp tarihine geçti. 2018 yazında Hollanda'ya dönen Tadic, Ajax'la imzaladı. Gol ve asist istatistiklerinin yüksekliğiyle burada da dikkat çeken forvet oyuncusu, takımının üst üste üç yıl Hollanda şampiyonluğunda kilit rol oynayan isimlerden biriydi. Sırp oyuncu, Ajax’a 3 Hollanda Ligi, 2 Hollanda kupası ve 1 de Süper Kupa şampiyonluğuyla veda etti ve Fenerbahçe'ye imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler