Berat Özdemir'e Avrupa devi transferde kancayı taktı!

03.01.2021 - 16:04 | Son Güncellenme: 03.01.2021 - 17:09

Transfer haberi... Gençlerbirliği forması giyen Berat Özdemir'e Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un ilgi gösterdiği gündeme geldi. Futbolcuyla ilgili yeni bir transfer iddiası ortaya atıldı. Berat Özdemir'e Fransa'dan talip olduğu öne sürüldü. Berat Özdemir hangi takıma transfer olacak? Gelişmeler ve detaylar haberde...

Berat Özdemir'e Avrupa devi transferde kancayı taktı!

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nde forma giyen Berat Özdemir, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ile anılıyor. Genç futbolcuya Avrupa'dan da talip çıktı. Hangi ülkeden Berat Özdemir'e transfer ilgisi var? İşte yanıtı...

Berat Özdemir'e Lille de talip oldu

NTV'nin haberine göre; Gençlerbirliği'nde oynayan 22 yaşındaki Berat Özdemir'e transferde ilgi Türkiye ile sınırlı değil. Futbolcuya, son dönemlerde Türk oyunculara yönelen Lille talip oldu. 

Lille, Türk futbolcuları seviyor...

Kadrosunda Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik ve Mustafa Kapı gibi isimleri barındıran Lille, Gençlerbirliği ile transfer için görüşme halinde. Futbolcuya ayrıca Almanya ve İtalya'dan da ilgi gösteren kulüpler söz konusu. 

Gençlerbirliği teklifleri değerlendiriyor

Gençlerbirliği, Berat Özdemir için gelen teklifleri değerlendirme kararı aldı. Başkent ekibi, bonservis bedelinin yanı sıra futbolcunun sonraki satışından da pay almayı hedefliyor. 

Bu sezon kaç maçta oynadı?

Orta saha pozisyonunda oynayan Berat Özdemir, bu sezon Süper Lig’de 13 maçta 3 gollük performans sergiledi. Sağ ayağını kullanan futbolcu 1.82 boyunda. Futbolcunun Gençlerbirliği ile 31 Mayıs 2022 tarihine sözleşmesi bulunuyor.

İki dil biliyor

Berat Özdemir, Atina'da geçirdiği 2 yılda Fransız okulunda okumuştu. Ankara'ya döndükten sonra da 2 yıl daha Fransızca eğitimi aldı. Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde antrenörlük bölümü de okuyan futbolcu ayrıca İngilizce de biliyor.

Berat Özdemir, kimleri örnek alıyor?

Busquets, Casemiro ve Fabinho'yu kendisine örnek alan Berat Özdemir, daha önce verdiği bir röportajda, "Fiziksel olarak ve oynadığım mevki açısından Busquets'e benzetiyorlar" demişti. 

"İstanbul takımları şart değil" sözleri...

Mert Çetin'in Roma'ya gitmesini örnek gösteren futbolcu 1 yıl kadar önce yaptığı açıklamada, "Mert Çetin bize çok güzel bir yol açtı. Hem bana hem de Gençlerbirliği'nin altyapısı ve A takımındaki tüm oyunculara… Demek ki neymiş; Gençlerbirliği'nden direkt yurt dışına gidilebiliyormuş. İlle de İstanbul'da oynamak gerekmiyormuş. Benim hedefim ülkemi yurt dışında temsil etmek. Bunu canı gönülden istiyorum. İnşallah da olacak" ifadelerini kullandı. 

Peki, Berat Özdemir hangi ligi hayal ediyor?

Şu günlerde transferin gözdesi olan Berat Özdemir, hangi ligi hayal ettiğine de yanıt vermişti. Futbolcu sevdiği ligleri ve hayalini şu şekilde anlatmıştı: 

İspanya ve Almanya liglerini… İtalya'da biraz daha fazla kuvvet önemli. Futbolun Şampiyonlar Ligi Premier Lig ama İngiltere'de çok yağmur yağıyor ve ben o havayı sevmiyorum (gülüyor). İspanya ve Almanya'da ise toplu oyunun daha keyif verici oynandığını düşünüyorum. Şaka bir yana Almanya'da oynarsam inşallah oradan da Premier Lig'e geçebilirim (gülüyor).

Senin için hazırladığımız haberler