Yerli Eden Hazard'ın milli forma hayali!

05.10.2018 - 16:00 | Son Güncellenme: 05.10.2018 - 13:12

Yerli Eden Hazard'ın milli forma hayali!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Evkur Yeni Malatyaspor’da forma giyen 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Mustafa Eskihellaç, hedeflerini ve planlamalarını anlattı. A Milli Takım’da oynamak istediğini belirten Eskihellaç, idol olarak Eden Hazard’ı gördüğünü ve takım arkadaşlarının da kendisini yıldız oyuncuya benzettiğini belirtti.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Mustafa Eskihellaç’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Başakşehir'e zorluk çıkaracağımızı biliyorduk"

Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Süper Lig’de son oynadığımız Medipol Başakşehir maçı zorlu geçti. Rakibimiz güçlü bir rakip. Ama biz rakibe zorluk çıkaracağımızı biliyorduk. Kazanabilirdik. Küçük detaylar sebebiyle sahadan 1 puanla ayrıldığımızı düşünüyorum. Her maça 3 puan parolasıyla hazırlıklar yapıyoruz. Umarım başarırız.

"3. Lig'den Süper Lig'e gelebileceğimi o dönem ben bile hayal etmemiştim"

Benim 3. Lig’den Süper Lig’e transfer olmamı ben de o dönem hayal etmemiştim. Tabi ki iki lig arasında ciddi bir kalite farkı var. Geçen yıl ikinci devre alışma sürecim vardı. O uyum sürecini atlattım. Bu yıl öyle sorunlarım yok. Takım arkadaşlarım, ağabeylerim, hocalarım, Malatya şehrindeki herkes yardımcı oldu. Ailemin de ciddi desteği var. Süper Lig’in kalitesi aşikar. Bireysel olarak işler yapmanız çok kolay değil. Takım oyunu daha çok öne çıkıyor. 3. Lig’de daha fazla bireysel oynuyordum. Bazı özgürlükler vardı. Burada tam anlamıyla bir sistem var. Ona alışmaya ve uygulamaya çalışıyorum. Daha da iyi bir performans ortaya koyacağıma inanıyorum.

"Erol Bulut ile çalışmak çok büyük şans"

Erol Bulut ile çalışmak benim için çok büyük bir şans oldu. Her genç oyuncunun böyle bir hoca ile çalışmasını isterim. Bana güvendiğini her zaman fazlasıyla hissettiriyor. Bu çok önemli. Futbolcunun performansına, azmine, hırsına artı katıyor. Ben de kendime sahada güveniyorum. Benden istediklerini inşallah uygulamaya devam edeceğim. Bununla birlikte başarılı olacağıma inanıyorum. Amacım maksimum performansa ulaşmak.

"Sivasspor maçını kazanmak istiyoruz"

Her maça 3 puan parolasıyla çıkıyoruz. İç saha ya da dış saha fark etmiyor. Sivasspor maçını mutlaka kazanmamız gerekiyor. Zor bir maç. Rakibinin tanınmış oyuncuları var. Taraftarın önünde oynamak avantaj. Fakat; Süper Lig’de her takım birbirini yenebiliyor. Lige iyi başladık, bazen istediğimiz sonuçları alamadık. Daha sonra toparladık. 3 puan alacağımıza inanıyorum.

"Hedefim A Milli Takım'da oynamak"

Öncelikli hedefim çok mutlu olduğum Evkur Yeni Malatyaspor’da sürekli forma giyen bir pozisyona gelmek. Sevilen ve sayılan bir futbolcu olmak istiyorum. Ayrıca her Türk futbolcunun istediği gibi A Milli Takım’da oynamak istiyorum. Yaşım ilerledikçe de genç oyunculara örnek olmak istiyorum. Bu çok önemli diye düşünüyorum. Tabi ki başarılı olduktan sonra daha büyük takımlarda da oynamayı hayal ediyorum.

"Hocalarım ve arkadaşlarım beni Eden Hazard'a benzetiyor"

Eden Hazard benim idolüm. Hocalarım ve arkadaşlarım beni ona benzetiyor. Tabi ki oyunumu geliştirmem gerekiyor. Taraftarlarımıza da her zaman ihtiyacımız var. Taraftarlarımız bizi sevmeye ve desteklemeye devam etsinler. Amacımız onların yüzünü güldürmek.

Senin için hazırladığımız haberler