Yerli kuralı sonrası Süper Lig'den yurt dışına transfer olan Türk (Yerli) futbolcular kimler?

07.02.2019 - 10:31 | Son Güncellenme: 07.02.2019 - 13:31

Yerli kuralı sonrası Süper Lig'den yurt dışına transfer olan Türk (Yerli) futbolcular kimler?

Galatasaray'ın Alanyaspor ile oynadığı mücadeleye 11 yabancı oyuncuyla çıkması, Ali Koç'un yabancı kuralıyla ilgili açıklamaları bir anda yabancı sınırı tartışmalarını tekrar alevlendirdi. Şu anda kulüpler "Yerli Kuralı" adı altında kadrolarında en az 14 yerli futbolcu bulundurmak zorundalar. Bu yeni kuralla birlikte  yurt dışına transfer olan futbolcular kimlerdi? Hep birlikte hatırlayalım. 

2015-16 sezonuyla birlikte takımların 28 kişilik kadrolarında en az 14 yerli futbolcu bulundurması zorunluluğu getirilmişti. Bu kuralla birlikte ilk 11'de 11 yabancı oynatmanın da önü açılmıştı. Şu anda kulüpler 21 kişilik maç kadrolarında 12 yabancı bulundurabiliyorlar ve ilk 11'inin tamamı yabancılardan oluşabiliyor. 

Galatasaray'ın Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldığı maçta da böyle bir durum yaşandı ve sarı kırmızılılar sahaya Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Linnes, Fernando, Ndiaye, Belhanda, Feghouli, Onyekuru ve Mitroglou 11'iyle çıktı. 

Ali Koç'un da Tolgay Arslan, Sadık Çiftpınar ve Serdar Aziz transferlerini yabancı kuralın tekrar geri gelebileceği düşünülerek yapıldığını söylemesi de tartışmaları beraberinde getirdi. 


Oysa yerli kuralının gelmesinin ardından birçok Türk futbolcu için yurt dışı fırsatları çıkmıştı. Son olarak Ozan Kabak'ın transferiyle birlikte artık yurt dışında bu kuraldan önceki döneme göre çok daha fazla futbolcumuz boy gösteriyor. İşte kuraldan sonra yurt dışına yapılan transferler:

Enes Ünal (Bursaspor'dan Manchester City)

Burak Yılmaz (Galatasaray'dan Beijing Guoan)

Atınç Nukan (Beşiktaş'tan RB Leipzig)

Çağlar Söyüncü (Altınordu'dan Freiburg)

Caner Erkin (Fenerbahçe'den Inter)

Cengiz Ünder (Başakşehir'den Roma)

Salih Uçan (Fenerbahçe'den Empoli)

Okay Yokuşlu (Trabzonspor'dan Celta Vigo)

Zeki Çelik (İstanbulspor'dan Lille)

Semih Kaya (Galatasaray'dan Sparta Prag)

Cenk Tosun (Beşiktaş'tan Everton)

Ozan Kabak (Galatasaray'dan Stuttgart)

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler