Yılbaşında sokağa çıkma yasağı ve resmi tatil var mı?

13.12.2020 - 16:24 | Son Güncellenme: 13.12.2020 - 16:26

Yeni yıla günler kala vatandaşlar yılbaşında yasaklar olacak mı diye araştırmalar yapmaya başladılar. Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı gibi araştırma yapanlar yılbaşında resmi tatil olacak mı ve kaç gün tatil olacak gibi araştırmalar yapmaya devam ediyorlar. Peki yılbaşında sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak ve cafeler, restoranlar açık olacak mı? İşte 2021'e girerken gelecek yasaklar ve verilecek tatil günleri... Detaylar haberimizde yer alıyor...

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı ve resmi tatil var mı?

Yeni yıla günler kala vatandaşlar yılbaşında yasaklar olacak mı diye araştırmalar yapmaya başladılar. Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı gibi araştırma yapanlar yılbaşında resmi tatil olacak mı ve kaç gün tatil olacak gibi araştırmalar yapmaya devam ediyorlar. Detaylar haberimizde yer alıyor...

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, 31 Aralık perşembe gününe denk gelen yılbaşı için sokağa çıkma kısıtlamasının alınabileceğini belirtti.

"Belki 31 Aralık'tan başlayıp 4 günlük bir kısıtlama söz konusu olabilir. Böylece yılbaşı vesilesi ile toplumda insanların hareketliliği de azalmış olur, dışarıda bir araya gelme engellenmiş olur, ev içinde bir araya gelme engellenmiş olur. Biliyorsunuz Ramazan Bayramı'nda da aynı kısıtlamayı yapmıştık. Şimdi 4 gün daha bir kısıtlama ile enfeksiyonun önü alınmaya çalışılabilir" dedi.

Yılbaşı hangi güne denk geliyor ve yasak kaç gün olacak?

1 Ocak 2021 Cuma gününe denk gelmektedir. Perşembe gününden başlamak üzere Cuma, Cumartesi Pazar günü de sayıldığında kısıtlama kararı alınması halinde yılbaşında 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanmış olacak.

Senin için hazırladığımız haberler