Yıldırım Demirören: "Yeni sistemde en katı kuralları uygulayacağız..."

07.01.2019 - 17:36 | Son Güncellenme: 07.01.2019 - 20:36

Yıldırım Demirören: "Yeni sistemde en katı kuralları uygulayacağız..."

TTF Başkanı, TFF ile Türkiye Bankalar Birliği arasında yapılacak kulüplerin borçlarının yapılandırılması anlaşması hakkında açıklamalar yaptı. A Spor'a konuşan Yıldırım Demirören'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Kamuoyunda ciddi bir şekilde bilgi kirliliği oldu. İnandık ve kararımızı verdik. %50'sini başardık. Borç yapılandırılması bugün başlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanımız Berat Beye ve Hüseyin Beye teşekkür ediyorum.

"Yeni borç verilmiyor..."

Herkesin gerçekleri konuşması lazım. Şu anda kulüplerimizin sürdürebilirliği kalmadı. Bunun için bu karar alındı. Mevcut yeni borç verilmiyor. Bankalara olan borçlar yapılandırılıyor. Bütün bilançolarda borçların yapılandırılmasını konuşuyoruz. Amatör branşlar ve dernekler de buna dahil. Bu futbolda milattır.

Yeni sistemde en katı kuralları uygulayacağız. Puan silme, küme düşürme ve lisans vermeme cezaları uygulanacak.  Borcu olmayan kulüpler de talimatlara uyacak. İleride onların da borcu olabilir.

Ayın 31'inde Fenerbahçe UEFA'da çok önemli toplantıya gidiyor. Bunun için lisans yapısında talimatnamede değişmesi gerekiyor.

UEFA'dan önce TFF'den lisans alınacak

Şu anda borcu olmayan kulüplerimize sayın bakanımızla da konuşacağız. Teşvik vermeyi düşünüyoruz. Göztepe, Sivasspor ve Kasımpaşa'nın borcu yok ya da çok az. 4 büyük kulübümüz UEFA tarafından ilgileniyor. Diğer takımlar bizim tarafımızdan denetleniyor. Artık bütün kulüpleri biz denetleyeceğiz. Benden lisans alamayan zaten Avrupa'ya gidemeyecek. Ulusal Fair Play uygulanacak. UEFA da bunu bizden istiyor artık. Bu sistemin içinde uzun vadede 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig takımları da olacak. Tarihi adım atılıyor bu tarihi adımı birlikt eatalım. Kulüplerimizin yaşaması için yapılan bir adım bu. Kimse inkar edemez... Kulüplerimiz şu anda batık halde.

4 büyük kulübü kurtarmak için yapılan operasyon gibi algı çıkartılmasın. Olaya genel olarak bakılması gerekiyor. Gaziantepspor, Kocaelispor keşke bundan yararlansaydı. Göztepe bile amatöre kadar düştü.

UEFA çok olumlu yaklaşıyor. Onlar da artık kulüplerin ulusal olarak kontrol edilmesini istiyorlar. Ayın 31'inde Fenerbahçemizin çok önemli bir toplantısı var UEFA ile. Burada alınan kararlar bile Fenerbahçe için bir artı olacaktır UEFA'da. Bu sistemle birlikte spor yasasının da üzerinde çalışılıyor. Bundan sonra ileriye bakıp kulüplerimizi yaşatmalıyız. Art niyetli arkadaşlar bu sistemin içinde elenecektir.

Artık herkes başkan olabilecek. Bir bütçe içinde hareket edebileceğinden çok daha rahat hareket edebileceksin. Rekabet eşitlenecek. Herkes kendi içinde büyük camiadır. 1 TL biri için büyüktür 10 TL biri için büyüktür. Belli hataları kulüp başkanlığı döneminde ben de yaptım. Artık rekabetçi bir şekilde hareket etmek zorunda kalacağız. Bir başkan gelip "Kulübe borç olarak para koyuyorum" diyemeyecek. UEFA bunu yasakladı zaten. Hibe edebilir. Hibe ederse parayı sorun yok.

Senin için hazırladığımız haberler