Yıldırım Demirören'den FLAŞ açıklamalar

08.06.2017 - 20:18 | Son Güncellenme: 08.06.2017 - 20:18

Yıldırım Demirören'den FLAŞ açıklamalar

AJANSSPOR - Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören , TRT Spor'da  yayınlanan Stadyum Özel programında 2016-17 sezonununda yaşananları ve gündemdeki konuları değenrlendirdi.

Öne çıkan açıklamalar şu şekilde:

Arda Turan-Bilal Meşe olayı

"Tabii ki üzüldük.  Bana atılan mesajdan olayı öğrendim. Hocamızdan detayları öğrendik. Kararımızı hocamıza ilettik. Hocamız da bizim Yönetim Kurulu kararını deklare etti. Arda beni aradı ama bu Arda ile benim aramda. Hocamızdan maç günü görüşlerini aldım ama fakat maalesef Arda basın toplantında milli takımı bıraktığını açıkladı. Medeni şekilde, yanlış olduğunu açıklamamız lazım. Arda'yı da korumamız lazım. Bir dünya markası. Bırakması da doğru değil. Milli takımı bıraktıktan sonra aradım tekrar konuşucağımı ifade ettim. Arda gibi bir oyuncuyu süresiz kadro dışı kararı aldık ama kendi beyanı ile 'Bırakıyorum' dedikten sonra yapacak bir şey yok."

"Bilal Meşe'yi ertesi sabah aradım..."

"Bilal Meşe'yi ertesi sabah aradım. Dönerken de benim uçağıma alarak İstanbul'a getirdim. Ona da, 'sakın dava açma' dedim. Bir Federasyon Başkanı ve kardeşi olarak dava açmaması gerektiğini ona ilettim.

Arda beni aradı. Ben afftemenin yollarını ararım. Niye ben Arda gibi markayı kazanmayayım? Aynı hatayı bir yıldızımız yaparsa biz kazanmanın, onlar da özür dilemenin yolunu bilmesi gerekiyor.

Muhakkak kendine göre sebebi vardır ama kendi kafasında düşündüklerini bizim bilme şansımız yok. Bunları bilip de bizi uyarmayanlar da varsa onlarda kabahat aramak lazım. Bize göre Arda kaptan milli takıma çağrıldıktan sonra problem bitmişti.

Üzerinden de 6 ay geçmişti. Burada beni üzen milli bir kriz yaşandı. Ama bu milli krizi bahane edip, belli kişiler çıkarları için büyütmeye çalıştı. Büyütmeye çalışanlar olayı büyüttü. Kişisel sorunları olanlar olayı büyüttü. Arda, hoca ile yaptığı konuşmayı yapsaydı; özür dilemenin bir erdemlik olduğunu söyleyecekti. Özür dilemek bir adamlıktır ve en büyük erdemliktir."

"Olayın başka yerlere çekilmesi doğru değil"

"Milli duygularımız ve mücadelelerimiz kişisel davaların üzerinde olması lazım. Gazeteci alınması ilk defa olan bir şey değil. Milli davayı hep beraber çözecekken başka yerlerden kişisel hırslarımızı almaya çalışmayalım. Refandurum olayına katılıyorum.

Bir hata yaptı. Olayın başka yerlere çekilmesi doğru değil. Milli takımdan ayrılma kararını kendini verdi. Biz üç tane dünya markasını yıpratmaya çalışıyoruz.

TFF, Fatih Terim ve Arda Turan. Üç tane dünya markasını yıpratmak için her şeyi yapıyoruz. Buradan olayı yayıp da başka yerlere gitmeye gerek yok.

Arda ile oturup konuşulmalı. O gün basın dışarı çıkmasa, o metni okuyacakmış. Fatih Terim de Bilal ile Arda'yı bir araya getirecekti.

Milli takımı bırakmak diye bir lüksün yok. Ancak yaşın geçmiş olması lazım. Yaptırımı da sadece toplum verir."

"O konu kapandı"

"Avrupa Şampiyonası'nda bir prim krizi yaşandı. Tekrar aynı şeyler gündeme geliyor. Euro 2016'dan sonra yapılsaydı ne kaybedilirdi? Bizimle aynı puan olan Portekiz şampiyon oldu. O konu kapandı. Kosova maçından önce oyuncular milli takıma çağrıldı ve kapandı. Bu konuyla ilgili yeniden gündeme geliyor. Oyuncular primleri beğenmeyebilirler. Her tartışma aile içinde yaşanabilir. Bir oyuncu hak ettiğini istiyorsa, doğal bir şey yok. Prim koymama sebebi; eğer kalırsak zaten koyduğumuz bir prim olursa ödenir."

"Federasyonun içinden çıkmış olabilir..."

"Turnuva bitsin ondan sonra tartışalım diyemedik. Sosyal medya herkesin elinde. Siz de okusanız etkilenmez misiniz? Beni de etkiler ama gencecik çocukları daha çok etkiler. Milli davayı bekleriz bittikten sonra da herkesi dinleriz. Biz her şeyi anlatıyoruz da anlamak istenilenlerin arasında kalıyoruz."

Fatih Terim'in sözleşmesinin ortaya çıkması

"Federasyonun içinden çıkmış olabilir. Ama nerede yayınlandığı belli. Biz sorduğumuz vakit söylemiyorlar. Böyle bir sızıntı varsa çözmemiz gerekir. Personel çıkartılması oldu onların içinden de olabilir.

Biz her türlü güvenliği yapmaya çalışıyoruz ki örgüt üyesi olmasın diye. Ne benim ne de hiçbir arkadaşımın dahil bir şeyi olamaz."

"Seyirci ortalaması arttı"

"Çekişmeli güzel bir sezondu. Şampiyon takımları kutluyorum. Yeni bir kulüp şampiyonluğu kovaladı. Anadolu'dan bir takım Türkiye Kupası'nı kazandı. Süper Lig'de yüzde 7 seyirci artarken, TFF 1. Lig'de yüzde 35 arttı. "

Biz kulüplerin projelerini destek oluruz. Ben milli takımdan sorumluyum. 3 bin kişiden 35 kişiye çıkarttım. İstanbul seyircisi bu konuda özlem çekmeye devam edecek.

Futbolu kavga ortamından çıkartmamız lazım. Her türlü desteği yaparız. Bizim desteğimizle iş bitmiyor. Rahmetli Canaydın gibi, Sayın Süleyman Seba gibi yöneticiler olduğumuz sürece seyirci de artar; marka da artar.

Hem İzlanda hem Hırvatistan'ı Eskişehir'de oynayacağız arka arkaya."

"500 milyon olan geliri nasıl 800'e yükseltiriz..."

"5 yıl çok kısa bir süre. 500 milyon olan geliri nasıl 800'e yükseltiriz onu düşünmemiz lazım. Anadolu kulüplerinin çoğu geliri yayın hakkı. Sponsorları yok. Gelir-gider eşitlenmediği sürece her kulübümüz borçlanıyor. Tribün kapatmayı blok haline getirdik. Önceden ceza sonrası, kadınlar vardı. Onu da kaldırdık. İlerleyen teknoloji ile kişiye kadar gidecceğiz."

Eskişehirspor-Göztepe finalinde yaşananlar

"Bu olayların içerisinde Emniyet içerisinden kişi de var. Tespit edildi. Yarın zaten haberlere çıkar. Antalya sahası bitti şimdi baştan aşağıya yenilik yapılacak."

Finansal Fair-Play

"UEFA'nın takip ettiği kulüpler var. Ama kulüpler de UEFA'ya gittik. "

Lyon maçı sonrası ceza

"Beşiktaş iddialı bir şekilde giderse sonuç çıkabilir."

Milli takım formaları

"Biz Dünya Kupası Elemeleri'nde yeni formalarımızın siparişini verdik. Turkuaz da güzel bir forma. 2018 Dünya Kupası ile beraber zaten yeni formalarımız olacak gibi."

"MHK, Tahkim ve Disiplin Kurulu başkanlarını çağırdım"

"Pazartesi günü MHK, Tahkim ve Disiplin Kurulu başkanlarını çağırdım. Gerekirse kurumlarda değişim de yapacağız. Kimse bu kararları verirken, 'Bilerek verildi' diyemez.

Rizespor maçı sonrası Başakşehir oyuncularına verilen cezalar

"Yanlış karar verdiler, doğrudur. Ama 'Takım tutarak verdiler' demek de yanlıştır. Ben vicdanen rahatsızım. Hepimiz bu koltuklarda geçiciyiz."

Var sistemi

"VAR için ocak ayında hazır olacağız. Golün oluşumuna bakacak, yanlış oyuncu ihracına... Mevcut FIFA kokartlı ya da yeni bırakmış hakemler olacak. Bu sefer de orta hakem bırakılacak, arabada olan hakem tartışılacak. Onlar da insan onlar da hata yapar. Olumlu bakalım..."

"Euro 2024 süreci"

"Şenes Erzik 30 senedir genel kurullara gidiyor. İlk defa bizim kongremize UEFA'dan yönetici geldi. Bize kongre ortamı için 'FIFA ile aynı' dedi. Ertesi gün Servet Bey ile tesisleri gezdiler. Herkes hataları konuşuyor ama kimse yağtığımız yenilikleri konuşmuyor. Kim gelirse gelsin Türkiye seneye Dünya Şampiyonu olamaz. Euro 2024 için Allah izin verirse diyorum. Bizim en büyük şansımız stadlarımız. 2018 Eylül'de karar verilecek ve bize göre en büyük adayız. Almanya da sıkıntı yaşıyor. Belediyeler ile girmek istiyorlar ve belli zorluklar yaşadıklarını biliyorum. 15 arkadaş karar verecek ve biz de orada güçlüyüz. 

Beşiktaş stadını 2019 için talep ettik. Beşiktaş bize talep etti; biz de başvurduk. Cumhurbaşkanımız sağ olsun 5 dakikada imzaladı."

Yabancı kuralı değişecek mi?

"Yabancı kararı ile ilgili değişiklik görünmüyor. Uygulamadan herkes memnun. Bu sezon 11'de başlayan yabancı ortalaması 6.4. Yabancılardan dolayı Türk oyuncu yeri garanti olduğu için fiyat yukarı çıktı. Futbolcu da kendine bakmamaya başladı. Yerli futbolcu rekabetin içerisinde."

'20 Takımlı Lig' projesi var mı?

"Kesinlikle böyle bir planımız yok. Belli bir kulüpler gündeme getirdi ama bir düşünce yok."

Fatih Terim için Galatasaray'dan teklif geldi mi?

"Hayır. Kabul etmem ama hocam 'Giderim' derse de saygım var."

YASAL UYARI : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. KAYNAKSIZ KULLANANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR.

Senin için hazırladığımız haberler