Yıldız Kız Milli Takımı'nın rakibi Rusya

16.08.2015 - 14:49 | Son Güncellenme: 16.08.2015 - 14:49

Yıldız Kız Milli Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda ikinci tur E Grubu'ndaki ilk maçında yarın Rusya ile karşı karşıya gelecek.

Portekiz'in Matosinhos kentinde düzenlenen şampiyonanın ilk turunda A Grubu'nda mücadele eden ve bir galibiyet, iki yenilgiyle ikinci tura yükselen ay-yıldızlılar, E Grubu'ndaki ilk maçında yarın TSİ 18.45'te Rusya ile karşılaşacak.

Milli takım, gruptaki ikinci maçını 18 Ağustos Salı günü Slovakya ile TSİ 14.15'te, üçüncü maçını ise 19 Ağustos Çarşamba günü TSİ 18.45'te ev sahibi Portekiz ile yapacak. 

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Kadın Milli Takımlar Altyapı Teknik Koordinatörü Aziz Akkaya, TBF'nin internet sitesinde yer alan açıklamasında, zor bir turnuvada mücadele ettiklerini söyledi.

İkinci turda da zorlu maçlar yapacaklarını vurgulayan Akkaya, " İlk 8'e kalmamız için bu turda en azından 2 galibiyet almamız gerekiyor. İlk tur grup mücadelelerinde geçen sezonun finalisti Çek Cumhuriyeti ve İtalya'ya kaybettik ama ikinci turda Slovakya ve Portekiz'i yenerek gruptan çıkıp ilk 8'e kalmak istiyoruz" şeklinde görüş belirtti. 

Gelecekte A Milli Takım'da oynayabilecek birçok aday oyuncunun kadrolarında bulunduğunu belirten Akkaya, "Şu anda belki fizik gücü olarak geri kalıyoruz ama zamanla bu jenerasyonumuz bir veya iki takviye ile Avrupa'da ses getirecektir" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler