Yılmaz Hoca için dua edin

27.11.2020 - 12:30 | Son Güncellenme: 27.11.2020 - 12:44

Son dakika gelen haberlere göre ikinci kez koronavirüse yakalanan Yılmaz Vural hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Yılmaz Vural'ın neden hastaneye kaldırıldığını araştıranlar ise Yılmaz Vural hastaneye mi kaldırıldı ve sağlık durumu nasıl diye araştırmalar yapmaya başladılar. Yılmaz Vural hangi hastanede ve hastaneye kaldırılma nedeni nedir? İşte tüm detaylar...

Yılmaz Hoca için dua edin

İkinci kez koronavirüse yakalanan teknik direktör Yılmaz Vural, Altunizade Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. 

Durumu ciddi olan Yılmaz Vural'ın entübe edildiği öğrenildi. 

Vural, Akhisarspor'u çalıştırırken 1 Temmuz'da Covid 19'a yakalanmıştı. Akhisar Devlet Hastanesi'nde karantina altına alınan Vural şu açıklamayı yapmıştı: "20 Mart'tan beri tesislerden çıkmadım ancak 93 gün maçların başlamasını bekledikten sonra son gün böyle bir olay yaşadık. Hiçbir semptom yok. Öksürük, ateş, nefes darlığı gibi hiçbir sıkıntım bulunmuyor."

Entübe hasta, entübasyon nedir?

Entübasyon, solunumun veya solunum yolunun güvenliğinin bozulması ya da bozulma riskinin oluşması durumunda hava yolunun korunması, devamlı havalandırma sağlanması, gerekirse ilaç verilmesi amacıyla, suni solunuma geçmek için laringoskopi veya özel aparatlar yardımıyla solunum yoluna (trakea) içine ağız ya da burun yoluyla özel bir tüp yerleştirilmesi işlemidir. Kısacası çoğunlukla solunum yetmezliğindeki hastaları solunum cihazına bağlayabilmek için ağızdan nefes borusuna ulaşan bir boru takmak gerekir. Bu boru takma işlemine entübasyon denir.

Entübe edilen hasta iyileşir mi?

Pek çok ameliyatta, ameliyatı yapabilmek için hastayı uyutmak ve kaslarını gevşetici ilaçlar vermek gerekir. Bu ilaçlar hastanın kendi kendine nefes almasına engel olduğundan ameliyat süresince hastanın solunum cihazına bağlanması ve bunun için de entübe edilmesi gerekir. Bu işlem sırasında hastanın rahatsız olmaması, refleks olarak öksürmemesi için uyuşturucu ilaç verilir. Ancak hastalığının nedenine göre uyuşturucu (uyutucu) ilaç devamlı verilebilir veya kesilebilir. Hasta uyanık iken çevresi ile işaret ya da yazışarak iletişim kurabilir. Hastanın solunum yetmezliğine yol açan durumu ortadan kalkar veya hafifler, hasta kendi başına yeterli nefesi alır hale gelirse entübasyon işlemi sonlandırılabilir. Hastanın entübe olduğu süre ne kadar uzun sürerse bu sırada ek sorunlar çıkma ihtimali giderek artar ve ekstübasyon işlemi o kadar zor hale gelir. Ancak entübasyon süresinin kısa tutulması bir tercih içermez, hastanın durumunun düzelmesi ile ilişkilidir. Hekimler entübasyon süresini kısa tutmak için çaba gösterirler. Suni solunum cihazında 22 günden fazla kalan hastalarda trakeostomi dediğimiz uzun süreli entübasyon yöntemine geçilebilir.

Yılmaz Vural'ın ailesinden açıklama geldi!

Yılmaz Vural'ın ailesi, sosyal medyadan deneyimli teknik adamın durumuyla ilgili bir açıklama yaptı. 

"Covid-19 tanısı aldığı 19 Kasım 2020 tarihinden itibaren tedavi altındadır. Bugün, oksijen ihtiyacının artması üzerine, yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak takibi devam etmektedir. Durumu ciddiyetini korumaktadır.

En kısa sürede sağlığına kavuşmasını umut ediyor, dualarınızı bekliyoruz."

Acıbadem Hastanesi Yılmaz Vural'ın sağlık durumu ile ilgili bir açıklama yaptı

Acıbadem hastanesinden yapılan açıklamada, "Covid-19 tanısı aldığı 19 Kasım 2020 tarihinden itibaren tedavisi süren Teknik Direktör Yılmaz Vural, oksijen ihtiyacının artması üzerine, bugün, (27.11.2020), Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesine alındı. Yılmaz Vural’ın tedavisi ventilatör (solunum cihazı) altında devam ediyor.

 Acıbadem Altunizade Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, Teknik Direktör Yılmaz Vural’ın sağlık durumuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

 “19 Kasım’da Covid-19 tanısı alarak tedavisine başlanan Yılmaz Vural, ayaktan takip edilmekteyken nefes darlığı gelişmesi nedeniyle, 24 Kasım’da hastanemize yatırılmıştır. Hastanın oksijen ihtiyacının artması üzerine, bugün (27 Kasım) öğle saatlerinde yoğun bakım ünitesine alınarak ventilatör altında takibi devam etmektedir. Hastanın durumu ciddiyetini korumakta olup gelişmeler ailenin izniyle paylaşılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Yücel İldiz: "Az evvel Yılmaz'ın eşiyle görüştüm"

Teknik Direktör Yücel İldiz de, "Az evvel Yılmaz'ın eşiyle görüştüm. Durumu aynen devam ediyor. Yılmaz güçlüdür, ayağa kalkar. Ben de aynı sıkıntıları yaşadım. Onu anlıyorum. Çok ağır geçirmedim ama psikolojik açıdan onu anlıyorum. Dua ediyorum. Yılmaz ayağa kalkacaktır" dedi. 

Yılmaz Vural'ın ailesinden bir açıklama daha

"Babamız ilk kez COVID-19 nedeniyle tedavi altındadır ve ikinci kez yakalandığı haberleri asılsızdır. İlkinde; ilk testi pozitif çıkmasına rağmen sonraki testleri negatif çıkmıştır. Tedavilere pozitif reaksiyon vermeye devam ediyor."

Senin için hazırladığımız haberler