(YAZILI ÖZET) Galatasaray- Molde Maç Sonucu: 2-1

29.08.2023 - 23:20 | Son Güncellenme: 30.08.2023 - 00:30

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turu rövanş maçında Galatasaray, Norveç ekibi Molde’yi 2-1 mağlup ederek adını gruplara yazdırmayı başardı. Maç özeti, goller ve detaylar...

(YAZILI ÖZET) Galatasaray- Molde Maç Sonucu: 2-1

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, 15 yıldır Türk takımlarının yapamadığını yapıp, üç ön elemeyi geçerek, adını UEFA Şampiyonlar Ligi'ne yazdırdı. Türk futbol tarihinde Şampiyonlar Ligi'nde oynayan ilk takım da olan Cimbom, play-off turunda Molde'yi eleyerek, Devler Ligi'nde gruplara kaldı. 

Cimbom 17, Okan Buruk ise 2 kez

Galatasaray, tarihinde 17. kez UEFA Şampiyon Ligi'nde mücadele edecek. Futbolcu olarak bir çok kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Okan Buruk, ikinci kez teknik direktör olarak bu arenaya çıkacak. Buruk, 2020-21 sezonunda Başakşehir ile Şampiyonlar Ligi deneyimi yaşadıktan 2 sezon sonra Galatasaray ile de ikinci deneyimini yaşayacak.

Icardi yine sahnede

Karşılaşmanın 5. dakikasında Kerem Demirbay’ın sol taraftan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Sivert Mannsverk’in, Mauro Icardi’yi çekmesi sonucu hakem Szymon Marciniak direkt penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında topun başına geçen Mauro Icardi, sağ alt köşeye yerden vuruşunda topu ve kaleci Jacob Karlstrom’u ayrı köşeler gönderdi. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın kasa doldu! İşte o rakam...
Habere Git

Icardi'ye önlem alamadılar

Molde, Galatasaray'ın golcü oyuncusu Mauro Icardi'ye özel önlem almak isterken iki oyuncusundan oldu. Karşılaşmanın 22. dakikasında Icardi ile birlikte topa yükselen Erling Knudtzon ve Markus Kaasa sakatlandı. Yerlerine ise oyuna Eirik Hestad ile Mathias Lövik girdi. 

Eirik Hestad beraberliği getirdi

Galatasaray, kazandığı topla kontra atağa gitmek isterken Kerem Aktürkoğlu'nun kaptırdığı top ağlara gitti. Molde'de 66. dakikada sahneye çıkan Eirik Hestad skoru 1-1'e getirdi.

Galatasaray'ı korkutan an

Karşılaşmanın 81. dakikasında Molde skoru 2-1'e getiren golü Berisha ile buldu. Maçın hakemi VAR'dan gelen uyarı sonrasında golü iptal ederek ofsayt kararı verdi. Cim Bom, verilen karar sonrasında rahat nefes aldı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da ayrılık! Midtsjö Pendik'te
Habere Git

Angelino Avrupa'ya geliyoruz dedi

Galatasaray'ın ikinci yarıda kötü giden karşılaşmanın son dakikasında Angelino sahneye çıkarak takıma rahat nefes aldırdı. Karşılaşmanın 90+3. dakikasında sağ taraftan serbest vuruşun başına geçen Angelino çektiği sert şutla ağları bularak skoru 2-1'e getirdi.

Galatasaray'a dev gelir

Galatasaray, Norveç ekibini saf dışı bırakmasıyla Devler Ligi bileti aldı. Cim Bom'un Avrupa geliri en az 25 milyon euroya yükseldi.

Cim-Bom, 15,64 milyon euroluk katılım payının yanı sıra yaklaşık 1,5 milyon avroluk market gelirine ulaşacak. Katsayı gelirinde ise sarı-kırmızılılar an itibarıyla 6 takımı geçmiş durumda ve gruplara kalması halinde 7 hisseyi (7 milyon 959 bin euro) cebine koyacaK. 

Galatasaray, kendisinden daha fazla katsayıya sahip Braga, PSV, Dinamo Zagreb ve Kopenhag’tan herhangi birinin turnuvaya veda etmesi halinde, elenen her takım için birer hisse daha (1 milyon 137 bin euro) kazanacak.

Galatasaray bu sonuçla 17 kez UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edecek. Sarı-kırmızılılar 7 kez direkt gruplardan başlarken, 10 kez de elemelerden gruplara kaldı. Cimbom, Şampiyonlar Ligi’nde gruplarında ilk olarak 1993-1994 sezonunda, son olarak ise 2019-2020 sezonunda yer aldı. Cimbom daha önce 1993-1994, 1994-1995, 1997-1998, 1998-1999, 1999-2000, 2000-2001, 2001-2002, 2002-2003, 2003-2004, 2006-2007, 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016, 2018-2019 ve 2019-2020 sezonlarında Devler Ligi’nde oynadı.

İlgini Çekebilir
UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye artık dokuzuncu
Habere Git

Mauro Icardi gollerine devam ediyor

 Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, Molde maçıyla bu sezonki gol sayısını 5'e çıkardı.
UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövanşında Galatasaray evinde Molde ile oynadığı karşılaşmada sarı-kırmızılıların golcüsü Arjantinli futbolcu Mauro Icardi gollerine devam etti. Icardi müsabakanın 7. dakikasında kazanılan penaltıda meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.


Mauro Icardi böylece bu sezonki gol sayısını da 5'e çıkardı. Icardi bu gollerin 3'ünü UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde, 2’sini de Süper Lig’de kaydetti.


Maça 11’de başlayan Arjantinli futbolcu, 90 dakika sahada kaldı.

Galatasaray, 15 yıl sonra elemelerden gelip gruplara kalan ilk Türk takımı oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu’nda Galatasaray, Norveç temsilcisi Molde’yi eleyerek, gruplarda yer almaya hak kazandı. Sarı-kırmızılılar böylece 15 yıl sonra elemelerden gelerek gruplara kalan ilk Türk takımı oldu.


Fenerbahçe, 2008 yılında iki eleme turu oynayıp, gruplara kalmıştı.

Galatasaray- Molde Maçı Yazılı Özeti

5. dakikada Kerem Demirbay’ın sol taraftan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Sivert Mannsverk’in, Mauro Icardi’yi çekmesi sonucu hakem Szymon Marciniak direkt penaltı noktasını gösterdi.

7. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Mauro Icardi, sağ alt köşeye yerden vuruşunda topu ve kaleci Jacob Karlstrom’u ayrı köşeler gönderdi. 1-0

29. dakikada Emil Breivik’in pasında topla buluşan Kristoffer Haugen, ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak uzak direğin yanında auta gitti.

31. dakikada Airik Hestad’ın ceza yayı üzerinde verdiği pasta savunmanın uzaklaştırmak istediği top tekrar önünde kaldı. Bu oyuncu ceza alanı içinde yaptığı vuruşta kaleci Fernando Muslera’nın son anda müdahalesiyle meşin yuvarlak kornere çıktı.

İlgini Çekebilir
Cimbom'un kurası Perşembe'ye
Habere Git

55. dakika Dries Mertens’in ceza yayı üzerinde pasında topla buluşan Tete, ceza sahası dışı sağ tarafından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak savunmaya çarpıp kornere gitti.


66. dakikada Emil Breivik’in rakiplerini geçerek soldan ceza sahası içine girdi. Bu oyuncunun içeri çevirdiği topa ceza sahası içi sol çaprazdan Eirik Hestad’ın uzak köşeye ayak içi yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-1


77. dakikada savunmanın arkasına atılan pasta topu önüne alan Veton Berisha, topla birlikte ceza sahasına girip sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Fernando Muslera meşin yuvarlağı kornere çeldi.

81. dakikada savunmanın arkasına atılan pasta karşı karşıya pozisyonda Berisha’nın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. Pozisyonun devamında VAR’ın uyarısıyla pozisyonun ofsayt olduğu tespit edildi.

90+3. dakikada sağ taraftan Angelino’nun kullandığı serbest vuruşta savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu. 2-1

Galatasaray - Molde maçını 47 bin 845 seyirci izledi

Galatasaray - Molde arasında Rams Park’ta oynanan karşılaşmayı 47 bin 845 seyirci takip etti.
UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövanş maçında Galatasaray evinde Norveç ekibi Molde ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı taraftarlar diğer iç saha maçlarında olduğu gibi bu müsabakaya da büyük ilgili gösterdi. Rams Park’ta oynanan karşılaşmayı toplam 47 bin 845 seyirci takip etti.


Molde taraftarları da karşılaşmayı stattan takip etti.

Okan Buruk, 2. kez UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu’nda Galatasaray Norveç ekibi Molde’yi eleyerek, gruplara kaldı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk bu sonuçla antrenörlük kariyerinde 2. kez Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edecek.

Buruk, Başakşehir’i çalıştırdığı dönemde daha önce 2020-2021 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında yer almıştı.

Angelino ilk golünü attı

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövanşında sahasında Norveç ekibi Molde ile mücadelede eden Galatasaray'ın ikinci golü ve galibiyet golünü İspanyol futbolcusu Angelino kaydetti. Angelino'nun mücadelenin 90+3. dakikasında ceza sahası dışı sağından kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak baraja da çarparak ağlara gitti.

Maça 11'de başlayan Angelino 90 dakika sahada kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler