Trabzonspor'un transfer hedefi Mohamed Elneny

28.12.2023 - 10:59 | Son Güncellenme: 28.12.2023 - 11:21

Ülkemizde bir dönem Beşiktaş forması da giyen 31 yaşındaki Mısırlı orta saha Mohamed Elneny için sürpriz bir iddia gündeme geldi. Detaylar haberimizde...

Trabzonspor'un transfer hedefi Mohamed Elneny

AJANSSPOR - HABER

2019-20 sezonunda Süper Lig'de Beşiktaş forması giyen Mohamed Elneny için yeniden Türkiye iddiaları alevlenmiş durumda. Arsenal ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek Elneny için Süper Lig devi temaslara başladı.

Trabzonspor'un transfer hedefi Elneny

Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, ligin ikinci yarısında daha güçlü bir kadro kurmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Bordo-Mavililer, rotasını İngiltere’ye çevirdi. Fanatik'in haberine göre; Premier Lig ekiplerinden Arsenal forması giyen ve daha önce Beşiktaş’ta da görev yapan Mohamed Elneny için düğmeye basıldı.

Avcı da onay verdi

Trabzonspor'un daha önceki yıllarda da transfer listesinde yer alan Mısırlı orta saha oyuncusu için seferberlik ilan edildi. Özellikle teknik direktör Abdullah Avcı, merkeze deneyimli bir oyuncunun gelmesini istiyor. 31 yaşındaki futbolcuya da onay veren Avcı, Elneny’i kadrosunda görmek istiyor.

Sözleşmesi sezon sonu bitiyor

Bu konuda Trabzonspor’un elini güçlendiren bir detay da var. Mısırlı futbolcunun kontratı sezon sonunda sona erecek. Takımdan ayrılmaya sıcak bakan Elneny, yeniden Türkiye’de forma giyebilir.

Arap ülkelerinden de talipleri var

Arap ülkelerinden de teklif aldığı öğrenilen deneyimli futbolcunun, kendisi için yapılan tüm teklifleri dinleyeceği ve son kararını buna göre vereceğini bildirildi. Elneny’nin ayrıca kontratının yakın zamanda bitecek olması nedeniyle Ada ekibinin transferde bir zorluk çıkarmaması bekleniyor.

Elneny'nin Beşiktaş performansı

Mısırlı futbolcu Beşiktaş'ta forma giydiği 2019-20 sezonunda 36 maçta sahaya çıktı ve 1 gol, 4 asistlik performans sergiledi. 

Bu sezon formaya uzak kaldı

Arsenal formasıyla 2 İngiltere Süper Kupa, bir kez de İngiltere Kupası şampiyonluğu yaşayan tecrübeli oyuncu, bu sezon istediği forma şansını bulamadı. Elneny bu sezon Arsenal'de biri lig, ikisi Şampiyonlar Ligi ve biri de ELF Cup olmak üzere 4 karşılaşmada sahaya çıkabildi. 

Milli Takımın vazgeçilmesi

Güncel piyasa değeri 4,5 milyon Euro olan Mohamed Elneny, Mısır Milli Takımı'nın ise vazgeçilmez oyuncularından biri durumunda. 31 yaşındaki futbolcu milli formayı 94 kez terletirken, 8 gol ve 8 asistlik katkı yaptı. 

Trezeguet ile yakın arkadaş

Milli takımdan yakın arkadaşı olan Mahmoud Trezeguet'in Trabzonspor forması giymesinin de Elneny'nin Karadeniz ekibini tercihinde önemli rol oynayacağı belirtiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler