YKS para yatırma nasıl yapılır? 2020 YKS başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?

03.03.2020 - 17:00 | Son Güncellenme: 03.03.2020 - 17:00

YKS son başvuru tarihi ÖSYM tarafından bugün olarak belirlendi. Henüz başvurularını tamamlamamış adaylar saat 23.59'a kadar bireysel başvurularını internet üzerinden yapabilecek. Adayların başvurularının tamamlanması için ise YKS ücretini de yatırmaları gerekiyor. Peki ÖSYM 2020 üniversite sınavı (YKS) parası nasıl yatırılır?

Üniversite adaylarının büyük bir heyecanla bekledikleri YKS adım adım yaklaşıyor. Üniversite adayları için kader niteliği taşıyan YKS sınavının başvuru detayları merak ediliyor. ÖSYM kapsamında Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olarak 3 oturumda yapılacak sınavlar için başvuruların nasıl yapıldığını ve sınav ücreti son ödeme tarihini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İşte 2020 YKS sınav başvuru işlemleri…

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında öğrenim gören adaylar; başvurularını kendi okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinden yapacaklar.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinin birinden yapacaklar.

ÜNİVERSİTE SINAVI BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

YKS Sınav Ücretleri TYT, AYT ve YDT için ayrı ayrı alınıyor. TYT, AYT ve YDT sınavlarının her biri için sınav ücreti 70,00 TL olarak belirlendi. Başvurularını yapan adayların, YKS sınav ücretini ödemeleri için son tarih 4 Mart 2020 Çarşamba günü olarak belirlendi.

YKS PARA YATIRMA NASIL YAPILIR?

Adayların sınav ücretini yatırırken banka görevlisine, YKS’ye başvuru yaparken bildirdiği T.C. Kimlik Numarasını, adı, soyadını ve girecekleri sınavın adını vermeleri yeterlidir. Ücret, internet aracılığıyla da yatırılabilir. Banka şubesinden ödeme yapacak adaylar, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmalıdır. Sınav ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatle incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık yoksa bankadan ayrılmaları, yanlışlık varsa mutlaka düzelttirerek bankadan ayrılmaları gerekmektedir.

 

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartıyla da yatırılabilecektir.

 

Yurt dışından sınava başvuran adaylar sınav ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

YKS GEÇ BAŞVURU GÜNÜ NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından geç başvuru günü 18-19 Mart 2020 olarak belirlendi. Geç başvuru ücreti ise TYT/AYT/YDT her biri için 105 TL olarka açıklandı. Geç başvuru sınav ücretinin, 18-19 Mart 2020 tarihlerinde ödenmesi gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler