YKS (TYT, AYT, YDT) sonuçları ne zaman açıklanıyor? Tercih robotu

18.07.2020 - 23:48 | Son Güncellenme: 18.07.2020 - 23:52

YKS (TYT, AYT, YDT) sonuçları ne zaman açıklanıyor? Tercih robotu araştırmaları devam ediyor. Milyonlarca üniversite hayali kuran öğrenciler sınavların ne zaman açıklanacağına dair araştırmalar yapıyor. Puan sistemi nasıl olacak ve her soru kaç puan olacak? Bazı öğrenciler ise tercihler sınavdan hemen sonra mı açıklanacak gibi araştırmalarda yapıyor. İşte YKS TYT, AYT, YDT sınav sonuçlarının tarihi ve tüm detaylar haberimizde... Tercih robotu, otomatik tercih nasıl olur? Puanına göre üni bul...

YKS (TYT, AYT, YDT) sonuçları ne zaman açıklanıyor? Tercih robotu

YKS (TYT, AYT, YDT) sonuçları ne zaman açıklanıyor? Tercih robotu araştırmaları devam ediyor. Milyonlarca üniversite hayali kuran öğrenciler sınavların ne zaman açıklanacağına dair araştırmalar yapıyor. Puan sistemi nasıl olacak ve her soru kaç puan olacak? Bazı öğrenciler ise tercihler  sınavdan hemen sonra mı açıklanacak gibi araştırmalarda yapıyor. İşte YKS TYT, AYT, YDT sınav sonuçlarının tarihi ve tüm detaylar haberimizde... Tercih robotu, otomatik tercih nasıl olur? Puanına göre üni bul...

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek. 

 

ÖSYM'nin 2020 sınav takvimine göre, YKS sınav sonuçları 28 Temmuz 2020 tarihinde erişime açılacak.

YKS sonuçları 28 Temmuz’da açıklanacak.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan öğrenciler, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT ise  150 ve üzeri puan alan öğrenciler SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih hakkı kazanacaklar.

Ayrıca, TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Senin için hazırladığımız haberler